röviden

A 2020-as év sokaknak a Covid-ról lesz emlékezetes, de nekem egészen biztosan arról is, hogy ebben az évben valami egészen szánalmas volt az, amit mi itt a LifeTILT-en belül termékfejlesztés címszó alatt leműveltünk.

Nehéz erről az egészről indulatok nélkül beszélnem anélkül, hogy miután az embereim elolvassák ezt a posztot -mert általában elszokták- ne érezzék úgy, hogy a munkahelyük nem éppen a legstabilabb lábakon áll.

Persze ez nem csak az ő hibájuk, mert ha lehet, akkor itt tételesen mindenki elbaszott mindent, élen a termék és csomagolóanyag gyártókkal, akik persze a Covidra fognak minden csúszást. Akárhogy is volt, és akárki is a hibás, a 2020-as évben az újonnan bevezetésre kerülő LifeTILT termékekből idén egyet sem sikerült az általam megadott határidőre kihozni. Nehéz erre mit mondanom, úgy meg talán még nehezebb, hogy az idei év elképesztő bénázását ragyogóan megkoronáztuk a vegán vonallal.

A vegán vonalat a vitamin vonallal együtt, a családtámogatási akcióval egy időben október 10-én akartam kihozni. Ha most hirtelen nincs valaki előtt a Gergely naptár akkor mondanám, hogy most, amikor írom ezt a bejegyzést november 23.-a van. A vitamin vonal a fasorban sincs, és a vegán vonal, amire azt mondták nekem október közepén, hogy november 25 a végső dátum, majdnem el is készült. 

“De Tomi ez úgy november 25, hogy november 10-re minden a raktárban van, úgyhogy inkább 2 hetet ráhagyunk, hogy tényleg egész biztosan itt legyen. November 25-re meglesz minden.”

Na, ez a halál tuti, megabiztos, nem létezik hogy ne legyen itt november 25-re úgy néz ki 2 nappal a határidő előtt, hogy az 5 termékből álló vegán vonalból 3 termék készült el teljesen, az egyik egyáltalán nem, míg az ötödiknek csak a fele rendelt mennyiséget sikerült beszállítani.

És tudjátok mi ebben a szomorú azon kívül, hogy én vagyok a legszomorúbb? Hogy a vegán vonalra a zöld jelzést idén március végén, azaz hat !!! hónappal ezelőtt adtam ki azzal a felkiáltással, hogy legkésőbb szeptember végén legyen kész minden, mert októberben az év legnagyobb akciójára készen kell hogy legyen.

Na most akkor tervezzek így kampányokat. Mindegy hagyjuk is, tökre megérteném ha az egész vonal úgy ahogy van elhasalna, mert tökre megérdemelnénk és illene is a 2020-as rekord fos év egészébe. 

Ez volt a bevezető kedvcsináló, és akkor most röviden be is mutatnám a vegán vonalat. Bemutatnám én hosszan is, csak hát nem készült el minden.

Vegan Collagen

Az egész 2020-as évet az ÖKO kampánynak akartam szentelni. Ezért kezdtem bele a termékeim műanyag csomagolásának lecserélését papír alapúra, és ezt a klíma kampányomat egyetlen gigantikus eseménnyel akartam megkoronázni.

Két gondolatom volt.

Az egyik lehetséges út, az egy komplett családi háznak a kisorsolása lett volna azok között, akik Vegan Collagent vesznek. Ahány Vegan Collagent veszel, annyiszor kerül bele a neved egy ládába. Ebből a ládából egy hatalmas rendezvény keretein belül húztunk volna ki egy nevet, aki megnyeri a két szintes, 1000m2-es, kerttel rendelkező, geotermikus rendszerrel ellátott, környezetbarát, allergia mentes anyagokból felépülő családi házat. Ez lett volna Magyarország legnagyobb, de szerintem világ szinten is jelentősnek számító grandiózus nyereményjátéka.

