röviden

Élő közvetítés a helyszínről, azaz a tévé elől, jó estét kívánok!

1:39 Paul McCartney nem öregszik, ez hihetetlen. Szól a Hey, Jude, és azt hiszem, itt az ideje befejezni a közvetítést. Mit mondhatnék még azonkívül, hogy puszi minden magyarnak, aki képvisel minket Londonban az elkövetkezendő 17 napban. Akármi is lesz, kurva büszkék vagyunk rátok, és veletek vagyunk. Jó éjszakát mindenkinek.

1:37 Megkezdődött… tűzijáték van egész Londonban. Gondoltam megemlítem így augusztus 20. előtt, hogy ez tűzijáték nem az a fos, ami nálunk szokott lenni.

1:33 Nem tudom, mi történik. 8 tizenéves rohangál körbe. Most meggyújtottak 9 fáklyát, hatalmas az izgalom, senki nem tud semmit, na nézzük…

1:27 Azért a „doppingot elutasítjuk az összes versenyző nevében” résznél majdnem leestem a földre.

01:26 Fent van a zászló is, ha minden igaz, most jön a láng egy motorcsónakon David Beckhammel. 4 évente azt várom, hogy kialudjon a fáklya, de félek, nem fog.

1:21 Muhammad Ali, istenem…

1:18 A csaj a 20 fontosról megnyitotta az olimpiát 1 mondattal. Így kell ezt, semmi sallang meg felesleges frázisok.

1:17 Jacques Rogge 12 év alatt nem tanult meg normálisan angolul beszélni. Ami azért szép teljesítmény, belgaként nemzetközi munkát végezve, ahol lehetetlen elkerülni az angolt.

1:13 Ha már a nagy sporteseményeknél tartunk. Augusztus 14-én lesz a következő RunTilt.

1:09 Ezek a semmitmondó beszédek mindig az évnyitókat juttatják eszembe. Soha nem figyeltem, de azt hiszem, ezzel nem voltam egyedül. Ha minden évben ugyanazt olvasnák fel, akkor sem tűnne fel senkinek a különbség.

1:00 Vége a bevonulásnak. Lassan tűzgyújtás, kíváncsian várom, mit találtak ki, de a barcelonai lánggyújtást

0:55 Milyen fura, hogy ez az aranyszínű ruha a briteknek jól áll, de a franciákon el nem tudnám képzelni.

0:52 Az utcánkban van a vietnami követség. Róluk annyit érdemes tudni, hogy vettek egy pingpongasztalt, és éjjel-nappal azt nyomják, de embertelen hangokat kiadva. Meg is nézem, milyen oddsokat adnak rájuk bwinen.

0:48 Az USA úgy, ahogy van, elfoglalhatná most Angliát, akkora küldöttséggel jöttek. Obama ilyenkor hol lehet? Mit csinálhat?

0:42 Még egy kép rólunk. Ha elölről kezdhetném, semmi pénzért nem hagynám abba a versenysportot. Életem legrosszabb döntése volt 14 évesen abbahagyni a versenyszerű edzéseket.

0:38 Szeretem a spanyolokat.

0:35 Na végre. 20 perce kerestem már egy képet rólunk, ahogy bevonulnak a magyarok.

0:33 Szaúd-Arábia csapatában van női versenyző. Ez olyan meglepő mint a nőknél a logikus gondolkodás.

0:30 Saint Nitts and Nevis. Most ez komolyan egy ország? Mert én azt hittem, egy sorozatnak az elbaszott elnevezése. És most jött Sao Tomé and Príncipe. Ez kész.

0:28 Nahát, Nauru is itt van, Naurun kevesebben élnek, mint ahányan a Subbát olvassák egy nap, de hála istennek nem kommentelnek olyan ocsmányságokat. Ők is egy gusztustalanul fingós sportág, a súlyemelés rajongói, az első értékelhető olimpiai helyezettjük, a 11. helyen végzett Marcus Stephen rögtön elnök lett, így az ország mind a tízezer lakója izgatottan nézheti a közvetítést. Van pár „sportág”, aminek nem értem a létezését. Ilyen a súlyemelés, a nascar és a baseball is többek között.

0:22 Hollandiáról mindig a füves süti jut eszembe, Kolumbiáról a kokain, Angliáról a fos csajok, Gyurcsányról pedig egy hatalmas faszkalap, de hát azt hiszem, ez a dolgok rendje.

0:19 Lemaradtam Jamaicáról. Ez azért most fáj. Akartam látni Bolt hülye fejét, mielőtt agyonverik 100 méteren.

