röviden

A LifeT!lt blog hajnalán, amikor január 13-án, éjjel 1-kor beregisztráltam a blogot, akkor még ez az egész csak arról szólt, hogy adva van egy 70 napos program, aminek minden egyes napját dokumentálni és fotókkal illusztrálni fogom, majd a program végeztével, vagy esetlegesen annak bukásával befejezem a blog írását, és törlöm a regisztrációt.

A blog időközben önálló életre kelt, és az életem részévé vált, megteremtve egy olyan életet és kinyitva olyan kapukat, amiket előtte elképzelni sem tudtam volna. A blog sikere és ennek minden pozitív hozadéka gyökeresen megváltoztatta az életemet, és olyan embereket ismertem meg, olyan folyamatokba kerültem bele , ami minőségi robbanást hozott a mindennapjaimban. 20 évesen egy éppen aktuális elkattanásomnak köszönhetően otthagytam a sulit, és kimentem Londonba egy kaszinóba krupiéskodni. Az utam onnan Vegasba vezetett, és kevesen tudják, de szerepeltem egy valóságshow-ban is, szóval az életem meglehetősen szélsőséges keretek között mozog. Az elmúlt 10 évemben ugyan rengeteg jó dologban és hasznos tapasztalati élményben volt részem, de egyértelműen ez a blog az, amire a legbüszkébb vagyok, és ha valaki megkérdezné, mi az, amit idáig letettem a társadalom asztalára az életben, akkor a LifeT!ltet nevezném meg mint referenciaanyagot. Mások motiválása, a RunT!lt-mozgalom sikere, és több száz ember életminőségének javítása, ezek mind olyan dolgok, amikre baszottul büszke vagyok, és 2011 mindig is egy meghatározó év lesz, csináljak ezután bármit is az életben…

Mindenki a boldogabb, teljesebb életre törekszik, amit kurva nehéz elérni, mert mérhetetlen mennyiségű kitartás kell hozzá, kudarctűrés, és akarat, de egy teljesebb élet felé vezető út közelebb van, mint gondolnád, és ennek sikere a mindennapokkal ellentétben kizárólag rajtad múlik. A minőségibb élet első nagy lépése, egy életmód-változtató program végigcsinálása, mert ez a folyamat jóval több annál, mint hogy lefogysz 6, 9 vagy 18 kilót. A fogyás és hogy szebb ember leszel, csak egy nagyon kis része ennek az egésznek, és ha csak erről volna szó, akkor nem is szarakodnék itt immáron lassan 8 hónapja. Túlságosan beleszokik az ember a szarba, ami körülveszi őt, mert az emberi test és elme a végletekig képes alkalmazkodni. Emberek milliói, mit milliói, milliárdjai élnek vállalhatatlanul unalmasan egyhangú és egyszerű életet, és teszik mindezt azért, mert, nincs önbizalmuk, leértékelik magukat, a képességeiket, és hajlamosak átvenni a „nekem már úgyis mindegy” világszánalma állapotot. Nagy szopó az élet, tudom én. Főleg Magyarországon, mert itt a középszerű létért is keményen meg kell küzdeni, arról meg már nem is beszélve, hogy folyamatosan nyomja le és húzza vissza a közeg azt, aki el akar érni valamit az életben. Ha ehhez hozzávesszük, hogy emellett úgy is nézel ki, mint egy vagon fosgyár, akkor a fent említett komplexusokkal együtt megkapjuk annak a képletnek az eredményét, amiért emberekkel bármit meg lehet tenni a munkahelyükön, a párkapcsolatukban, és amit megtesz velünk nap mint nap a politika és a mindennapok abszurd élethelyzetei. Elviselünk mindent, mert eggyel több szar az életben már fel sem tűnik, mert ahol halomban áll a szar, ott egy újabb kis kupac már fel sem tűnik. Fű alatt élni egy életen át komplexusok miatt az egyik legrohadtabb dolog a földön, de ha ráadásul nő is vagy, akkor meg még a legnehezebb is. Komplexusok fejben a külsőd és a kishitűséged miatt, ami magával vonz mindent, amitől valójában szar az életed. Az ellenséged és az életedet tönkretevő elemek ott vannak veled minden egyes rohadt percben a hájad formájában, mint egy doboz cigi a zsebedben. A hiba benned van, mert gyenge vagy, nincs kitartás, nincs akarat, és mert erősebb nálad egy szelet torta meg egy szál cigi. Rohadtul szánalmas ez azért valahol. Az elhízásod, a mentális gyengeséged egyenes következménye, amiért senki mást nem hibáztathatsz. Nem a meló, nem a főnök, nem a férfiak a gecik, nem az időjárás, nem a szülők, nem a gyerek, és nem is az élet a hibás meg a körülmények, hanem egyedül te, amin csakis te tudsz változtatni.

