röviden

Létrehoztam egy vegán csoportot, aminek egy lényegretörő, ám annál beszédesebb nevet adtam.

10 napig vegán. Kipróbálom. Aztán majd meglátjuk.

Ez. Ez a név.

A csoportot azért hoztam létre, mert elégedett vagyok a vegán diétámmal és azt szeretném, hogy ezt az elégedettséget mások is megtapasztalják.

A csoport nem arról fog szólni, hogy vagyok én, a kő-kemény 16 napos vegán tapasztalatommal, és akkor most el kezdem szórni az igét, meg hogy majd én elmondom, hogy mit hogyan kell csinálni.

Nem.

Felteszek egy vegán étrendet, ami nem a Rékáé, hanem ezt a LifeTILT FOOD séfe tette össze kalória meghatározással, részletesen leírt receptekkel. Ez amolyan kiindulópont, amely kiindulópont számomra is adott volt amikor elkezdtem, de én az első nap után rájöttem, hogy nem fog menni nekem ez a konyhában merengés, és elkezdtem felfedezni azokat a vegán éttermeket, ahonnan a mai napig is elhozom a vegán ételeimet.

2 nap alatt 3 ezren csatlakoztak a csoporthoz, azaz 3 ezren gondolták úgy hogy kipróbálják 10 napig a veganizmust. 

A 10 napos próbázók két lehetőség között tudnak választani.

1.Tartják azt a diétát amit felteszek ide. Bevásárolnak hozzá, követik a recepteket, elkészítik maguknak az ételeket minden nap, és viszik magukkal.

2.A második út az az út, amit én választottam. Megkeresitek azokat a közeletekben lévő vendéglátó helyeket, ahonnan vegán ételeket tudtok készen elhozni, vagy kirendelitek a Wolt-ról meg a csíra Netpincér-ről, és meg is vagytok.

Ez habitus és döntés kérdése. Van aki szeret a konyhában gobleinezni, van aki meg szereti leszarni ezt az egészet és készen megkapni úgy, hogy nem kell vele semmit parádézni.

Akármelyiket is választjátok jó döntést fogtok hozni, mert ez a 10 vegán próba nap pont annyira lesz elég, hogy megtapasztaljátok a vegán étrend előnyeit, és hogy akartok-e ezzel foglalkozni a jövőben bármilyen szinten is.

Ahogy írtam a csoport leírásban is.

Van egy étrend amolyan kiindulási pontnak, de a lényeg, hogy 10 napig semmi állati eredetű.

Nincs elköteleződés, Semmi életreszóló, nincs nagy váltás meg ideológia, nem kell otthonról kidobnod a bőrtáskát, nem kell belépned a GreenPeace-be.

Csak egy próba.

Ha bejön csinálod tovább. Ha nem, akkor egyél meg egy steaket.

És akkor az 1-es utat választóknak a diéta. 

A képre kattintva tudjátok megnézni és lementeni a diétát. Most gondolkoztam, hogy pénzért teszem fel, hogy be tudjuk fizetni a közös költséget ebben a hónapban is, de ha már úgyis ön azonos lettem, akkor csináljuk úgy ahogyan régen, felteszem a francba ingyen.

A rafináltabbak már észrevették, hogy ez egy 1300 kalóriás vegán étrend. Azt viszont meg én vettem észre, hogy a csoportba meglepően sok férfi is belépett, tehát a szokásos 99,5% nő helyett ez a szám most 86-14 a nők javára, ezért ha férfi vagy és ezt az étrendet akarod követni, akkor dobd fel a kalóriát 1500-1600-ra. 

A 2-es utat választóknak egy kis étterem listával kedveskedtem, aminek ha vidéki vagy sok hasznát nem fogod venni, de a budapestiek annál inkább.

Vegan Love, Hummus Bar, Jimmy’z, Kahwa, Flow Coffee, Szelence café, Sejribizli, Pad Thai.

Ezeken a helyeken voltam, itt vannak vegán lehetőségek és ezeket a helyeket tudom ajánlani. Nagyon jó szendvicsek, hamburgerek, desszertek, különböző vegán főételek, és a legkülönbözőbb húsok nagyszerű vegán alternatívái.

A 10 napos vegán próba november 23-án kezdődik. Nem lesz semmilyen grand opening 23-án meg gála és tüzijáték, egyszerűen csak 23-án reggeltől már vegánul fogsz étkezni 10 napon keresztül. 

16 nap minden tapasztalatát fel tudom ajánlani, ami mondjuk most pont jól fog jönni, mert az első 10 napot profi szinten hoztam le. Tudod én már túl vagyok rajta, én már tudom mi vár rád, kb. mint az insta picsák, akik egy egész délelőtt betartott diéta után életmódtanácsokat osztogatnak.

Szóval ha valaki tanácsot szeretne kérni tőlem, hogy mit hogyan csináljon, akkor annak max abban tudok segíteni, hogy a Bartók Bélán hol lehet szabálytalanul parkolni addig, amíg be nem ugrik a kajájáért a Vegan Love-ba.

Aki szeretne csatlakozni a 10 napos vegán próbához az tegye meg szintén a képre kattintva.

Itt lehet csatlakozni, aztán csak lazán. A csoportban egyetlen vágóhídról sem szeretnék képeket látni, meg petíciókat sem, hogy mentsük meg az esőerdőket. Itt még nem tartunk. Ezek szerintem úgy 2-3 hónap vegánság után kezdik felütni a fejüket, de 10 nap próba alatt azért még ne láncoljuk oda magunkat egyetlen fához sem.