röviden

Nagy a feneked? Egyél édességet…! Anyád. Ez lenne a rövid és tömör reakcióm a nesze!szer blog legújabb, Index által támogatott faszságáról. Megint ez a szarakodás az édességekkel.

Már első olvasásra is nagyon véres volt a dolog, de gondoltam, utánaszámolok, hogy ez a forradalmi desszert, ami nem hizlal, egész pontosan hány kalória. Én azt hiszem, ideteszem a nesze!szer blog ide vonatkozó teljes bejegyzését, ugyanis felesleges lenne kiemelni bármit is belőle, ugyanis ez az egész szöveg úgy agyhalál, ahogy van.

Ezt a blogot egy nő írja, mert ilyen negédes felszopó szövegelésre csak egy nő képes, de most nem is ez a lényeg, hanem ez a bejegyzés és a benne szereplő tartalom. A többi posztba már bele se mertem olvasni, de sanszos, hogy hasonló színvonalon mozoghatunk ott is.

Először is nézzük a nem hizlaló desszert hozzávalóinak kalóriaértékeit.

Mascarpone LIGHT. A light direkt ki lett emelve, mert ugye a karcsúsodás lenne itt a lényeg, és ahhoz elengedhetetlen, hogy a krémsajt light legyen. Igazán dicséretes ez az igyekezet, kár, hogy a mascarpone light verziójában is 100 grammonként 298 kcal van. A recept szerint ebből 250 g kell, ami 745 kcal.

Tejszín. Ez a legszebb rész. 1 dl tejszínhab 302 kcal, ebből is 4 dl az előírt mennyiség, ami 1208 kcal. Tehát eddig 1953 kalóriáról beszélünk, és az eper még képbe sem került. Ha valaki elfelejtette volna, ez egy női blogon lévő recept, ami arra biztat, hogy ha ezt eszed, nem lesz nagyobb a feneked, és ez különben is diétás…

Mikor fogják már végre felfogni a nők, hogy a női magazinokkal és a női blogok olvasásával kígyót melengetnek a keblükön? Mutassatok egyetlen olyan nőt nekem, aki nem büdös kurvázza le zsigerből a másikat, ha az csak minimálisan is jobban néz ki nála, de sokszor még ennyi sem kell hozzá. A nők egymással gonoszak, alattomosak, és őszintén gyűlölik egymást, de tényleg csak én látom azt, hogy egy női magazin, ami nőknek íródik, az a világ egyik legnagyobb cinizmusa? Hol akarja azt egy nő, hogy egy másik lefogyjon, és jobban nézzen ki nála vagy szebb legyen a bőre? Arról már nem is beszélve, hogy a Joy, a Glamour, a Cosmo meg a többi ilyen vér ostoba szarságokba ugyanolyan tanácstalan elveszett nők írnak, mint akiknek íródnak a cikkek.

Ez a nesze!szer bejegyzés az egyik legjobb példa arra, hogy a nők mit képesek művelni egymással, és akkor még egy megszerzendő férfi vagy egy férjére féltékeny nő képbe sem került. Egyúttal szeretnék megkérni minden LifeT!ltet olvasó nőt, hogy aki a nesze!szer blogot lapozgatja, az soha többet ne olvassa az én blogomat, mert az nem működik, hogy itt lezuhanyozol, aztán amikor kilépsz az ajtón, kint belefekszel a sárba.

Ja igen. 2 marék eper (30 dkg) 446 kcal, így ez a fantasztikus, bármelyik update diétába beilleszthető desszert laza 2399 kcal. A hegymászók és antarktiszi felfedezők ételsűrítményeibe vannak hasonló kalóriaértékek. Továbbá ezúton szeretném megköszönni az Index szerkesztőinek, hogy ezt a csodás cikket megosztották a címlapjukon is, ezzel utat engedve több ezer amúgy is összezavarodott nő elhízásának.

De mit is várhatok egy olyan blogtól, amit Szabó Patrícia ír.