röviden

Minél több női blogot olvasok, annál inkább hiszek Istenben, mert valakinek azért csak hálával tartozom, hogy nem nőnek születtem. A női blogokat olvasva olyan állandó és visszatérő problémával találkozik az ember, mint egy darab normális fotó elkészítése vagy éppen annak feltétele.

A legjobbat egy angol blogon olvastam, amikor is a csaj azon problémázott, hogy nem tud magáról használható képet csinálni, a barátját meg nem meri megkérni, mert nem akarja, hogy a srác „ilyen állapotban” lássa őt, majd pár sorral lejjebb azt taglalja, milyen szexi fehérneművel lepi meg a srácot, mert holnap lesz évfordulójuk… Fantasztikus…

„Mint minden nő, én sem vagyok megelégedve az alakommal, sőt… ezért elkezdtem csinálni egy programot, amiről már nagyon sokan hallottak, és csinálják. Viszont sokan abba is hagyták, ezért gondoltam, hogy készítek egyfajta motivációs blogot, ami azoknak segít, akik azzal a gondolattal kacérkodnak esetleg, hogy feladják, amit elkezdtek. Ha megálmodtad, csináld is meg. Nem másokért… saját magadért.”

Így ír, a csak justdoit névre hallgató bloggerlány, akiről semmit nem tudok. Mindenesetre elszántnak tűnik, ami nagyon szép gondolat, de a maratoni táv rajtvonalához mindenki oda tud állni, csak a célba érkezéshez kicsit több kell majd a nagy szavaknál és a hangzatos ígéreteknél. Én is hányszor dobtam már el látványosan a cigisdobozt, demonstrálva a leszokásomat, hogy tessék, soha többet, aztán 2 óra múlva kapartam az éjjel-nappali kilincsét Pall Mallért remegve. A neheze soha nem akkor van, amikor jóllakottan vagy dühösen elhatározod magad, hanem amikor jönnek az ingerek, a hiányérzet, amikor le kell küzdened az egyik legősibb életösztönt, az éhségedet.

„A szememet egy blog nyitotta fel, a http://lifetilt.blog.hu/. Itt aztán kapjuk a hideget-meleget (mi, nők), és biztos van sok sértődés is miatta, de ha mindenki csak egy kicsit is félreteszi a büszkeségét, beláthatja, hogy örülnünk kellene… végre van egy pasi, aki leírja, hogy mi jár a férfiak fejében, és kimondja azt, amit sokan tagadnak: tényleg az számít, hogy nézel ki…”

Van egy PSZF-es vagy corvinusos csaj, de végül is tök mindegy, mert mind a 2 helyen ugyanolyan intenzitással lehet hányni az analízisóráktól. Október 30-án kezdte el Hortensia a Testalkatdiéták nőknek című bejegyzés endomorfoknak írt diétáját, amiről akkor így írt.

„Mától kezdve 60 napig (remélhetőleg) mindennap beszámolok az étkezéseimről, sportolásról, remélve, hogy így tényleg nem lesz sumákolás, meg mondjuk ha már csak magamnak is leírom, akkor is nagyobb a kontroll, ha más is látja, akkor meg aztán végképp nincs kifogás. Ha nem csinálom ezt végig, akkor meg semmi akaraterőm nincs, és rohadt nagyot csalódok magamban.”

A kisasszony amolyan LifeT!lt best of válogatást csinál, mert még csak most tart a 31. napon, de már 3-féle LifeT!lt-diétát próbált ki, és decemberben tervei szerint belekóstol majd S3 Adrienn programjába is. A képekkel itt is gondok vannak, szóval a szokásos, egyébként szépen halad.

„Sikeresen végigolvasva a LifeT!lt blogot rájöttem, hogy nekem is szükségem van a változásra, mind lelkileg, mind testileg. A blog írása pedig ösztönzően hat majd magamra, hogy ne adjam fel a nehéz pillanatokban, illetve esetleg ösztönzőleg hathat másoknak is, akik véghez szeretnék vinni a tervüket.”

Az egyetlen férfi a mezőnyben. Mindenféle rinyálás, hiszti és önmaga földhöz vagdosása nélkül nyomott le sikeresen egy 70 napos programot munka mellett, azaz nem a verem a faszom a főiskolán, semmi dolgom nincsen és sírok a zh-k miatt körülmények között. Az első program alatt fogyott több mint 11 kilót, és a napokban kezdett bele a második tiltes túrájába, amivel már izmot szeretne építeni. Valahogy így kéne ezt csinálni, mindenféle manír meg primadonnáskodás nélkül, de hát tudom, az illúziók magas sarkú világában ez nehezen megy. Egyszerűen csak el kell kezdeni, és csinálni, nem vonaglani ahogyan azt látom a többi blogon. Ilyen kurva egyszerű ez. Csak felkelni, és csinálni.

http://jatsszhogylatszodj.blog.hu/

Megpróbálom befűzni a csajt, hogy írjon cikkeket a Tiltre, mert mintha magamat olvasnám farok nélkül. Bővebben róla az Ébredések című posztban.

