röviden

Amiről 2011-ben még nem akartam tudomást venni, az 2012-ben már olyan intenzitással mászott a képembe, hogy már nekem is el kellett hinnem, a LifeT!lt sikerre van ítélve.

Sikerre van ítélve, mert a rendszer működik, aminek a legfőbb bizonyítéka, hogy szájról szájra terjedt, mert a LifeT!lt-diéta úgy az egyik leghatásosabb, hogy közben az egyik legegészségesebb is, és nem utolsósorban hosszú évtizedek óta először a nők egy keretbe foglalt életmódváltó rendszert kaptak készhez. A LifeT!ltet az úgynevezett szakma se kiköpni, se lenyelni nem tudja, értetlenül állnak a jelenség előtt, de hogy is érthetnék azt, amiről a legtöbbjüknek fogalmuk sincsen, amiből sajnos nem lehet csak úgy levizsgázni, és ami nem más, mint tömegek motiválása, beszélni a nők nyelvén, és a problémáikat megértve azokra reagálni. Tele van fosva a net a motivációnak szánt képek tömkelegével, a YouTube-on mozdulni sem lehet a motivációs videóktól, mert mindenki, aki sikeresen alakította át magát, tovább akarja adni a tudását, hogy neki hogyan sikerült. Az életmódszakemberek legfőbb küldetése, hogy minél szélesebb körben megismertessék és rá is szoktassák az embereket a mozgással egybekötött egészséges életre.

Én ebben vagyok jó, erről szól a LifeT!lt, hogy életeket változtasson meg pozitívan, ezért vagyunk itt, és én az egész életemet erre tettem fel. Nincs B tervem, nincs semmim a LifeT!lten kívül, de miért is kéne más, ha ezzel mindent megkapok, és általa ti megkaptok mindent. Ez lett az életem, nagyon sokat dolgoztam vele az elmúlt 2 évben, és minden energiámat ebbe tettem bele az elmúlt félben, és teszem bele a jövőben is. Az új LifeT!lt ennek a 2 éves munkámnak a gyümölcse, ami csak a kezdet, a fejemben lévő nagy egész első lépése, amit az elkövetkezendő években fogok csak igazán megvalósítani, azaz hogy a LifeT!ltet Magyarország első számú életmódműhelyévé alakítsam, ahol ha valaki találkozik a LifeT!lt névvel, akkor biztos lehessen benne, hogy onnan a legjobb minőséget kapja, a legjobb szakemberektől, a leghatásosabb életmódváltó programmal egybekötve, és ami mögött egy minőségi közösség van. Ennek a kiépítésére tettem fel az egész életemet, leszámolva a faszfej énemmel, egy profi szemléletre váltva, a többit meg majd eldönti az élet. Mindenkinek megvannak a határai, hát én most megkeresem, és ha megtaláltam, továbbmegyek.

Amikor eldöntöttem mindezt, tisztában voltam vele és vagyok a mai napig is, hogy ez mivel jár. Elképesztően erős szembeszélre számítok a jövőben minden szinten, mert a fehérjéim megjelenésével egy olyan tortából készülök kivágni egy jókora darabot, ami már eleve fel van osztva. A LifeT!lt megjelenése és tényezővé válása rengeteg érdeket fog sérteni, kurva sok ember szemét fogja szúrni ez a folyamat, és itt elsősorban nemcsak a pénzre gondolok, hanem a piti emberi rosszindulati tényezőkre is. Egy stabil alapot tettem le az elmúlt időszakban, egy erős hátteret, és felkészülten várok minden támadást, legyen az személyes vagy üzleti egyaránt. Soha nem voltam még ennyire erős mentálisan, mint most, és csak remélni tudom, hogy ez a tűz, ami jelenleg bennem van, és ami görgeti előre a T!ltet, mindvégig megmarad bennem, mert ezt máshogyan nem lehet csinálni. Az élet egy program, ahol rengeteg nehézséggel kell szembenéznie mindenkinek, de ahogy apám mondaná, rendkívül szomorú és ingerszegény élete van annak, akinek nincsenek ellenségei.

A LifeT!lt a jövő, egy új rendszer, amiről így vagy úgy, de előbb-utóbb mindenki hallani fog, és amit 2013-ban már nem lehet megkerülni. A LifeT!lt jövője, ahogyan az víziószerűen megjelent a fejemben. Erről lesz szó ebben a bejegyzésben.

