röviden

Megvan az a társadalmi réteg, amelyik szart sem ért semmihez, de ha egy adott témakörön belül valamit sokszor meghall, akkor azt ő is elkezdi szajkózni.

Ha megvan ez a típus, akkor jó, mert nincs ez másként az alakformálás önmagukat felkent prófétáinak világában sem. Itt is vannak legendás közhelyek, elképesztő jól hangzó életbölcseletek és szakmai hozzáértést sugalló, ám ezek mind gyakrabban való ismételgetése miatt az amatőrizmust egyértelműen megmutató, összetéveszthetetlen jelzőtáblák.

„A jó fenékhez guggolni kell” szól a leggyakrabban elhangzó frázis, de aki szakmabelinek akarja mutatni magát, az hozzáteszi, hogy „a jó fenékhez SÚLLYAL kell guggolni”

padumbsssss.

Hogy megmondta, mi? Hogy odaverte az igazságot. Hogy süvít a szél a levegőben, miután elhangzott ez a mondat. „A jó fenékhez súllyal kell guggolni.”

Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne, hogy lemész a terembe, guggolgatsz párat, és hopp, máris olyan feneked lesz, mint Jen Selternek. Ebben az a legszomorúbb, hogy ezt a tömegek simán benyelik, és 3 hét koncepciótlan, teljességgel outsider guggolgatások – következetesen nem guggolást írok – után már a tükörben megy a szelfizgetés a seggetekről, hosszasan keresve azt a pózt, amiben tényleg jobbnak látjátok azt, ami pont ugyanolyan, mint akkor volt, amikor elkezdtétek.

Az ember azt hinné, hogy a világot egyféleképpen lehet csak látni. Úgy, ahogyan az valójában létezik. Van egy asztal, és azt mindenki asztalnak látja, a citromot mindenki sárgának, a társadalom íratlan szabályait mindenki olvasni, a társadalom jelzőtábláit és viselkedési formáit pedig értelmezni tudja.

De ez sajnos közel sincs így, ugyanis a szem ugyanazt látja, de az agy már egyénenként máshogy értelmez, és annak látja, vagy annak akarja láttatni az események láncolatát, ami illeszkedik abba a világképbe, amit saját magának alakított ki az évek során.

A legjobb példa volt erre az a kiscsaj, aki pár nappal ezelőtt Facebookkommentben fikkantotta le Laura fenekének előtte–utána képét azzal dicsekedvén, hogy az ő eredményei mennyivel látványosabbak. Pechjére volt egy srác, aki talált róla egy olyan képet, amin éppen a fenekét mutogatta a tengerparton. Na most ezen a képen egy olyan fenék volt, amit azért egy minimális realitással és értékrenddel rendelkező ember nem tenne a kirakatba, de főleg nem dicsekedne vele nyilvánosan.

Szeretjük hinni, hogy ha valamit csinálunk, annak eredménye van, és főleg akkor, ha mi azt úgy éljük meg, hogy mennyi munkát és energiát fektetünk bele. De a munka és az energiaráfordítás önmagában semmit nem jelent, ha rossz a módszer. Hiába öntesz a Dunába vizet hektószámra iszonyat energiaráfordítással, ha ennek egyszerűen nincsen értelme. Páran elismerik, hogy hát igen, ez durva meló volt, de a többség csak kiröhög, hogy hogyan lehetsz ennyire hülye, és miért fektetsz időt és energiát egy olyan valamibe, aminek semmi haszna nincsen.