„Változások. Furcsák, nehezek, de már én irányítok, és ezt nem adnám semmiért. Kurvára messze még a vége, alig kezdődött el. Viszont már nem kell állandóan rettegnem mindentől. Erőt ad az, hogy csinálom a dolgaimat. Még mindig nem tudom, mi akarok lenni, mi érdekel. Még mindig nem tudok semmit elképzelni. Selejtember. Ezért kellett a vázlat. Valószínűleg 40 év múlva sem lesz fogalmam arról, hogy mit szeretnék. Eddig volt a légvárból szar. Most a szarból kicsit jobb. Aztán meglátjuk. Én meg én. Addig is csinálom, nem tudom, hogy mit, de csinálom, mert nem várhatok nagy felismerésekre, megvilágosodásokra. Rám szakadt a realitás, és nincs sok időm…

http://kontrasztok.blog.hu/

„Először is ez egy olyan blog, amiben azt írom le, hogy hogyan próbálok megszabadulni közel 20 felesleges kilótól, és ezalatt miket élek meg, hogyan változom kívül és belül. Van ez a LifeT!lt blog. Innen indult az egész, még augusztus közepén. Komoly egy hét után feladtam az egészet. Nem igazán bírom a kötöttségeket, de lassan eljutok már oda, hogy a túlsúlyom szab nekem komoly gátakat…”

Mielőtt félreértés lenne. Nem 20 kiló felesleg van a lányon, ahogyan ő azt gondolja magáról, hanem minimum 30, de inkább 35. A blog az első lépés a problémák szembenézésével nagyon helyesen, de akkor itt az ideje reálisan is értékelni a kialakult helyzetet, és ez szólt most itt mindenkinek.

http://ceshireketket.blogspot.com/

Feltennék én egy kérdést, és tényleg érdekelnének a válaszok. Ha valaki elkezdi olvasni ezt a blogot, és belekezd egy programba, akkor ezek után hogy írhatja le a következőket?

„Fehérjeport nem fogok szedni, mert egyrészt mindenki lebeszélt róla, másrészt igazuk van, mert a diéta utáni létemben úgysem szedném, és inkább lassan, de biztosan szeretnék fogyni, cél az életmódváltás. Zsírégető és étvágytalanító tabit azt beszerzek, ezt is csak az első 4 hétre gondoltam, amíg a szervezetem rááll a csökkentett kalóriabevitelre.”

Nincsenek kétségeim, hogy a „mindenki lebeszélt róla” azok nagy eséllyel a munkahelyen a kolléganők voltak, természetesen nápolyival a fiókjukban és steakkrumplival a tányérjukon, de az azért érdekelne, hogy milyen érveket hoztak fel a fehérjeturmixszal szemben, ami meggyőzte ezt a lányt, hogy ne igya meg a fehérjeturmixot. A rendkívül bölcs tanácsadói testületből kiindulva meg sem merem kérdezni, hogy milyen zsírégetőt és étvágytalanító tablettát szedett az első 1 hónapban, mert ha a fehérjeturmixról mindenki lebeszélte, akkor a nagyon okos toxikológus ismerősök az étvágytalanító fogyasztótablettákról ugyan miért nem? Nem járok bicajjal, hogy ne szennyezzem a levegőt, inkább megyek busszal. Kb. ezzel a hasonlattal tudnám érzékeltetni a fent leírt egészen elképesztő hülyeségeket.

Ja igen, 65 nap után –10 kg. De bazmeg én még mindig nem térek magamhoz a fehérje nem, a fogyasztótabletta igen után…

Niki

A blogos csajok nagyasszonya. Mindent tudok róla, mivel személyesen ismerem már hónapok óta. Foglalkoztam vele nyáron, és ugyan a programját akkor feladta, ennek ellenére kapcsolatban maradtunk, így túl sok információt tudok róla ahhoz, hogy bármit is írjak róla, ezért inkább megpróbálok csak a tényekre szorítkozni.

