röviden

Ma mind a két gyerek itthon maradt, és marad is végig ezen a héten. Reninek még van egy utolsó rekonstrukciós műtétje, de ehhez a műtéthez mint minden műtéthez negatív Covid teszt kell, ezért úgy döntöttünk itthon maradunk biztos ami biztos alapon most, hogy totálisan berobbant ez a szar vírus itthon.

Ennek örömére ma én is csináltattam egy PCR tesztet, hogy rajtam se csússzon el a dolog. Ha a tesztem pozitív lesz, költözök el itthonról. Ami pedig a PCR tesztet illeti, hát ez a kibaszott pokol. Én ezt a büdös életben nem akarom többet megcsinálni mert a PCR teszt az olyan, hogy fognak egy 20 centis rudat és felnyomják az orrodon keresztül az agyadba. Iszonyatos volt, de a család az első, kell a negatív teszt nekem is, hogy ne legyen semmi gond. Holnap lesz eredmény, az eredményről majd beszámolok.

De nem a PCR teszt volt a legrosszabb a napomban, hanem az a 14 óra, amit a gyerekek leműveltek itthon. Nem csodálom hogy a kormány nem akarja bezárni az iskolákat mert kb teljesen biztos vagyok benne, hogyha ezt meglépnék akkor az kurvaélet hogy el is veszítik a következő választásokat. Igen. Azok a dühös szülők fogják elsöpörni őket, akik otthon maradtak a gyerekekkel. Az isten áldja az összes tanárt és pedagógust. Nem lehetünk nekik elég hálásak azért amit nap mint nap tesznek értünk, hogy vigyáznak napi 8 órát a gyerekeinkre. 

Most a vegán első napomról kellene írnom de tényleg totálisan kész vagyok. Tudjátok ez volt az a nap, amikor a gyerek hisztizik mint a barom, majd egy kicsit később őrjöng is a biztonság kedvéért, és te csak azért imádkozol, hogy csak simán sírjon mert már azt is megváltásnak érezném. 

Vertem a fejem a falba hogy elkezdtem ezt az egészet mert ma kb. minden percben arra vágytam hogy megigyak tökmindegy hogy mit, csak alkohol legyen. 

Aztán elkezdtem gondolkozni, hogy az alkoholba semmi állati cucc nincsen. Maláták és komlók, árpák, kukoricák, tőzegek és áfonyák, gyümölcsök és gyógynövények. Azért az, hogy mekkora csibészek ezek a vegánok csak most esett le, hiszen a vegán életmódba maximálisan belefér a létező összes alkohol és ez a felismerés azért ütött akkorát, mert én speciel egyetlen olyan diétáról sem tudok, ahol az alkohol mindenféle gond és elvi problémák nélkül megengedett.

A döbbenetes elmebetegeknek mondom, hogy a diéta szó, az étrendet jelent. 

Szóval simán ittam volna ma este valamit, de nem tettem, mert a mai napom másik nagy felismerése, hogy nagyon rég voltam ennyire energikus mint ma, és ezt nem akartam elrontani. A gyerekek által szellemileg leszedált és agyilag kimerült, de fizikailag teljesen jó állapotban vagyok. Nem voltam fáradt, nem fájt a fejem, pedig én ezt vártam az első pár naptól. 

Avokádot ettem, paradicsomot, lilahagymát, koriandert, rozskenyeret, tofut, édesburgonyát, egy almát, és este a vegán fehérjémet dióval meg kesudióval. Ennyi. Semmi mást, és rohadt jól vagyok.

Most amikor írom ezt a bejegyzést 21:37 van és egyáltalán nem vagyok éhes. Nem mondom hogy nem tudnék megenni egy 50 dekás USDA Prime-ot, de iszonyatos vágyakozásnak azért nem mondanám.

Jól vagyok és ez az első nap talán legfontosabb összegzése.

A szervezetem nem terhelődött le a nehezen emészthető ételek emésztésével, és van egy olyan sanda gyanúm is, hogy az inzulinom sem ugrált napközben mint a barom. Mondjuk az más kérdés hogy bármilyen tengeri hal fogyasztásával sem ugrált volna, de ez egy másik nap témája lesz nem a mai napé. 

Itt most majdnem befejeztem a mai bejegyzést, de van itt még pár dolog, pontosabban kettő.

Az első vegán napom után a testem döbbenetesen elkezdte elereszteni a vizet. Valamilyen szinten számítottam erre, de amilyen mértékben ez megtörtént, arra azért nem. 

A másik pedig, hogy ebben a 30 napban nem terveztem edzeni mert nem tudtam, hogy milyen hatással lesz rám a vegán lét. Én konkrétan arra számítottam, hogy arra sem lesz erőm, hogy beszálljak a kocsiba, de a mai nap után holnap lemegyek és futok egyet.

Kíváncsian várom a következő napok történéseit, a kezdet mindenesetre bíztató