A konditerembe járó emberek 80%-a Dunába hord vizet. Alkalmanként órákat, hetente 10 óránál is többet, míg éves szinten órák százait tölti el úgy a teremben az emberek sokasága, hogy lófaszt nem ér el, és egy helyben toporog ahelyett, hogy legalább nettó 2 kibaszott órát fordítana információgyűjtésre és utánaolvasásra. 2 óra arra, hogy vajon mégis mit kéne tenni azért, hogy értelme is legyen a konditeremben eltöltött idejének. Mert a korlátolt parasztja már csak olyan, hogy ha vesz egy kondibérletet, akkor ő már tett valamit. Ha át is öltözik, és felveszi a frissen vásárolt, a felsőjéhez természetesen színben tökéletesen passzoló edzőcipőjét, akkor már a haladás és a fejlődés egyértelmű jeleként értékeli az események láncolatát, és ha ráadásul még egy gépre is felvonszolja magát, és ott mozgásra emléketető mozdulatokat csinál, akkor az már a sportolás netovábbja. És már mennek is a #nopainnogain #stayhealthy #traindirty #nevergiveup meg egyéb okos hashtagek, mindezt egy olyan testben élve, amihez leginkább a #seggfejvagyokfostestben tagek illenének.

Úgyhogy ha megtennéd magadnak azt a szívességet, hogy legalább ezt a bejegyzést elolvasod, és az itt leírtak szerint edzenél, azt nagyon megköszönném. Már csak azért is, mert így legalább megvan rá az esélyed, hogy egy valóban szép és formás feneked legyen, nekem pedig nem kell az általad jónak gondolt edzések utáni roppantul kínos és kegyetlen szar seggedet néznem a strandon meg az Instán.

Fenékformáló alapok

„A jó fenékhez guggolni kell”. Így kezdtem ugyebár, és most azt is megtudhatjátok, hogy ez miért irgalmatlan nagy faszság, mennyivel komplikáltabb és bonyolultabb folyamat is ez annál, mint hogy egy mondatban kinyilatkoztassunk egyvalamit, és kizárólag csak azt követve ész nélkül toljuk, mint egy idióta.

Először is meg kell teremteni azokat a feltételeket, amelyek a minőségi munkához kelleni fognak. A test, az izmok, az anyagcsere-folyamatok és úgy általában a szervezet felkészítése a formálási folyamatokra, és az alapok letétele az étrend- és táplálékkiegészítők beszerzésével kezdődik.

Magasról leszarom, hogy ezeket tőlem veszed-e vagy mástól. Nem azért írom a tápkieg fontosságát, mert nekem tápkiegcégem van, hanem mert a látványos formálásához elengedhetetlen a minőségi táplálékkiegészítés. Vedd mástól, ha akarod, nem érdekel, de a lényeg, hogy szerezd be ezeket, és pont.

Minden az egészségvédelemmel kezdődik, ez az alap. A testet komoly stressznek, az izmokat komoly terhelésnek teszed ki, amit a tested sokként él meg, és a meglévő tartalékaiból fogja pótolni az edzés során felhasznált tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat. Ha van tartalékod, ezek a folyamatok zökkenőmentesen lesznek pótolva, ezáltal a fejlődési folyamatok is meg fognak indulni. Ezek a tartalékok természetesen a megfelelő étrendet is megkövetelik, de erről kicsit lejjebb.

Az edzés során tehát tartalékokra lesz szükséged, de nemcsak edzésen, hanem az azt követő regenerációs időszakban is. A tested nem csak az edzés során fejlődik, sőt. Ott csak a fejlődési folyamatokat indítod el, a fejlődés az edzést követő órákban és főként alvás közben valósul meg.

Na már most.

Ha a tested nincs felkészítve a megfelelő és komoly edzésterhelésre, ismétlem, komoly és hatékony edzésterhelésre, nem Xbox kinect szintű levegőbe kapkodással egyenértékű buziskodásra, akkor te hiába gyötröd a tested, ha nincs a testnek honnan építkeznie, önmagából fogja elvonni az energiát, aminek legtöbb esetben az izmok lesznek a legnagyobb vesztesei, márpedig nekünk izmokra van szükségünk.

AZ IZMOK ADJÁK A FORMÁT. A FENÉKFORMÁT, MINDEN FORMÁT.