Ami működik kicsiben, ami adja a lendületet kezdetekben, az egy bizonyos szint felett már lehet, hogy kontraproduktívvá válik. Egyik barátnőm egyszer azt mondta, ha nem én írnám a T!ltet, ez a mozgalom már régen nem itt tartana, de ha nem én írnám a T!ltet, nem tartana sehol. Ezen elgondolkoztam, és pár dolgot mérlegelnem kellett. A személyem ugyanis olyannyira megosztó, hogy azt a nagy média soha nem emésztené meg, és a társadalom nagy része is olyannyira álságosan prűd, hogy ezt a nyelvezetet önmagában képtelen befogadni, így a T!ilt fejlődése egy bizonyos idő után betetőzik, és eléri a lehetőségei maximumát. Ezért úgy döntöttem, a T!lt nem szólhat csak rólam, be kell építenem olyan arcokat, akikkel azok is azonosulni tudnak, akik sugárban hánynak a pofám látványától. Két szempont alapján kerestem embereket magam mellé. Az egyik egy srác legyen, aki habitusában és személyiségében is totálisan az ellentétem, aki megtestesíti az ellenpólusomat, aki értékek és szabályok szerint éli az életét, így aki engem nem bír elviselni, az megtalálja a számítását egy velem totálisan ellentétes értékekkel bíró férfi képében. A T!ltet 83%-ban nők olvassák, és a 16–28 éves nők körében a legnépszerűbb, így kellett valaki, aki megfogja az úgynevezett idősebb női olvasókat is.

Kristóf – StepT!lt
Kristóf tökéletesen alkalmas erre a szerepre. Fiatal, jóképű gyerek, aki ráadásul építészmérnök, mellékállásban kaszkadőr, kiváló sportember, és a shaolin szerzetesek értékrendje szerint éli az életét. Kristóf profilja a LifeT!lten a lépcsős edzések megtartása és a női önvédelem oktatása lesz. Mindkettő Krisz saját fejlesztésű módszere. A lépcsős edzéseket kínai útja során tanulmányozta, ott élő shaolin szerzetesek módszereire építkezve, míg a női önvédelmet háromszoros kungfuvilágbajnokként állította össze.

Réka – ShapeT!lt
Mindenkinek van egy Rékája alapon szükségem volt egy női vonalra is, mert bármennyire is eljutok a nőkhöz, a női agyat egy bizonyos szint után lehetetlen megérteni, és vannak bizonyos dolgok, amiknek ha nem születünk nőnek, esélyünk sincs a megértésére. Réka azonban sokkal több annál, mint hogy csak annyi legyen a szerepe, hogy nő is van a T!lten. Rékára már 2011 végén felfigyeltem, és már akkor tudtam, az ő munkássága kell nekem, kell a T!ltnek, ugyanis Réka abban a legjobb, amire a LifeT!ltnek szüksége volt, azaz a 70 napos program utáni szinten tartó életmód megalkotásában.
Rékával vált teljessé a LifeT!lt, az ő beépítésével a T!lt már nem csak egy 70 napos program, ahol az ember átalakul, aztán ott áll, és nem tudja, mit csináljon, kilépve a program adta keretek közül. Szinten tartó étrend összeállítása, és ami Réka egyik legerősebb fegyvere, a diétás desszertek elkészítése, amivel meggyőződésem szerint tarolni fog a magyar piacon. Itt valóban diétás desszertekről beszélünk, magas fehérje-, alacsony zsír- és kalóriatartalommal, szóval nem az van, hogy leöntünk egy narancsot nutellával, és mellé light kólát iszunk.

Ennek a két embernek a beépítése és az ő munkásságuk a T!lten reményeim szerint leveszi rólam a reflektorfényt, és bár az én tevékenységem a jövőben nem szűnik meg, de egyre inkább háttérbe vonulok, és onnan igazgatom majd a szálakat, miközben persze folyamatosan fejlesztem a LifeT!lt szakmai stábját specialisták, partnercégek és egészségügyi intézmények bevonásával.