Mindent elterveztem hogy lesz, baromi nagyot szólt volna, csak hát lett egy kis probléma. Bejött a Covid, így a hatalmas rendezvényeknek Sándor lett, és lett időközben még egy kisebb, de azért még mindig jelentős gond, hogy a Covid azt az építkezésemet is elsodorta, ahol ez a családi ház felépült volna. Ugyanis én egy 10 házból álló lakóparkot is elkezdtem építeni, és ennek a lakóparknak az egyik házát akartam volna kisorsolni. 

Megvettem a területet, megvolt a földmunka, volt tereprendezés, bevezettem a vizet villanyt mindent, megcsináltam az építési telkeket, aztán hopp, leállt az egész. Nem mondom hogy csak a Covid miatt mert maradjunk annyiban, hogy a kivitelezőknek sem fogok karácsonyi ajándékot venni, de mindegy is. -80 Mihály ment a levesbe.

A másik lehetséges út, ami végül is a választott út lett, hogy veszek egy baromi nagy földterületet, amit úgy ahogy van betelepítek fákkal és megcsináljuk a LifeTILT erdőt. Ez sem tűnt rossz ötletnek, mert a klímaválság kellős közepén mennyire jó üzenete van már annak, hogy veszel egy doboz Collagent, amiből úgyis 150 ezer dobozzal adunk el évente fa ültetés nélkül, szóval veszel egy vegán collagent, és mi ültetünk egy fát a neveddel.

Papíron ez baromi jól nézett ki, csak megint jött ez a degenerált retkes Covid, és hirtelen vagy mindenki leszarta a klímát, vagy ami valószínűbb, hogy az embereknek kisebb gondja is nagyobb volt annál, mint hogy a klímáért aggódjanak akkor, amikor a világ éppen összecsuklani készült gazdaságilag. 

Kiment a hurrá lehet rendelni a vegán collagent a fent leírt hozzáadott értékkel együtt, (fa ültetés) és jött a csicska pofon, hogy eladtunk belőle 800 dobozzal, de lehet annyit sem. 

De miért?

Mert nem készült el a Vegan Collagen időre. Nem készült el a családtámogatási akcióra, amikor eladtunk volna alsó hangon 10 ezret, ahogy a sima collagenből eladtunk 12 ezret azon a 4 családtámogatási napon.

550 darab. Ennyi Vegán Collagen készült el az akcióra a berendelt 10 ezer helyett és akkor ezzel most mit kezdjek. Ekkor döntöttem úgy, hogy ezt így ebben a formában nem hozom ki az akció alatt mert nevetséges lenne.

Nem.

Viszont az idő szorított, mert azt akartam, hogy a vegán collagent itthon én hozzam ki először, így kihoztam az akció után. Azután, hogy mindenki fossá vásárolta magát az akció négy napja alatt, hát persze hogy senki nem rendelt. 800 doboz. Ez LifeTILT mércével mérve tudjátok mekkora bukás? Óriási. De főleg úgy, hogy 30 ezer fát akartam elültetni. Hát ennyi eladásból nagyanyám balkonját sem tudnám befásítani.

És akkor visszakanyarodnék oda, hogy így hogy a büdös varjú kurva életbe tervezzek kampányokat? Most keressek felelősöket? Minek? Úgyis mindig mindenki egymásra mutogat mert a szarnak sosincs gazdája ugye, de már gazda sem kell, mert jön a Covid kártya, meg a beszállítók és a járvány ugye, és akkor minden el van rendezve.

Rohadt nagy dobásnak gondoltam a vegán vonalat is, de azon belül is kiemelt helyen a vegán collagent, mert tényleg jó. Ugyanazt tudja mint a legendás sima collagenem és ezt a legendát a LifeTILT lányok 100 ezrei keltették életre, csak éppen állati eredettől mentesen, összekapcsolva a fa ültetéses kampánnyal.