Ezen gondolatokból kiindulva és ezekre építkezve a következő kiegészítőkre lesz szükségetek

Fenékformáló kiegészítők

Multivitamin – Ez alapból is kéne. Akkor is kéne, ha nem csinálsz semmit. Ezt azért már sikeresen beleverték a fejünkbe, hogy multivitamin szedése az alap, főleg akkor, ha formálod a tested.

1000 g C-vitamin – Hatalmas alap. Minden komolyabb edzést és testformálást végző ember számára kötelező.

BCAA és glutamin – Nincsen hatékony testformálás aminosavak nélkül. Olyan mértékű a szervezetre gyakorolt jótékony hatása, hogy ha csak egyvalamit szerzel be ebből a listából, akkor ez legyen az.

BCAA edzés előtt 5 g, edzés közben 5 g vízzel elkeverve, glutamin edzés után 10 g, lefekvés előtt 5 g

Tejsavófehérje – Egész egyszerűen nélkülözhetetlen. Ha alakot formálunk, meg kell emelni a fehérjebevitelt, amit egy tejsavófehérje maximálisan biztosít. Lehet próbálkozni nélküle is, tessék, csináljátok. Egyél meg 30 tojásfehérjét. Csináld. Én már régen túl vagyok azon, hogy bárkit is győzködjek a tejsavófehérje szükségességéről, és különben is. Vagy megfogadod azokat a tanácsokat, amiket ide leírok, vagy lehet menni a fenékformáló aerobikos csírákhoz, meg goingolni az agyhalott 30 napos guggolás challenge-ekre.

Pyruvat PRO – Zsírégető, hogy a forma kijöjjön.

Omega3 – Halolaj az erek védelmére.

Ez az alap. Mondom, ott veszed meg, ahol akarod, de azok az átalakulások, amik a LifeTILT-en vannak, mindannyian az én kiegészítőimmel elért eredmények, ezek már bizonyítottak.

Összegezve: az a legjobb, ha mindet beszerzed, de ha nem tudod, akkor ha a fene fenét eszik is, a BCAA, glutamin, tejsavófehérje hármast be kell szerezned.

Fenékformáló diéta

Szerezz be egy konyhai mérleget.

Nincsen alakformálás diéta nélkül. Leírtam már számtalanszor. Ahhoz, hogy a formák megmutassák magukat, le kell magadról takarítanod a felesleget. Az alakformáló diéta egy csodás rendszer, ami nem enged meg semmi olyan szintű kreténséget, mint diétás desszertek és tébolyult társai.

Nagyon egyszerű, ám annál hatásosabb ez a diéta, amihez a következő élelmiszerekre lesz szükséged, és kizárólag ezeket is eheted.

1. Húsok – csirkemellfilé, pulykamellfilé, sovány marhahús

2. Halak – lazac, nyelvhal, tilápia

3. Köret – jázmin rizs, quinoa

4. Zöldségek minden mennyiségben. Lehetőleg zöld zöldségek korlátlanul.

5. Zabpehely

6. Tojás

Nincs más, és nyilván nem érdekel, hogy te meg tudod-e enni a halat, hogy te rosszul vagy az illatától is, és hogy szereted-e a marhát. Leszarom. Kurvára nem tud érdekelni a nyivákolás.

EREDMÉNYEKET AKARSZ? TESZEL ÉRTE.

Hajlandó vagy kilépni a komfortzónádból? Ha igen, eredményeket érsz el, ha nem, lehet tovább kattintani, és kényeskedni a Nők Lapja fórumon megoldások után kutatva. Életmódváltás. Tudod, benne van a váltás szó, azaz mást kell tenned, mint amit eddig csináltál. Nincs azzal semmi probléma, ha erre nem vagy hajlandó. Te úgy döntesz, hogy nem vagy hajlandó, akkor nem vagy, szabad országban élünk, de a döntéseink következményét vagy éppen a döntéseink miatti eredménytelenséget sem kell másokon leverni, és megbaszódni a Balaton-parton, hogy de neked miért nincs olyan feneked, neki miért van, ő hogyan csinálta.

Lehet, elolvasta ezt a bejegyzést, és betartotta, amiket ide leírtam.

