röviden

Ezt a bejegyzést Tumblren találtam.
Az egyik ok, amiért megírom ezt a posztot, az a LifeTilt blog egyre növekvő népszerűsége. A másik Schobert Norbihoz kapcsolódik, de ezt majd később, először térjünk rá erre a – külsőre egyébként abszolút rusnya és átláthatatlan – blogra, ami, úgy tűnik, kezdi átvenni a hazai „Fogyj és vidd” platform felett az irányítást.

Az egész gazdája egy nagy tuskó, úgy sértegeti a nőket, ahogy tetszik neki – nekünk pedig, úgy tűnik, éppen ez kell. Én úgy gondolom, hogy ránk, nőkre a legnagyobb hatással az ilyen – már bocsánat – seggfejek vannak, akik magasra helyezik a mércét, mi pedig meg akarunk felelni nekik, legtöbben tudattalanul, de valahogy mégis. Nem szeretem a tapló embereket, de ő mégis engem is motivál, próbál segíteni, a módszere pedig működik is – de milyen módszer is az tulajdonképpen?

Semmi új nincs benne, és ezt ő is elismeri: nem talált ki semmiféle új csodaszert a fogyásra, csak egyszerűen lenyomja az ember torkán, hogy ne egyél hülyeséget, és mozogj, amennyit tudsz. Ez nem atomfizika, minden értelmes ember képes megkülönböztetni a sült szalonnát a paradicsomtól, és eldönteni, hogy neki éppen melyik tesz jobbat. Persze szerintem már az is túlzás, amit a LifeTilt ajánl, bizonyos testtípusokra például nem lehet sem dinnyét, sem banánt enni – de annyi biztos, hogy ha azt mondják neked, hogy lefogyasztanak három hónap alatt, akkor alig 12 hét alatt te úgy fogsz kinézni, hogy akár a Women’s Health címlapjára is kidobhatnának rögtön.

Aztán itt van ugye Schobert Norbi drága. A legjobb barátnőmmel, Esszel sokat tornáztunk drága menyecskéje, Rubint Réka DVD-ire, aztán csodálkoztunk, hogy miért nem fogyunk. A Viva Comet gálán toporogtam éppen a viszkikólámra várva, amikor megláttam ezt az aranypárt, ahogy a KFC-től jönnek el telepakolt kezekkel, aztán leülnek, egyszerre betömik a sült csirkét, a sült krumplit meg a muffinokat (na jó, a muffinban nem vagyok biztos). Este 10 körül történt mindez. A gyanútlan, hurkás háziasszony meg emelgeti a popsiját Rékuci edzésprogramjára, és várja az eredményt – fogalma sincs, hogy ez a kettő egyáltalán nem az Update-szuperségtől csupa izom.

Említhetnék sokkal, sokkal több ilyen blogot és módszert is – itt, a Tumblren például rengetegen futtatnak sikeres, egészséges életmódot hirdető naplót, közülük is a kedvencem Taralynn Mcnitt oldala, az undressedskeleton.tumblr.com, igazán inspiráló, amit ez a lány véghezvitt. Igazából az egész nem egy bonyolult dolog: ne egyél hizlaló ételeket, este ne tömd tele magad, és mozogj, amennyit tudsz és amennyit az időd enged. Reggel, este, ebédszünetben, teljesen mindegy. Kardiózz, fuss, biciklizz (bár én a biciklin soha nem tudtam megizzadni, biztos valamit rosszul csinálok), ússz, aztán csinálj pár erősítő sorozatot, amivel tele van az internet manapság.

Melegen tudom ajánlani a Sparks People oldalát, ezen végigkövetheted az étrendedet és a mozgásodat, látod a kalórialebontást, és azt, hogy aznap mennyit égettél el. Könnyen ellenőrizheted magad, és láthatod, hogy hol vannak a nagyobb problémák.

Lényegében nem fogyókúráról, hanem életmódváltásról van szó. Ha ezt megérted, szerintem nem lesz probléma úgy elmenni a McDonalds előtt, hogy ne menj be egy Big Macre.