A bejegyzés most azokról a blogolókról szól, akik felfogták ezt, és változtattak, vagy változtatni akartak az életükön, mindezt blogon publikálva, másokkal is megosztva, pont úgy, ahogyan a LifeT!lt indult 263 nappal ezelőtt. A most felsorolt blogokban egy közös van, hogy a blog írói kapcsolatban állnak a LifeT!lttel, vagy annak hatására kezdtek bele a programjukba. Van olyan blog, amelyiknek az írójával jelenleg is személyesen foglalkozom vagy foglalkoztam, de van olyan is, aki csak a blogon leírtak alapján csinálja végig a 70 napját. Olvassátok őket is, mert ha elbuknának, lehetőleg minél több ember előtt bukjanak el, ezzel is motivációt adva nekik, hogy ne adják fel, és csinálják végig.

debramorgan.blog.hu

Ez a lány a Hoxa női portálon vezetett diétás naplót, amiben leírta, miket eszik, és hogyan halad az általa jónak gondolt diétával. Természetesen sehogy, mert alapjaiban volt koncepciótlan és hülyeség az egész. Pár nappal később, miután megtaláltam a naplóját, kaptam tőle egy levelet, amiben a segítségemet kérte, és azt, amit természetesen minden levélben leírnak nekem a nők, hogy szüksége van valakire, aki hajtja őt, és támogatja, ha fel akarná adni. Elvállaltam, kapott tőlem egy programot, amit pár napja kezdett el és már publikált is az oldalon. Akit érdekel, hogyan halad Debra, az a blogján követheti végig az eseményeket.

malackacico.blog.hu

Vele szintén a privát életben foglalkoztam még június környékén, amikor is 4 hét után megadta magát  a programnak 5 kiló fogyás után. A napokban vettem észre, hogy blogot kezdett írni, azt a programot követve, amit még 3 hónapja csináltam neki. Kíváncsi vagyok, most végigmegy-e a 70 nap.

keeponmovin.blog.hu

Nem mernék rá megesküdni, de azt hiszem, ő hugi02 a Nők Lapja Café fórumáról, és ha ő az, akkor már egy RunT!lten is kint volt, továbbá mellből nem akar fogyni. Itt nem árt, ha megjegyzem, mellből bizony mindenki fogyni fog, de ez nem lehet senki számára sem kifogás. Azért nem fogyózni, hogy ne legyen kisebb melled, és ezt kifogásként felemlegetni, szóval ez már tényleg a legalja. Egy nagyobb mell egy hájas testen nem menő és nem szexi, de ezt csak úgy megjegyeztem. Annyit tudok még a lányról, hogy régen sportolt, és 10 kg-ot akar leadni. 2 hete tart a programja, 3 kilót fogyott, és a változást egy fasza grafikonon is ábrázolja.

videkilany.blog.hu

Ez a csaj a kedvencem. Nem ismerem, de nem is írnék róla semmit, álljanak itt az ő szavai. Érdemes elolvasni a bejegyzést onnan, hogy a harmadik kifogás… Óriási forma a csaj, nagyon jó gondolatokkal. Ha nem lenne csajom, simán dugnám.