RunT!lt
A RunT!lt ugye a LifeT!lt legnagyobb közösségi megmozdulása, ami nagyjából havonta egyszer kerül megrendezésre a Margitszigeten. 2013-tól azonban nemcsak önmagunkért fogunk futni, hanem minden alkalommal egy jó ügy érdekében, azaz futni fogunk olyan társadalmilag fontos eseményeken, amelyeket fontosnak tartok, és amelyre egységes megjelenésünkkel megpróbáljuk felhívni az emberek figyelmét. Ilyen lesz például az október 1-jén, megrendezésre kerülő mellrák ellenes futásunk is, ami a mellrákellenes világnapon a Lánchídnál szerveződik minden évben, így ekkor mi is onnan indítjuk a RunT!ltet, és futjuk le az 5 kilométerünket. Szeretném azonban leszögezni, hogy a RunT!lt politikamentes mozgalom, azaz semmiféle ilyen jellegű megmozduláshoz nem fogunk csatlakozni. Ha nincs semmi különös esemény, úgy maradunk a Margitszigeten.

Swiss Clinic
Mivel a LifeT!lt egy életmódközpontú intézmény, így a legnagyobb hangsúlyt az orvosi gárda kiépítésére fektettem. Az elmúlt időszakban partneri szerződést kötöttem a 10 orvosi klinikával rendelkező Swiss Clinickel, ami minden tekintetben megfelel a legmagasabb orvosi elvárásoknak is. A Swiss Clinic biztosítja a LifeT!lt számára az orvosi hátteret, és végzi a Slimek, valamint a programosok teljes szűrővizsgálatait. A Swiss Clinic a LifeT!lt-kártyával rendelkező ügyfeleknek soron kívüli szakorvosi ellátást biztosít a gyermekgyógyászattól kezdve a terhesgondozáson át egészen a kardiológiai vizsgálatokig. A LifeT!lt orvosi csapatának Swiss Clinices vezetője dr. Katona Fruzsina belgyógyász.

Mens Mentis
Egy ideje már foglalkozom a női fogyás és a női lelkek vizsgálatával, és túl a 200. személyes kontaktuson nagyon tisztán látom, hogy melyek azok a tényezők, amelyek miatt a nők nem tudják leadni az életüket megkeserítő felesleget. Rengeteg nő valóban helyesen táplálkozik, és betart minden szabályt, ami miatt teljes joggal vár el eredményeket, de sok esetben ez sem segít, mert a gond az egészségével van, még akkor is, ha minden lelete negatív tartományban mozog. Tömegesen vannak jelen nők ezreinek szervezetében olyan elváltozások, amelyekről fogalmuk sincsen, és amelyeek kimutatásához speciális vizsgálatok szükségesek.
Ilyen elváltozás a PCOS, az inzulinrezisztenciás állapot és a pajzsmirigy abnormális működése, ami a megfelelő kezeléssel és a gyógyszerek pontos beállítása mellett, egy életmódváltással lekísérve nemhogy kezelhető, hanem egyenesen gyógyítható is. Ez egy speciális betegség, amihez az ország kifejezetten erre szakosodott intézményével szeretnék megállapodni, és akikkel januárban egy figyelemfelkeltő IR-szűrést végzünk el közösen. Az IR-program a Mens Mentis szakértőinek útmutatása alapján lesz kialakítva, amihez az MM adja az orvosi hátteret, a LifeT!lt pedig azt az életmódot, amelynek az együttes alkalmazásával legyőzhető ez az elsősorban a női termékenységet érintő betegség. Az IR-program eredményessége egy nyilvánosan dokumentált program keretében tesztelve lesz az oldalon, de ez esetben nem előtte–utána képekkel, hanem a változást orvosi leletekkel alátámasztva.

Rest of Team
Kis Szilvia személyében már van egy dietetikus az oldalon, de még egy táplálkozási tanácsadó beépítése, valamint egy endokrinológus szakorvos beépítése folyamatban van. A program és úgy általában a fogyási időszak is egy nehéz, megterhelő folyamat, és főleg a női lelkek élik meg ezt nehezen, amelynek ápolására egy kifejezetten erre szakosodott pszichológus is csatlakozni fog a T!lthez, azonban az önkép és a belső rendben tartásával nem lehet teljes a folyamat, ha a külső nincs vele összhangban, mert nincs annál szarabb érzés, mint amikor egy lefogyott test felett ott figyel mementóként a megereszkedett bőr, vagy éppen a fogyás miatt egy eltűnőben lévő mell látványa, így ennek orvoslására egy plasztikai sebészeti klinikával is megállapodást fogok kötni a közeljövőben.

Ezek tehát a LifeT!lt jövője szakmai megalapozásának első lépései, amit folyamatosan fejleszteni fogok a jövőben is. A T!lten futó programokról és a további távlati tervek ecseteléséről a következő bejegyzésben lesz szó.