Húsok és halak

A húsfogyasztás az alap. Kezdésnek számolj 10 testsúlykilogrammonként 6 dkg húst, ennyit kell bevinned 1 nap alatt, ismétlem, kezdésnek, ezt majd folyamatosan emelned kell. Azt az izmot valamiből fel is kell építenünk, és ez nem fog menni salátából meg paradicsommal.

Tehát 10 tskg/6 dkg hús. Ez egy 60 kilós nőnél 36 dkg húst jelent naponta a következő elrendezésben:

második étkezés 10 dkg marha

harmadik étkezés 16 dkg csirkemellfilé

negyedik étkezés 10 dkg hal

Ismételten elmondom. Ez az alap, ez a kiindulási mennyiség, ennél többet kell majd enned, de kezdésnek ez is ideális lesz, és nagyon hatásos.

Szoktasd magad ehhez a mennyiséghez úgy 3-4 hétig, aztán kezdd el emelni a mennyiséget. Kezdésnek ugye 6 deka hússal kezdtünk testsúlykilogrammonként. A következő lépés 8 deka legyen/10 tskg. Akkor emelj, ha érzed, hogy már nem elég ez a húsmennyiség. A kezdetekben még ettől is hátast fogsz dobni, hogy úristen, ennyi húst az életben nem eszel meg, de ha tisztességesen és normálisan edzel, majd meglátod, hogy ez is mennyire kevés lesz, de már tudod, hogy emelni kell.

6 deka -> 8 -> 10 -> 12 és így tovább/10 testsúlykilogramm.

A húsokra, halakra tegyél fűszert nyugodtan.

Köretek

Ugyanaz a metódus, mint a húsoknál volt. Ezt is kezdd kevéssel, de ezt is soknak fogod érezni, márpedig ez a szénhidrátbevitel, amire rohadtul szükséged lesz. Kérlek, felejtsd el azt a köcsögséget, hogy az alacsony CH (szénhidrát) bevitel a jó. Ez hülyeség. Kell a szénhidrát. Ez szolgáltatja az energiát az edzések során, és az izmoknak is szüksége van a minőségi szénhidrátpótlásra.

Rizs, ha lehet, jázmin rizs. A legjobb a barna rizs lenne, de nincs ember, aki a barna rizstől nagyobb mennyiségben ne hányná ki mindenét, úgyhogy maradjunk a jázmin rizsnél.

Én itt a CH-ingáztatást javaslom, tehát kezdj egy nagyobb mennyiséggel, és lépcsőzetesen vedd vissza. Az ingáztatás lényege, hogy a tested anyagcseréjét folyamatosan mozgatod, így nem tud hozzászokni a tápanyagbevitelhez és alkalmazkodni hozzá.

Kezdd napi 100 g rizzsel, majd másnap 75 g, harmadnap 50 g, és az egész kezdődik elölről. Itt sem vagyok kíváncsi a hisztikre, hogy ez mennyire sok. Csinálod, megeszed, eredményeid lesznek.

A rizshez keverj petrezselymet vagy csinálj paradicsomból sűrítményt, és azzal keverd össze. Nehogy nekem paradicsomszószokat vegyél. Úristen. Szedd le a paradicsom héját, főzd meg, és kapsz egy fasza paradicsomszószt.

Zöldségbevitel

ELKÉPESZTŐEN FONTOS. MINDEN ÉTKEZÉS MELLÉ KÖTELEZŐ ZÖLDSÉGET FOGYASZTANI.

Minden zöld zöldség játszik, ezekből most csak a prezidenteket sorolom fel. Brokkoli, spenótlevél, petrezselyem, uborka, saláta, spárga, és ugyan nem zöld, de a paradicsom is kötelező.

Zabpehely és tojás

Ez lesz a reggeli. Zabpehely tojással, lehetőleg csak egy egész tojás, a többi tojásfehérje.