„A harmadik kifogás: Az így-érzem-jól-magam effektus. No persze. Ne röhögtessetek már. Saját bőrömön tapasztalom: kövérnek lenni szar. Nem vagy szép, nem jönnek rád a jó ruhák, ami rád jön, nem áll jól, kibukik a hájad. Ami ápol és eltakar, az általában lóg, tehát bő 10 évvel tűnsz idősebbnek a korodnál, mivel a lógós pólókat-felsőket hordod, mint valami konyhás néni műszak után. A strandról meg a hastakaró tankini felsőről már ne is beszéljünk… Ehhez társul még a kövér lányok mantrája, az Így-is-vonzó-vagyok duma (és ezért rohadt nagy vascső jár a Love-nak). Hát erről annyit, hogy egy energiától kicsattanó, magabiztos lány kisugárzása mellett te gyakorlatilag észrevétlen maradsz, husikám…”

„A bónusz, és egyben a kedvenc áltató szövegem: A-Barátom-Így-Szeret rizsa. Hát ezzel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy ismerek olyan férfit, aki így »szerette« az előző barátnőjét, a csaj plusz 15-20 kilójával együtt. De érdekes, hogy mégis egy vékony lányra cserélte le… Úgy látom, két eset van: ha a pasi tényleg szeret, a belső értékeidért, akkor lehet, hogy nem cserél le, de egy idő után szenvedni fog, mondjon bármit is a szemedbe. Tényleg elhiszed, hogy a »Szerinted kövér vagyok? Meghíztam?« kérdésekre őszintén fog válaszolni? Hogy aztán végighallgasson egy óra hisztit, majd egy óra letargiás bőgést, végül a vádat, hogy ő a szemét disznó, aki csak a külsőségekre hajt?  Ha szeret, akkor fontos vagy neki, így nem akar megbántani. Azt meg főleg nem akarja, hogy őrá haragudj. Így a büdös életben nem fogja közölni veled, hogy elhíztál. Ha a szeretete nem elég erős, vagy egyszerűen csak elmúlik, akkor meg jöhetnek a kikacsintások a vékony nők világába.”

„Még egy észrevétel: soha ne a barátnődet vagy egy másik nőt kérdezz meg arról, hogy kövér vagy-e. Ugyanaz a helyzet, mint a pasiknál: ha szeret, nem akar megbántani. Ha nem szeret, akkor esélyes, hogy 1) úgyse fogod neki elhinni neki a választ, mondván, biztos csak azért mond téged kövérnek, mert utál… 2) azt hazudja, nem vagy kövér, és röhög a markába 3) ha tényleg nem vagy kövér, akkor meg képes, és beléd beszéli, hogy szarul nézel ki. Nőként mondom, hogy a nők furcsa teremtmények ilyen téren.

Én egyszer próbáltam ki az őszinteséget egy barátnőmmel szemben, miután 2, 2 és fél hónapig nem láttam, és a viszontlátáskor akkora hasa volt, mint egy 4 hónapos terhesnek. Miután óvatosan szóvá tettem (megkérdeztem, úton van-e a baba), iszonyatos sértődés volt a dologból… Pedig a lány két hónap alatt hízott vagy 10 kilót, minimum. Nőként egyszerűen képtelenség megmondani egy másik nőnek, hogy túlsúlyos.

Ha tudni akarod a választ, kérdezz meg egy olyan pasit, aki nem kötődik hozzád. Nem akar eladni neked ruhát vagy kocsit, nem dolgozik veled, nem akar megdugni, és nem az öcséd.”

pushyourself.blog.hu

Őt a többieknél is jobban figyelemmel fogom kísérni, és innen üzenem, ha bármi segítség kell, akkor keress meg. Ennek a lánynak pajzsmirigyproblémái vannak, és az orvosok azt mondták neki, hogy soha nem fog tudni lefogyni. A csaj elkezdte betartani a LifeT!lten olvasott diétát, és pár nap leadott 4 kilót, szóval figyelni fogok rá, és max. riszpekt.

