röviden

Apu ökölbe szorult keze vagyok…
Hollywoodban, a szilikon és a plasztikai sebészet fővárosában semmi sem az, aminek látszik. Hamis a mosoly, és értéktelennek számít minden, amin nem szerepel egy jól csengő név vagy Benjamin Franklin.

Kaliforniában – talán Las Vegason kívül – a legnagyobb az egy négyzetméterre eső kurvák száma, bár ez merész kijelentés, mert nem is tudjuk, mit jelent igazi ribancnak lenni addig, amíg végig nem mentünk Budapest egyetemein, főiskoláin. Hollywood csodás hely, hiszen ha producer vagy, 200 fullos csaj kopog az ajtódon azért könyörögve, hogy letorkozhasson egy 3 másodperces epizódszerepért. Ezzel azt hiszem, le is írtam az erkölcsi állapotokat az USA nyugati partján.

Van azért ennek a városnak egy másik arca is. Egy olyan arca, amiért még nem említik Los Angelest egy napon a fertő és dekadencia első számú városával, San Franciscóéval. Egy olyan arca, ahol valódi teljesítmények és eredmények születnek, ahol még őszinte az elismerés, és ami mögött valódi munka áll, nem egy szilikonnal feltöltött, idegméreggel szétinjekciózott arc mosolyog vissza ránk, hanem a néző elismerő arca, amiért érdemes készülni, lemondani és meghalni. Egy elismerő fejbillentés, egy támogató e-mail, egy lájk a Facebookon. Mert végül is ezért csináljuk, ezért vagyunk itt. Ezért írunk blogot, ezért születnek a zenék és a filmek. Az őszinte elismerés, a befektetett munka előtti meghajlás, az érzelmek áramlása és az alkotás magasztossága tartja még forgásban ezt az egész élet nevű szart.

Mert a legtöbbször, amikor valami igazán fasza dologgal találkozunk, vagy kimagasló eredményt érünk el, esetleg átlag feletti teljesítmény szemtanúi leszünk, akkor azért a háttérben nemritkán embertelen mennyiségű munka van. A filmtörténelem rogyásig van olyan filmekkel, amelyekben a színész pár szerep kedvéért olyan radikális változásokon megy keresztül, ami néhol azért súrolja az elmebetegség határait. Gondoljunk csak Christian Bale 28 kilós fogyására a Gépész című film miatt, vagy éppen De Niro 30 kilós hízására a Dühöngő bika miatt. Bale szélsőséges súlyváltozása még durvább, ha azt nézzük, a Gépész után másfél évvel visszaszerezte normál súlyát, és felpakolt 7 kiló tiszta izmot, immár a Batman Begins forgatásai miatt.

Minden csak motiváció és elhatározás kérdése, mert 10 éves korunk óta tudjuk, és tudják főleg a lányok, hogy van az a pénz… Essen szó bármiről is az életben, kitűzött célokról, álmok megvalósulásáról, egzisztenciák megteremtéséről, mindig lesz akkora összeg, amikor az elveink már megadják magukat. 5-10 millió dolláros gázsikért pedig az ember azért sok mindenre képes, de a világ motivációja sem elég, ha nem társul hozzá kitartás és a néhol ájulásig tartó edzések. Valljuk be, ezt nem mindenki tudja fejben elviselni, sőt a legtöbb ember pontosan azért nem tud végigcsinálni egyetlen diétát sem normálisan, mert egész egyszerűen nem alkalmas rá emberileg. Jellem- és akaratgyenge, befolyásolható, és instabil a végletekig. Ez az embertípus a legrosszabb. Könnyen fel lehet őket ismerni a szánalmas mantráikról. Bármikor le tudnám tenni a cigit, de nem akarom. De nekem ez tetszik a legjobban.

Jól érzem magam a bőrömben, nem akarok lefogyni. A páromnak így tetszek, ahogy vagyok.

Mindenki úgy hazudik magának boldog életet, ahogy tud, de azért előbb-utóbb hatalmas pofára esések lesznek itt. Valamit valamiért ugye. Mutatok pár példát azokról, akik nem kerestek kifogásokat, de meg is lett az eredménye.