A programját nehezítette, hogy nő, egy bizonytalan lábakon álló kapcsolat, amelyet 5 hét agonizálást követően a klinikai halál állapotában végül lekapcsoltak a szerelem lélegeztetőgépéről. A folyamatokat nehezíti, hogy Leningrád művésznő az egyetemi diploma ellenére volt olyan körültekintő, hogy összejött azzal a kollégájával, akivel nemhogy egy cégnél, de bazmeg még ráadásul egy szobában is dolgoznak. Nem kezdek bele ennek taglalásába most, inkább csak annyit mondanék, hogy a hibás és felelőtlen döntéseinkért vállalnunk kell a felelősséget, tanulva ezzel saját hibánkból a jövőre nézve, hogy kurvára nem lövünk házinyúlra, csak ha deklaráltan csak szexről van szó munkaidő után a tárgyalóasztalon.

Ez az érzelmi antaché egyébként rá is nyomta a bélyegét Niki programjára. –2,4 kg, ami szörnyen szánalmas, és foghatnánk a szakításra, az ezzel járó költözésre, a svájci frank alapon felvett lakáshitel végtörlesztésére, de a nagy büdös helyzet az, hogy problémák mindig lesznek, igen. Na és? Tovább kell menni, mert a megpróbáltatásokkal leadott kilók duplán számítanak, legalábbis te annak fogod érezni, és végső soron csak ez számít.

http://kismamatb.blogspot.com/

Ezt a blogot kurvára nem értem, mert a következő welcome poszt olvasható rajta…

„Miért is jött létre ez a blog? Olvastam a LifeT!lt blogot, amit nagyon klassznak találok, egyvalamit kivéve. Miért írja le a 35 év feletti nőket? Ezért elhatároztam, hogy megmutatom neki és mindenki másnak, hogy 35 év felett is el lehet érni a kisportolt, jó alakot. A blogot pedig azért indítottam, hogy segítsen ebben, hogy ne akarjam feladni. Már a 6. napnál tartok, és nem titok, hogy a Bence által felrakott étrendet követem. A cél a jelenlegi 74 kilóról december 1-jéig elérni az 54 kilót. Hát akkor hajrá!!!”

Így kezdődik, erre van az oldalon 4 bejegyzés a tb-járulékokról meg a szabadságjogokról. Mindez június 12-én, szóval azt a december elsejei időpontot nem is értem. Mindenesetre aki a táppénzjogosultság feltételeiről szeretne olvasni, az mindenképpen kattintson.

http://prettywitch.blog.hu/

„Fél év alatt megszabadultam 20 kg-tól, és ahelyett, hogy egy emelet megmászása után lihegnék, ma 32 perc alatt futok 5,2 km-t. Nincs rá semmilyen csodadiéta, gyógyszer vagy recept, a képlet nagyon egyszerű: kevesebb energiát vigyél be a szervezetedbe, mint amennyi naponta elhasználsz. Hogyan? Ehhez próbálok segítséget nyújtani a saját tapasztalataim leírásával, közben remélve, hogy az írás és a nyilvánosság engem is rászorít arra, hogy ne hagyjam abba, és elérjem azt az alakot, ami után megfordulnak a pasik az utcán.”

Közvetlenül nem köthető a LifeT!lthez ez a blog, de mivel az írója anyámat juttatja eszembe, ezért betettem. Ez a nő 100 kg volt pár hónappal ezelőtt, amikor is befeküdt 1 hétre a Szent Imre-kórházba Pados doktorhoz, ahol étrendet kapott és egy új élet receptjét. 20 kg-ot fogyott azzal a diétával és  szigorú életvezetéssel, majd megtalálta a LifeT!ltet. Pár napja futott 2 kört a Margitszigeten. Igen, 10,6 km. Jelenleg 73,6 kg.

„Még egy dolog: bár én Pados doktorra és csapatára esküszöm, de érdemes elolvasni – az elejétől! – ezt a blogot (http://lifetilt.blog.hu/) is, vagy csak feldühödni Bence/Tamás stílusán, és úgy dönteni, hogy csakazértis! Nem értek egyet sem a stílussal, sem mindenben az ott írtakkal, de a lényeggel igen: csak mi tudunk magunkon változtatni, csodaszer, csodatevő nincs. A legutóbbi kezdeményezése, a Slim3 mindent visz, kívánom mind neki, mind a csajoknak, hogy sikerüljön, amit elterveztek.”

Volt még itt egy blog Dreaming Awake címmel, amit mindenképpen be akartam ide tenni, csak amikor meglátta a csaj, hogy szerepelni fog ebben a bejegyzésben, törölte a blogot. A Dreaming Awake a LifeT!lt elemzésére született meg, azaz vizsgálta a módszereit, a diétákat, felhívta a figyelmet az ellentmondásokra, amit én egy nagyon jó dolognak tartottam. Kell a kontroll, kell egy visszaigazolási pont, és ez a blog ilyen lett volna.