A zabpehelybevitelt is ingáztasd. 20 g -> 25 g →30 g

Tojás 1 egész, 2 fehérje –> 1 egész, 3 fehérje -> 1 egész, 4 fehérje

NINCS GYÜMÖLCS!!!!

A fenékformáló diéta összegezve

Ismerkedjetek ezzel a diétával, mert ezt fogjátok enni mindennap minimum 60, de leginkább 90 napon keresztül. Ez a diéta az alap. Ez a diéta az emberi test számára a legideálisabb étkezés. Minden, ami ehhez pluszba jön, csak susmusolás, cicomás blöffölés. Most még azt mondod, hülyeségeket beszélek, meg ott a cottage cheese meg a sovány túró és társai, de ha eljutsz egy magasabb szintre, csak akkor fogod megérteni, és legfőképpen magadban is legitimálni, hogy igen, igaza volt a srácnak. Fogyni mindenki tud, de az alakformálás egy magasabb szint, és többet követel.

Ettől a diétától is fogyni fogsz, sőt jelentősen csökkenni fog a testzsírszázalékod úgy, hogy mellette minőségi izmokat fogsz építeni. Ezt a diétát követtem én is, nyilván én férfi vagyok, magasabb adagokkal, de a rendszer ugyanez volt.

Kelés után azonnal

1 kanál útifűmaghéj, 3 deci víz, és belecsavarsz egy fél citromot

Reggeli

1. nap 20 g zabpehely, 1 egész tojás, 2 fehérje, paradicsom, zöldség

2. nap 25 g zabpehely, 1 egész tojás, 3 fehérje, paradicsom, zöldség

3. nap 30 g zabpehely, 1 egész tojás, 4 fehérje, paradicsom, zöldség

Második étkezés

1. nap 10 dkg marha (felsál vagy fehérpecsenye), 30 g rizs, zöldségek

2. nap 10 dkg marha (felsál vagy fehérpecsenye), 30 g rizs, zöldségek

3. nap 10 dkg marha (felsál vagy fehérpecsenye), 20 g rizs, zöldségek

Harmadik étkezés

1. nap 15 dkg csirkemellfilé, 50 g rizs, zöldségek

2. nap 15 dkg csirkemellfilé, 30 g rizs, zöldségek

3. nap 15 dkg csirkemellfilé, 20 g rizs, zöldségek

Negyedik étkezés

1. nap 10 dkg hal, 20 g rizs, zöldségek

2. nap 10 dkg hal, 15 g rizs, zöldségek

3. nap 10 dkg hal, 10 g rizs, zöldségek

Ötödik étkezés

30 gramm tejsavófehérje, 3 dl víz, 5 g glutamin

A hatékony fenékformálás lényegi és nagyon fontos része maga az edzés. Erről lesz szó a következő bejegyzésben, amit holnap teszek fel.

Íme egy kép a lányról, akivel személyesen foglalkoztam.

És hogy dokumentáltan is bebizonyítsam, mire képes ez a rendszer, milyen változásokat lehet elérni ezzel a módszerrel.

3 lányon fogom itt a LifeTILT-en élőben bemutatni a módszer hatékonyságát. Rád szabom a diétát, és 60 napon keresztül személyesen foglalkozok veled. A 60 nap elején, közben és a program végén fénykép készül a feneked változásáról.

Ha te szeretnél lenni a 3 lány közül az egyik, akkor küldj egy e-mailt a tamas@lifetilt.hu e-mail-címre.

1. A tárgy mezőbe írd be: Fenékformálás jelentkezés

2. Az e-mail tartalmazza a korod, és hogy melyik városban laksz.

3. Fotózd le a feneked hátulról és oldalról. Aki nem csatol fotót a jelentkezéséhez, totál esélytelen, hogy őt válasszam be, el sem olvasom a jelentkezését. Ne farmerban fotózd le magad, ne a tengerparton, ne 2 éves képet küldj. Friss kép kell a fenekedről hátulról és oldalról.

Jelentkezési határidő: január 20.

tamas@lifetilt.hu