Apu jeges verejtéke vagyok…

Brad Pitt ezen a téren talán a leglátványosabb és a legfénylőbb csillag. Ilyen ember meggyőződésem szerint 50 évente egyszer születik. Ez az ember kurva nagy stílust erőltet, és ha társul mellé színészi tehetség, karizmatikus megjelenés + megvan benne az a mentális faktor, amiről beszéltem, akkor egészen hihetetlen eredményeket és látványt lehet elérni. A Trója és a legnagyobb alapfilm, a Harcosok klubja, amiben Pitt elképesztőt alkotott mind színészi játékban, de ami most a blog szempontjából fontosabb, fizikai megjelenésében is. Tekintsünk be a kulisszák mögé, ahova a kamerák nem jutnak el, és nézzük meg, milyen edzések kellettek ahhoz, hogy Pitt ezekben a filmekben úgy nézzen ki, ahogy.

Trója

Egy év felkészülés, ebből 9 hónap tiszta edzésmunka, 8 hónap diéta, 3 és fél hónap nagyon kemény diéta és 2 hét napi 800 kalóriás halál, amíg felvették a félmeztelen jeleneteket. A fenék sehogyan sem akart összejönni, így a filmben egy dublőrt kellett alkalmazni. Volt a szerződésnek egy érdekes kikötése, ugyanis Brad nem volt hajlandó lemondani a McDonald’s-os Smarties Mcflurryről, így azt kérte, úgy alakítsák a programját, hogy ebből ő 2 hetente meg fog enni egyet. Mivel itt egy egész team dolgozott alá profi szakemberekkel, így ezt az eredményt szinte képtelenség elérni egy normál életvitel mellett, főleg azért sem, mert a mi Bradünket szteroidok is segítették, de azért a megközelítésével lehet próbálkozni.

Apu mardosó féltékenysége vagyok…

Ne legyenek illúzióink, ilyen eredményeket nem lehet elérni napi 30 deka csirkemellfilé megevésével. Anabolitikus kúrákkal  szép eredmények érhetők el, szteroidokkal meg bármi. Azonban óva intenék mindenkit a szteroidok használatától, és más vegyi összetételű szarság szedésétől. Rengeteg hamisítvány van a piacon, de ha mégis úgy döntenél, hogy valamilyen + stimuláló szert szednél, az maximum, de tényleg maximum anabolitikus szerek legyenek. Pitt a felkészülési ideje alatt a diéta és az edzések mellett egy 16 hetes szteroidkúrán is átesett.

A diéta az egyetlen olyan dolog, ami a legkisebb változó, ha izomformálásról beszélünk. Magyarul vannak az alapkaják, amiken túl nagyon nem lehet újra felfedezni Amerikát. Sovány húsok, csirke- és pulykamellfilé, alacsony zsírtartalmú túró, tojás, zöldségek, banán, zabpehely, a cukor teljes megvonása és a cukrozott üdítők elhagyása. Jelen esetben Brad kétféle fehérjét is ivott, tejsavó és kazein formájában, vitaminok és egyéb nyomelemek, zsírsavak szedése mellett persze. Kemény edzések és főleg nagy izomtömegű formáló edzések mellé, hogy biztosítsuk a szervezet energiatartalékait, muszáj, sőt kötelező tésztát enni, és edzések előtt magas energiatartalmú proteinszeletekkel operálni.