0:15 Túl nagy olajbevételek+elviselhetetlen klíma=tök érdektelen sportország. Ez Líbia. Egy volt benne érdekes, azt is megölték útszéli módon, és már terroristáik sincsenek. Mintha elvennék a magyaroktól a jó nőket. Az ország lényege veszett ki.

0:13 Rohadjanak meg a japánok, elvitték tegnap a tippmixemet.

0:10 Láttátok, a kuvaiti csaj milyen kurva jól nézett ki? Meg kell néznem, milyen számban indul.

0:05 Megjött Izrael is. Olyan jókat tudnék most írni, de még a végén rám sütnék, hogy antiszemita vagyok, mindenesetre az Emirátusokban most pár ezer emberben felment a pumpa.

0:03 Indiában 1300 millióan élnek, és 83 sportolójuk jutott ki az olimpiára. Mi alulról nyaljuk a 10 Mihályt, és vagyunk 157-en. Vagy mi vagyunk kurva jók, vagy Indiában csinálnak valamit nagyon rosszul.

0:02 ééééééééééééééééééééééééééééééés megjöttünk, szevasztok, gyerekek, na mivan, sziasztok, itt vagyunk veletek. Biros Petya viszi a zászlót. Ha lesz 8 aranyunk, nyerek egy fogadást, csak mondom.

23:59 Most már megkérdezem. ki ez a fasz Gundel Takács mellett?

23:55 Még eltelik pár év, és ha ez így megy tovább, a franciák között nem lesz fehér ember. Nem viccelek, ha egy szenegáli zászló alatt vonultak volna be, akkor sem tűnt volna fel senkinek a különbség.

23:54 Finnország annyira unalmas ország, mint egy parlamenti közvetítés kedden este. Évek óta képtelen vagyok hozzájuk kommentálni bármit.

23:51 Ecuador.

23:48 A csehek gumicsizmában vonultak be egységesen. Mondjuk nem értem, de ha már így van, akkor a görögök bejöhetnének gatya nélkül, vagy egy üres pénztárgépet lobogtatva.

23: 44 Úgy számolom, még húsz perc, és mi jövünk.

23:41 Azért Pet Shop Boysra bevonulni egy olimpiai megnyitón különleges élmény lehet.

23:38 Most jött be Kambodzsa. Nem ott élnek a kannibálok?

23:35 Kurva jó a bevonulózene. Aki tudja a szám címét, az szóljon.

23:31 Barbadost nem képviseli női versenyző. Érdekesnek ígérkeznek a barbadosi éjszakák az olimpiai faluban. Pár napja azt olvastam, hogy 130.000 óvszert osztottak szét a versenyzők között, mert a szex a legjobb feszültséglevezető, amivel maximálisan élnek is a nemzetek prezentáltjai.

23:28 Gundel Takács hangja képes bármikor olyan hangulatot teremteni, mintha a Játék határok nélkült nézném. Istenem, de hiányzik.

23:27 Ausztria mit keres itt? A téli olimpia 2 évvel odébb van.

23:26 Az csak nekem tűnt fel, hogy a legtöbb A betűs ország kicsi és jelentéktelen, de annyira, hogy azt sem hiszem el, hogy a hideg vizet ismerik. Aruba :))) bazmeg, nem is tudtam, hogy van ilyen ország.

23:20 Minden évben Észak-Korea bevonulását várom a legjobban, ez most sincsen másként. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy a francba tuszkolják őket vissza Phenjanba. Ha én lennék az ültető, tuti beraknám őket a déli testvéreik mellé.

23:17 Minden olimpiai megnyitón van egy olyan pár perces blokk, amit senki sem ért, hogy kerülhetett be. Ilyen ez a mostani szőke nős énekes vonaglás is, ami a legalantabb musicaleket juttatja eszembe.

23:14 Előbb mutatták Juan Antonio Samaranchot, aki 20 évig volt a NOB elnöke. Mennyi kenőpénzt tehetett félre a rohadék, de Athén óta már nem ő, hanem asszem az a belga fasz teszi zsebre a költségvetési hiányokat megszégyenítő összegeket.

23:12 van, helyi idő szerint ugyan még csak 22.12, de a csapatok még sehol, pedig akárhogy is számolom, minimum még 3 óráig tart a nyitóünnepség. Egy biztos. A sportlövők nagyon beszopták, ha itt vannak, mert 9:15-kor már kezdenek, akárcsak az íjászok, a cselgáncsozok és az asztaliteniszezők. A tollaslabdások is reggel kezdenek, de őket nem sajnálom, mert aki van akkora kis buzi, hogy tollasozik versenyszerűen, pláne ha férfi, akkor az meg is érdemli a sorsát.