röviden

2011-ben újjászülettem, 2012-ben lefektettem az alapokat. 2013-ban megteremtettem az álmaim véghezviteléhez szükséges pénzügyi alapot, így mostanra már nem függök senkitől, nem mondhatom azt, hogy nincsen rá keret. Most 2014-et írunk, azt hiszem, elindulok.

Elindulok, mert hiszek egy ideában, egy jövőképben, a változás szükségességében, és nem utolsósorban hiszek magamban, hogy képes vagyok ezt végigvinni. Azonban a hit és a nagy álmok mit sem érnek, ha nincs mögöttem egy közösség, amely ha csak feleannyira hisz bennem, mint amennyire én bennetek, akkor képesek leszünk változtatni. Nem tudom, hogy lesz-e hozzá elég erőm, hogy ezt végigvigyem, nem tudom, hogy hagyni fogják-e ezt nekem, de nincsen más választásom, mert érjek el bármilyen sikereket is az életben, mindig is egy bukott embernek fogom magam tartani, ha meg sem próbálom. Mert tudjátok, soha nem az számít, amit elértél, hanem az, amire még képes vagy, amit meg tudsz cselekedni.

Most dobálózhatnék nagy szavakkal, de az írott szónak egy idő után már semmi jelentősége nincsen, ha azt nem követik tettek.

3 év alatt egy olyan rendszert hoztam létre, ami alapjaiban írta újra nemcsak az egészséges életmóddal kapcsolatban gondoltakat, hanem mindenki számára nyilvánvalóvá tette, hogy ha hajlandó vagy tenni magadért, és megalkuvás nélkül küzdeni az álmaidért, akkor igenis bármit elérhetsz. A LifeTILT és az én elmúlt 3 évem bebizonyította, hogy kizárólag munkával és az önmagadba vetett hiteddel a nulláról indulva is bárhová eljuthatsz.

Az életmód és mindaz, amit itt leírtam az évek során, az életnek csak egy nagyon kis szelete, de mint tudjuk, minden mindennel összefügg. A szabályok az élet minden területére érvényesek, és ez alól nincs kibúvó, nincsenek kiskapuk. A munka nélküli sikerek nem léteznek, a küzdelem és a verejték nem helyettesíthető semmivel, és ami a legfontosabb, hogy ami igazán számít és valódi értéket képvisel, azt nem lehet pénzzel megvenni. Az igazi értékek emberi kvalitásokban mérendők, kizárólag ezeknek a meglétével tudsz fejlődni.

Én hiszem azt, hogy a LifeTILT mögött nagy többségben olyan emberek állnak, akik rendelkeznek ezekkel a kvalitásokkal. Én hiszem azt, hogy a LifeTILT mögött olyan emberek állnak, akiknek soha semmi nem elég, mert a fejlődés legalapvetőbb kritériuma, hogy soha nem lehet elég, mindig van tovább. És végezetül én hiszem azt, hogy a LifeTILT mögött olyan emberek állnak, akik nemcsak a saját életükön akarnak változtatni, hanem képesek változtatni azok helyett is, akik erre nem képesek, vagy nem hiszik el magukról, hogy meg tudják tenni maguk is.

A rendszer mára kiépült. A LifeTILT mára Magyarország legmeghatározóbb életmódfórumává nőtte ki magát, de elérkezett az a pont, amikor a TILT nagysága már elérte azt a kritikus pontot, amikor a terveimet és az ehhez szükséges energiákat összpontosítanom kell.

Nyugodt szívvel hagyom hátra a TILT-et a jelenlegi formájában, mert amit eddig kiépítettem, az az egyik legjobb dolog volt, ami az elmúlt 15 évben Magyarországon az egészséges életmód területén történhetett. A TILT emberek tízezreinek az életét változtatta meg, és döbbentette rá őket, hogy több van bennük, sokkal több annál, mint amit magukról gondoltak, vagy amit megpróbáltak elhitetni velük. A következő hónapok az erőgyűjtéssal és a különböző szakemberek beépítésével fognak telni, így csiszolván tökéletesre egy olyan rendszert, amit LifeTILT-nek nevezünk.

Az én erőtartalékaim is végesek, így döntenem kellett, hogy merre menjek tovább. Folytassam azt, amit eddig csináltam, megragadván egy szinten, ahol egymást érik a különféle átalakítóprogramok, vagy összpontosítok az álmaimra, és végigviszem azt, amiben hiszek, és amivel nemcsak tízezrek életét változtatom meg, hanem milliókét az egészség és a jövő nevében.

Az utóbbi mellett döntöttem, a többit meg majd eldönti az idő ,és hogy a közösség hisz-e bennem annyira, hogy beálljon mögém, és támogassa az elképzeléseimet, ami nem mellesleg mindannyiunk érdeke.

A jövő pedig nem más, mint 3 pont, és ennek a három pontnak a részletes kidolgozása, természetesen szakértők bevonásával.

  1. 2014–2015 Az iskolai étkeztetés megreformálásának kidolgozása
  2. 2016 A testnevelésórák egységesítésének kidolgozása
  3. 2017 Az egészséges életmód tanórák kidolgozása és kezdeményezés a Nemzeti alaptantervbe beépítésére.

Ez a jövő záloga. Egy társadalom kinevelése egészséges testben, a megfelelő fizikai és szellemi képzéssel megalapozva.

A világ azonban gyorsan változik. Ami ma még lehetőség, holnap már csak ábránd. A saját hibáinkból sosem szégyen tanulni, és én megtanultam a leckét. Meg kell értenünk, hogy három dolgot nem bocsát meg a történelem. A gyengeséget, a kishitűséget és a gyávaságot. Olyan időket élünk, amikor a gyengéknek, a kishitűeknek és a gyáváknak nem osztanak lapot, az ilyen közösségeknek nincs jövőjük.

Külön-külön, felaprítva, szétforgácsolva az emberek könnyen elgyengülnek, és az első akadályba ütközve könnyen elszáll a bátorságuk. Úgy érzik, ők túl kicsik ahhoz, hogy bármin is változtatni tudjanak, de az egység, a közösség ereje a tétováknak bátorságot, a kishitűeknek hitet, a gyengéknek erőt ad. Az erősek egyesülnek, a gyengék széthullanak.

Minden közösség a saját érdekeit hajtja, a saját életét éli, a saját jövőjét építi, hogy neki legyen jó, a többi nem számít. Senki nem akarja, hogy a másiknak jó legyen, az önös érdekek mindenekfelett, holott ha összeadnánk azt az építéshez szükséges energiát, amit sokszor kizárólag magunkra pazarolunk, akkor, de csakis akkor valódi fejlődést érhetünk el, mert az egyént minden esetben felülírja a közösség.

Ehhez az építéshez viszont szükségünk van erőre, a megkezdett munkához erő kell, az erőhöz pedig egység. Ma az egység neve Corvinus egyetem, az egység napja pedig április 17.