„Hát nem tudom, hogy valaki olvasni fogja-e, amit írok vagy sem, de szerintem, mint rajtam kívül többen, én is a LifeT!lt.blog.hu hatására írok most. Teljesen fel vagyok háborodva azon, amit Laurával leművelnek a kommentelők a LifeT!lten, mert egész egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy amíg ők megelégszenek egy ez van-nal, addig van olyan ember, aki a tökéletességre törekszik. Olvasva a kommenteket inkább nem jellemezném az olyan embereket, akik olyan primitív szintre süllyednek, hogy a mellét, a seggét fikázzák, csak azért, mert Laura leírta azt, amit gondolt, röviden, tömören. Én tényleg kövér vagyok, és mégsem éreztem bántónak a stílust, hanem egyszerűen üdítően őszintének.

Na szóval, a lényeg, hogy én is végigolvastam a LifeT!ltet, és el is kezdtem csinálni kb. egy hete. Nem akarom az élettörténetemet is leírni, csak a tényeket. 21 éves csaj vagyok, végzős egyetemista és 85 kg (egy hete még 89 vtam ;). Röviden, tömören annyit még rólam, pajzsmirigyproblémáim vannak, amire hormont szedek, így alapjárat duplán meg kell dolgoznom a leadott kilókért. Igazából kurvára nem érdekel, mennyi ideig fog tartani az, hogy lefogyjak, és hogy mennyi áldozatot kell, hogy hozzak érte, hiszen ha belegondolok, 21 éve siránkozok nap mint nap, bulikat hagyok ki (mert kövér vagyok és szarul nézek ki szöveggel) holott kb. fél évet kéne az életemből arra szánnom, hogy megváltozzak, külsőleg, belsőleg.

Étrend: www.LifeT!lt.blog-hu-s testalkatdiéták nőknek endomorf része

ladycamp.blog.hu

Ha valakinek ellenszenves a LifeT!lt blog stílusa, vagy csak egyszerűen utál engem, mint a szart, és nem bírja elviselni a képemet, az otthonra és megértő tekintetekre talál a Ladycamp blogon, ugyanis itt gyülekeznek Mordor fellegei és hirdetnek háborút a blogom ellen. A csaj, aki írja a blogot, még májusban keresett meg azzal, hogy segítsek neki, és írjak neki egy programot, mert egyedül nem megy. Találkozásunk és a program indulása után pár nappal létrehozta a Ladycampet, amit azóta is ír, a többi már történelem. A sors és a körülmények alakulása úgy hozta, hogy a program felénél elváltak útjaink, de Syreni végül is befejezte a programot, amihez így utólag is gratulálok. (Ő volt Doma Fanni)

„Mit hozott nekem a program? Önismeretet, kitartást, valamennyi hitet önmagamban. Szexet, jót és sokat. Elismerő szavakat, egy rakás új ruhát (mivel a régiek leesnek rólam). A tudást, hogy meg tudom csinálni. Új célokat, régi célok felelevenedését. Mit vett el? Centiket és kilókat… ezzel fejezném ezt most be. Az élet megy tovább, a mai parfétortámat valahogy le kell dolgozni. Félmaraton, maraton, triatlonok, ki tudja… de legfőképp megtartani azt, ami van, és a lelki felkészülésre ráfeküdni. Show must go on…”

Ezek a nők legyenek mindenki számára követendő példa. Kezdjétek el ti is a programotokat, regisztráljatok be egy blogot, és vezessétek végig azt a 70 napot, ami mindent meg fog változtatni körülötted. Nehéz lesz, kurva szar, és szenvedni fogtok, főleg az elején. Nem ígérem, hogy jó lesz, mert nem lesz az, de az eredmény meglesz, és ezt garantálom nektek. Ha elgyengülnétek, merítsetek erőt ezekből a lányokból, de itt van a LifeT!lt is. Amikor azt mondom, írjatok blogot, akkor azt azért mondom, hogy adjatok egy keretet a program által megkövetelt új életmódotoknak. Gyertek ki a RunT!ltre, és tapasztaljátok meg, hogy van egy közösség a blog mögött, amelyre támaszkodhattok. Segítsétek egymást virtuálisan egy bloggal, amiben átalakultok, mert ha látják, hogy a program működik, akkor ez másokon is segíteni fog.

Egyedül vagytok a programotokkal, ezt soha ne felejtsétek el, de mégsem vagytok egyedül…