röviden

Életmódváltás virtuális segítséggel – A LifeT!lt-módszer

Az önmagukkal elégedetlenkedők közül sokan az interneten próbálnak megoldást keresni problémáikra. Balogh Tamás is a világháló segítségét vette igénybe egy szakítás után, hogy egy blogon bemutassa, hogyan változtatja meg egy ember életét saját edzés- és táplálkozási programja. Szokatlan, pikírt stílusban írt bejegyzéseit egyre többen olvasták, sőt pár hónap után egyre több követője akadt.

„Több ezer nő életét változtattam meg” – kezdi minden szerénység nélkül Balogh Tamás. „Az edzések és a táplálkozás terén már nem nagyon lehet újdonságot kitalálni, de az én módszerem titka a blogom és a személyiségem stílusában rejlik. Egy férfias világban élünk, amelyben mégis minden a nőről szól. A tökéletes nőről. A nők azonban nem érzik annak magukat, ha a testük miatt folyamatos önbizalomhiánnyal küzdenek. Én csupán annyit teszek, hogy az írásaimban rávilágítok a problémákra és a tabunak számító témák tisztázására. Megértetem velük, hogy nincsenek félmegoldások és csodaszerek, csak akkor tudnak változtatni az életükön, ha tesznek is érte. Összeállítottam hát egy hetvennapos programot. Aki végigcsinálja, hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül, és a program végére képes lesz az egész életét megváltoztatni, mert fejben fog megerősödni az illető, és legyőzi önmagát. Ez egy olyan hihetetlen élmény, amit a speedfitnesz órák vagy a különböző fogyasztószerek soha nem adhatnak meg senkinek. A blogomon többféle testalkatdiéta és edzésmódszer található, amelyek között mindenki megtalálhatja a magához illő diétát, a neki leginkább megfelelő programot. Fontosnak tartom, hogy mindig az életből merítsek példákat, mert mindannyian ugyanazt a levegőt szívjuk, azonosak a társadalmi problémáink, és ugyanazokon megyünk keresztül, még ha azt is gondoljuk, a problémáink egyediek, és csak minket érintenek. Ha látod leírva azt, ami veled történik, vagy már keresztülmentél rajta, akkor hiteles személy leszel, mert ha az ember magát vagy a problémáját látja leírva egy idegentől, akkor azonosulni fog veled, és elfogadja még az olykor szélsőséges nézeteidet is.

Azt gondolom, hogy a jövő az interaktív életmód-változtatásé. Évente pár alkalommal kiválasztok egy-egy túlsúllyal rendelkező nőt, akit átalakítok az internetes közösség előtt. A jelentkezővel végigdokumentáljuk a program 8-10 hetét, élménybeszámolókkal és fotókkal tesszük követhetővé az átalakulási folyamatokat. Ez azért jó, mert így bárki könnyen azonosulhat a szereplővel. Ráadásul mivel minden az olvasók szeme előtt zajlik, ők is elkezdenek hinni benne, hogy végig tudják csinálni. Ezt a módszert és ezt a nyilvános fogyasztóprogramot mára már egyre többen másolják, de nem árt tudni, hogy ezt én találtam ki, előttem soha nem volt ilyen, és anno minden egy Petra nevű lánnyal kezdődött. A LifeT!ltet rengetegen támadják, de mégis sikerült teljesen átírnom az életmód kommunikálásával kapcsolatos szabályokat. Mára már minden magára valamit is adó edző blogot vezet vagy Facebookon aktív, ahol személyes stílusban próbál érvényesülni. A felület mindenki számára adott, de a tehetség, ami ehhez kell, a legtöbb embernél már egyáltalán nincs meg. A LifeTilt egyedülálló jelenség, és hiába próbálják, soha nem fogják tudni lemásolni, és pontosan azért, mert egyedi, és ellenmegy minden stratégiának. Mindenki az olvasókat akarja megnyerni, de engem nem érdekelnek az olvasók, sem az, hogy az írásaim milyen negatív reakciókat váltanak ki belőlük, és ez addig van jól és fog működni ez az egész, amíg ebben a szellemben tudom ezt vezetni. Finomkodással, óvatos fogalmazással nem értem volna el semmit, de a nőknek nem is erre van szükségük.

A LifeT!lt lényege a motiváció és a szemfelnyitás, amit a bejegyzések adnak át. Ez több mint egy szimpla fogyókúra vagy személyi tanácsadás. Aki végigcsinálja a programot, annak teljesen megváltozik az élete. Naponta több tucat köszönőlevelet kapok. Van, akinek a pajzsmirigyproblémáján segített a módszerem, másnak az inzulinrezisztenciája szűnt meg, sőt egy kisbaba megfoganásáért is hálálkodtak már. Nekem ennél több visszaigazolás nem kell, tudom, hogy a módszer, amit kitaláltam, működik, és nem is olyan soká egyre többen fogják tudni, hogy mi is az a LifeT!lt.”