Hát nem lett nagy dobás, sőt igazából rohadt nagy csalódás lett úgy, hogy a termék maga rohadt nagy innováció itthon. Talán majd beindul, de akárhogy is lesz, az erdőt betelepítem akkor is, ha nem adok el ezer dobozzal sem. Bele fog fájni egy 100-asba, de nem érdekel mert megígértem és egy férfinek két értéke van. A szava és a kézfogása. Ha ezeket elbukja semmilye sem marad, én ezen elvek szerint élem az életem. Betelepítem az erdőt vegán collagen-nel vagy anélkül ez nem kérdés. 

Vegan Protein

Nem véletlenül szüntettem meg a rizs fehérjéimet annak ellenére, hogy megoldhattam volna egy új csomagolással is a dolgot, hiszen a rizs fehérjém is vegán fehérje volt. De én újat akartam, jobbat akartam, ugyanis nem voltam megelégedve a rizsfehérjéim ízeivel. Ezért a vegán fehérjémnél rámentem az ízre, és hogy ezt elérjem, 3 féle növényi fehérje mátrixot hoztunk létre. Rizs fehérje, borsó fehérje, lenmag fehérje. Bele akartam tenni kender fehérjét is, de év elején még ez a megalkuvó, jajj nehogy a kender elrettentsen valakit pöcs voltam, amit nagyon bánok. De ennek is vége van, a következő keverésnél úgy belevágom a kendert, hogy csak úgy csattan mint az ostor.  Már csak azért is, mert úgy még jobb lesz az íze.

Egyébként a vegánságom 30 napja alatt minden este ezt iszom. Felkarcolom egy kis dióval meg mandulával, és kókusztejjel egészen döbbenetes.

Vegan BCAA

A BCAA kell. A szervezetünknek, a formát adó izmainknak a napi fogyasztása talán a legjobbat teszi, és aki úgy edz, hogy mellé nem iszik BCAA-t azt nem értem. Úgy nem értem, mint ahogy azt sem értem, hogy miért nem tud egyetlen 65 év feletti kalapját a kocsiban magán hagyó férfi normálisan vezetni. Az élet nagy X aktái ezek számomra, de ne térjünk el a tárgytól. BCAA kell. Ezért lett vegán BCAA. És még azért is, mert én minden nap iszom, és ha már vegánkodom akkor kellett a vegánosított BCAA is.

Vegán szelet

Szükségem volt egy olyan vegán szeletre, amitől nem puffadtam. Ezt sajnos egyetlen protein szelettel sem tudtam elérni, és az összes alatt a sima sajátomat is értem. Ezért is szántottam be és árultam ki az összes sima protein szeletemet.

Ez a vegán szelet már egy új dimenzió, és ebben a dimenzióban már nincs puffadás, jobb az állaga és tényleg döbbenetesen finom. A vegán szelet különleges helyet foglal el a szívemben, ugyanis a vegán szelet csúszott a legkevesebbet, vagy úgy is mondhatnám, ez készült el a leghamarabb a határidő lejárta után. Hát igen itt tartunk, már ennek is örülök. Erre azért nem számítottam. 

Vegán Essential

Érdekességképpen tettem csak ide a végére az Essentialt, ami az összes Vegán termék közül talán a legkiválóbb. Nem talán, hanem biztosan, és azért érdekességképpen, mert ez bizony még a tuti biztos ezer százalék határidőre sem készült el. Awwwwwww.

December elejére igérték az elkészültét ami gyártói nyelven azt jelenti hogy jó ha januárban megérkezik.

Hát ennyit a vegán vonalról, remélem mindenkinek meghoztam a kedvét egy kis LifeTILT vegán termék vásárlásra. Nekem mondjuk elment tőle a kedvem ahogy írtam ezt a bejegyzést, de már megmondom őszintén nem is érdekel az egész. Aki veszi veszi, aki meg nem, az majd megveszi máshol a szarabbat, mert abban azért mindenki biztos lehet, hogy ezek kiváló termékek.

Pontosan ezért is fáj annyira, hogy nem készültek el akkorra, amikor szerettem volna. A vitamin vonalról nem is beszélve.

A vegán vonal november 25.-én indul.