Az edzés. Nem nagyon kéne erőltetni ezt az edzéstervet senkinek, aki mostanában kezdte el a súlyzós edzéseket. Sőt azoknak sem, akik már 1-2 éve csinálják. Ilyen magas sorozatszámú edzés ilyen nehéz, kombinált gyakorlatokkal megkövetel némi tapasztalatot. Nem félek én attól, hogy nem lesz pár önjelölt faszfej, aki nekiugrik majd ennek az edzésnek. Természetesen aki hülye, annak meg kell halnia alapon csinálja csak, de aztán ne csodálkozzon, ha a házilag felturbózott ezerötös Ladáján nem tud hármasba kapcsolni, mert úgy elszakadtak az izmai és szétmentek az ízületei. Mondom még egyszer. Pittnek minden egyes mozdulatát szakemberek követték. Minden edzését végigkísérték, figyeltek a technikájára és a gyakorlatok szabályos kivitelezésére. A szteroidkúráit orvosok állították össze, és hetente ellenőrizték az egészségi állapotát, illetve nézték azt, megfelelően reagál-e rá a szervezete. Minden baromarcúnak, aki azon töri a fejét, hogy az itt olvasott szteroidokat beszerzi, magának beadagolja, leedzi azt, ami az alábbi edzéstervben szerepel, és a nyárra úgy fog kinézni, mint Pitt a Trójában, nos, azoknak azt üzenném, hogy nem fog menni, és jobb esetben csak a májadat kell kioperálni. Ugyanis ez Pitt testfelépítésére, anyagcseréjére, szinte sejtjeire beállított szteroidkúra. Ja és kardioedzések minden mennyiségben minimum 25 percig. De ha lehet, inkább tovább.

Apu fortyogó epéje vagyok…

Harcosok klubja

Remélem, ezt a filmet senkinek nem kell bemutatni, akinek igen, az tényleg menjen már a picsába. Hivatkozási alap a film, és az egyik legjobban eltalált társadalomkritika, a fogyasztói társadalom elé tartott legragyogóbb görbe tükör. Órákig lehetne idézni a filmben elhangzó óriási mondatokat, amiken talán még az a réteg is elgondolkozott, amelyet a film a legjobban elutasít és egyben megszólít. Az a réteg, amelyik Provident-hitelt vesz fel a 23 ezer forintos mikrohullámú sütőre.

Katalógusból kiválasztottam az egyéniségemhez legjobban illő étkészletet.

Durva, hogy manapság már esély sincs nemhogy ilyen, de még ehhez hasonló filmek megjelenésére sem. Vajon van valami összefüggés az internet megjelenése és a filmek, valamint a zenei világ katasztrofális elsilányulása és az értékelhetetlen produkciók tömeges megjelenése között? Sehol egy Ponyvaregény-szintű független film,  de van helyette Avatar, és ami a zenei világban zajlik, abba jobb bele sem gondolni, mert ahol Justin Bieber meg a többi kisköcsög tényező lehet, ott az a világ simán megérett a hamvasztásra, és arra, hogy a hamvaira ráhugyozzanak.

Pitt ebben a filmben levitte a testzsírszázalékát 6,5-8%-ra. Ez annyira beteg és olyan kemény edzéseket és kitartó diétát igényelt, amit nem tudtok elképzelni. 6% alatt már egészségtelen, ugyanis ez az a minimum zsírszázalék, aminek a testre szüksége van a normális hormonháztartás fenntartásához. A diéta nagyjából megegyezik a Trójában olvasottakkal, annyi eltéréssel, hogy ennél a filmnél szinte teljes szénhidrátmegvonást alkalmazott. Semmi tészta, és a felkészülés utolsó heteiben már teljes kiőrlésű kenyér és zabpehely is tilos. Napi 5 étkezés, és a hangsúly természetesen a fehérjedús és rostokban gazdag táplálkozáson volt. Ennyit a kajáról.

Apu magányos szíve vagyok…

Mivel itt nem kellett extra izmokat formálni, „csak” durván szálkásítani, ezért a szteroid- és az anabolkúra is más volt. Pontos információkat nem találtam, de annyit igen, hogy a kúra alapja az Oxandrolone és az Acaid volt.

Nyilván nem ezek a teljes edzések, ezek azok, amik kiszivárogtak a stúdiókból, esetleg az edzők úgy gondolták, ennyit megosztanak a közvéleménnyel. A felkészülés azért ennél jóval összetettebb volt. Medicinlabdás edzések, tudományosan élsportolóknak kifejlesztett terheléses állóképességi feladatok, ügyességi és akció-fitneszprogramok, olyan edzésmódszerek, amelyekről még talán nem is hallottunk. Nem írtam róla, de nem mehetünk el szó nélkül a regenerációs folyamatok mellett. Az izomterhelés különböző masszázsokkal, nyújtásokkal, szaunával, különböző terápiákkal, vízsugárral, meg a faszom se tudja, még mivel történik, a szervezet és azon belül a sejtek, izmok újjászületését vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlásával biztosítják.

