röviden

Azt talán még Erika sem gondolta volna, hogy amikor vége lesz a 70 napos programjának, akkor már nem Schiffer András lesz az LMP elnöke, akinek a lemondásával mintegy előkészítették a helyet Bajnai Gordon számára.

Azt javaslom, szoktassuk magunkat a gondolathoz, hogy 2014-ben ismét Bajnai neve szerepel majd a miniszterelnöki iroda ajtaján, mint az ország utolsó esélye és az utolsó szóba jövő alternatíva. Történelmi lehetőséget játszott el a Fidesz, ez kétségtelen, amiért vastagon elmehetnek a picsába, és mondom ezt én, aki minden létező választáson rájuk szavazott, és az ország felemelkedését is egyértelműen tőlük várta, de hát a hibás döntésekért és az elbaszott lehetőségekért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget és a következményeket.

Most, hogy már senki nem olvassa ezt a bejegyzést a politikai faszakodó bekezdés miatt, elmondhatom, hogy Erika programja a mai napon véget ért. Leírhatnám azt, ami nyilvánvaló, és amit már megtettem nem egy alkalommal, hogy Erika hozzáállása, a programja alatt elért eredményei önmagukért beszélnek, és hogy követendő példa az összes több gyerekes anyuka számára, de ezzel csak ismételném magamat, ahogy azt most meg is tettem. Vannak dolgok, amiket nem kell magyarázni, mert a képek és a változás mértéke önmagáért beszél. Erika a nulladik napján egy, a nőiességét háttérbe szorító klasszikus anya volt, aki a családját előtérbe helyezve háttérben élte az életét, teljesen elfeledkezve önmagáról és arról, hogy ő bár elsősorban anya, de mellette nő is, akinek ugyanúgy megvannak a vágyai és az igényei, mint bármelyik másik egészséges szexualitással rendelkező nőnek…

Erika 12 év hallgatás és háttérben élés után úgy döntött, hogy anyai kötelességeit természetesen nem feledve kilép a színpadra, és most ő jön, ő lesz az első, és most róla fog szólni az élet nevű színdarab, és most saját maga és a női önképének a visszaszerzése lesz a legfontosabb. 12 év után 70 nap, ami csak róla fog szólni. Erika külsőleg megváltozott, ez tény. Ez az, amit ti láttok a képeken, de ennél sokkal, de sokkal durvábbak azok a folyamatok, amin ez a csaj fejben keresztülment, és ez a fajta fejlődés az, amit egyébként a videóinterjújában is egyértelműen látni fogtok. Zámolyon már nem csak egy anya él, aki hetente egyszer vasárnaponként megfésülködik, fél órát szán magára, és az ideje többi részét a mosás, a takarítás és a gyerekekért az óvodába menés jelenti. Egy öntudatos, büszke nő született meg a LifeT!lten mindössze 70 nap alatt, akinek ismét céljai vannak az életben, és tűnjön ez bármennyire buzis szövegelésnek is, de egy új ember lett Erikából, egy új nő, a szó legvadabb szexuális értelmében.

70 nap. 70 nap, ami alatt egy ember (nő) képes megváltoztatni a külsejét, a gondolkozását, és megerősíteni magát olyan szinten, amit előtte elképzelni sem tudott volna magáról. Erika 70 nappal ezelőtt 300 métert tudott futni, míg pár nappal ezelőtt 10,6 km-t futott le megállás nélkül. Ez a futás nem csak Erika fizikai fejlődését érzékelteti nagyon durván, mert pontosan ilyen, ha nem nagyobb mértékben zajlottak le a Slim3 lányának a fejében a változások is pozitív irányban, és én erről a fajta mentális fejlődésről beszélek itt a blogon. Nem a fogyás a lényeg, az csak egy kibaszott illúzió. A programod alatt benned lejátszódó pozitív folyamatok a lényeg, amitől te jobb ember leszel. Erika bebizonyította, hogy az otthonhoz kötözve gyerekekkel a hátán is el lehet érni szinte mindent. Nem kellenek hozzá sem konditermek, sem semmi más, csak akarat, elszántság és olyan emberi kvalitások, amelyek megalkuvás nélkül viszik előre az embert a céljai felé az életben. Mostantól egyetlen anyának sem lehet kifogás sem a család, sem a gyerek, sem az időhiány. Semmi sem indokolja a lenőtt hajat, sem az eligénytelenedést, és semmiképpen nem lehet az anya szóval takarózni, ha valaki megkérdezi, hogy „te figyelj már, nő létedre tényleg nem zavar, hogy pörköltszaftos az a kurva tréninggatya rajtad?”.

Nőként élni és nőnek maradni minden körülmények között, még akkor is, amikor ez jelenti  a legnehezebb feladatot az életben, egy igazi nőnek ez egyszerűen nem jelenthet problémát, mert ettől lesz nő egy NŐ, csupa nagybetűkkel.

Erika most elbúcsúzik a blogtól és tőletek is. Erika öröksége a változása, és üzenete az a fajta inspiráció, amit itt most elért előttetek a 70 nap alatt. Maradjatok nők anyaként is, és ne csak egy személy legyetek mellekkel, akik csak pelenkáznak, mert élnek ezen a földön férfiak is, akik nem mellesleg a társatok, akik nem az anyjukkal akarnak kefélni, hanem azzal a NŐ-vel, akibe még régen egyszer beleszerettek. A szexuális élet csökkenéséért, ha a férfi nem egy elbaszott idióta az oldalatakon, mindig és minden esetben a nő a felelős, ezt soha ne felejtsétek el. Tudjátok megszerezni, megtartani, és évek múltán is felállítani, de hát ezt ti tudjátok a legjobban…

A Slim3 második évada március 5-én indul. Ha te is dokumentáltan szeretnél fogyni a blogon, jelentkezz a lifetilt.bence@gmail.com e-mail-címen.

Erika – a búcsú

Eltelt a 70. nap… És íme… ÚJ EMBER LETTEM… ÚJ NŐ!! Érzem, sok dicséretet kapok, jó, kellemes állapot!! Szeretem. Lehántottam a combomról, a csípőmről azt a pluszt, amiről azt hittem, hogy oda van betonozva. Mi a titkom? Annyit enni, amennyire szükségem van, és amennyit a LifeT!lt-diéta előír minőségi ételekből, pár táplálékkiegészítő, minden másnap futás. Aki ennyit nem tud megtenni magáért, az magára vessen. Mindenki tapasztalja meg, mennyire jó érzés futni bele a messzeségbe, gondolkodva, vagy épp csak túlélve, magunkért, az egészségünkért, az életünkért.

Egy szenvedélyem maradt meg, a kávé, idővel ezt is elhagyom, tudom, menni fog, ezért nem aggódom… A következő LifeT!lt-diétám már kávé nélkül lesz, nyár előtt. Nyárra kirobbanó formát szeretnék!! Szerettem ezt az életmódot, szerettem, hogy rendszerre szoktatott, és elérte, hogy 5-ször egyek a napi adagot megfelelően elosztva. És nem utolsósorban hogy mozogjak, és hiányozzon a futás. Amikor elkezdtem a programot, novemberben, azon aggódtam, még talán a Tominak is megemlítettem, hogy nagy hóban mi lesz, hogy futok, bemenjek, és gépen fussak? – persze ezt megtiltotta, és megnyugtatott, ha itt lesz az ideje, beszélünk róla.

122 km-t futottam a 70 nap alatt! Ez nagy teljesítmény tőlem, mert előtte még tornaórán is felment a pulzusom, és inkább leültettek… Úgy érzem, ez alatt a program alatt sokat változtam, centiben, kilóban, teljesítményben… Szépen folyamatosan mentek lefelé a számok, és ennek nagyon örülök. Nemsokára kezdődik a Slim3 második szériája, aki halogatja, vagy kellően motivált, de még épp nem sikerült neki leadni azt a +10-15-öt, tessék, jelentkezzen, ez lesz élete legjobb döntése és legnagyobb lehetősége, nekem elhiheti  😀 Ha beválasztják, akkor azért, mert csinálni kell!! Ha nem választják be, akkor is, mert egy akkora pluszt ad ez a program, és aki jelentkezik, annak már „csakazértis” csinálnia kell, hiszen azért jelentkezett, mert érezte magában azt a pluszt, kitartást és motiváltságot, ami ehhez a programhoz kell!

Azért arra kíváncsi lennék, „anyukák”, akik anno jelentkeztek a Slim3-ba, hol tartanak, meddig mentek el, mikor adták fel, hol volt az a pont, ahol… Óriási határokat léptem át ez alatt a program alatt is, hiszen fél évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy 3 gyerek után NEKEM lesz 90-es csípőm, 93-as popsim, 56,5 combom, ezek olyan számok, amik eddig elérhetetlennek tűntek. Büszke vagyok magamra, a teljesítményemre, a kitartásomra, hogy elértem, a célomat. Remélem, sikerült elérnem mindenki szemében azt, amit a sajátomban. –11,3 kg és összesen: –61 cm.

Még egyszer köszönöm Tominak, hogy beválasztott, és hogy új életet kezdhettem. Most lezárul egy korszak, amire mindig örömmel fogok visszatekinteni.