Ezek az emberek, akikről most beszélünk, abban különböznek tőlünk, átlagemberektől (de szar ezt így leírni), hogy ők mertek nagyot álmodni, volt erejük és kitartásuk eljutni oda, ahol most vannak. Ezek nem véletlenek, mert az egy dolog, hogy a megfelelő országba kell születni ahhoz, hogy igazán komoly sikereket érjünk el, tudja ezt már jól a Kolin, a HS7, Ákos és megannyi tehetséges magyar gyerek, akiknek a tehetségükre és a művészi értékükre magasról szartak bele külföldön. Egyszerűen csak azért, mert a fuck szó helyett a mi nyelvünk 30x változatosabban tudja őket elküldeni a kurva anyjukba.

De mi lesz velünk? A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk, és erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, de nagyon berágunk. Van, aki piázni kezd, és van, aki a kajába menekül. Van, aki megcsalja a feleségét egy értéktelen kis kurvával csak azért, hogy férfinak érezze magát, és van, aki a bűnözésbe menekül. Lesz, aki olyan ügyesen hazudik magának boldog életet, hogy fel sem tűnik majd neki, jelentéktelen élete végeztével senkinek sem fog majd hiányozni, míg mások belemenekülnek a vallásba, munkába, egy nem létező kapcsolatba. Én az edzésekbe, ebbe a blogba és az ezzel járó életmódba menekültem. Hogy jól döntöttem-e, majd az idő eldönti, de nem is ez a lényeg.

Pitt, Bale, a 300 szereplői, a twilightos kis buzik, és minden olyan szereplő, aki elé a tinik zokogva térdelnének le, nos, ők bármilyen valóságosak is, és bármennyi munka is áll mögöttük, valójában nem léteznek. Percekig, talán napokig valóban így néznek ki, de hosszabb távon az ilyen eredmények nem tarthatók, mert ugyan szép és jó, amiket látunk, de illúzió csupán. A színészek felkészülései sorozatot egyetlenegy dolog miatt indítottam el, hogy lássátok, mennyi mindent érnek el szinte csak és kizárólag azért, mert beletartoznak abba a 3%-ba, akik szemét módon jól néznek ki. És ez messze nem csak külső, formás izmok és sármos arcél. Ez annál sokkal, de sokkal több. Ez az életforma, mentális erő, tartás, jellemformáló teljesítmény és önmagad legyőzése, ami ezt a külsőt eredményezi, na erről beszélek. Ez emel fel embereket oda, ahol vannak, akikről most írok, és akiket olykor csodáltok a mindennapokban. Ezek a lehetőségek bennetek is megvannak, és semmi más nem kell hozzá, csak elhatározás, kitartás, és menni előre. Nem törődni lófasszal se, nem engedni, hogy visszahúzzanak, bele kell röhögni a fájdalom és a fáradtság képébe, félre kell lökni azokat, akik csak akadályoznak az életben, mert csak így lehet valamit elérni, és soha, de soha nem feladni.

Apu elcseszett élete vagyok…

Nem elég olvasni ezt a blogot. Sőt, ha nem születik meg legalább a gondolat a fejetekben az ötödik bejegyzés elolvasása után sem, hogy „tényleg le kéne menni edzeni már a kurva életbe”, akkor ott bizony nagyon nagy gondok vannak. Mert nem elég vágyni a jó alakra és álmodozni mindazokról az előnyökről, amiket egy szépen megformált test adhat neked. Elhatározás és cselekedet. Minden más csak ócska kifogás és szánalmas vergődés egy kisember szánalmas testében. Lehet példaképeket keresni, és mindig rajongani valakiért, de attól még, hogy lájkolod Facebookon az általad istenített gyökeret, attól még te se nem válsz eggyé vele, és messze nem leszel vele egy szinten. De mi lenne, ha mondjuk egyszer az életben te lennél a példakép valaki szemében?