röviden

Akik már régebb óta követik a tevékenységemet pontosan tudják, hogy a vegán életmódot mekkora faszságnak tartom.

 

Leírtam 2012-ben nem egyszer, megmagyaráztam azóta nem kétszer, majd ezek után jövök, és vegán vonalat hirdetek, és a dolog elég hülyén nézhet ki kívülről amit teljességgel megértek. 

Voltak akik megkérdezték miért csinálom, voltak akik úgy gondolták, hogy jól van tudjuk hogy a Tomi így gondolta, de talán utána olvasott, mindenki beszélt régen hülyeségeket, de mostanra már belátta a vegánság valójában milyen jó.

Aztán vannak akik csak simán azt gondolják hogy a vegánság most akkora trend lett, hogy biztosan én sem akarok kimaradni belőle, és bár nem értek egyet a vegánsággal, de azért kihozom a vegán vonalat mert mint tudjuk van az a pénz, amiért már korpásodik az ember haja.

Ha csak az első pont lenne a probléma simán csak leszarnám ezt az egészet és kimozognám annyival hogy ja igen régen még így gondoltam, de mára már utána olvastam és beláttam tévedtem, legyetek ti is vegánok hajrá mert az a legjobb. Lezárhatnám ennyivel is de én nem az a típus vagyok aki az elveivel szembemenve pár tízmillió forintért pofán szarja magát. Az egy oldallal arrébb van. 

A vegán életmódot a mai napig nem tartom hosszú távon fenntartható életformának és most persze idehozhatnék tanulmányok százait, hogy miért is van igazam, de abban is biztos vagyok hogy a vegánság felkent hívei meg idehoznának ugyanennyi tanulmányt, ami szerint a veganizmus a táplálkozás szent Grálja, és aki nem így étkezik, az egy felvilágosulatlan maradi balfasz, és egyébként is klímavédelem meg zöld bolygó.

Ismerem a vegánok érveit a “nem eszem semmit aminek szeme van” faszságtól egészen odáig, hogy a föld klímája valójában az állattenyésztés miatt fog összeomlani.

Kár lenne ideológiai vitákba bonyolódni 2020-ban most már azt mondom bármilyen témában, de főleg a vegánság, kontra nem vegánság kérdéskörben felesleges ebbe belemenni.

Felesleges lenne, de sajnos bele kell, mert a vegánság nem a tények és az ételek makró és tápanyagértéke szerint áll össze, hanem az egész vegánszexualitás alapja, hogy semmi állat, semmi ami lélegzik, semmi ami élőlény. 

Most egyébként nagyon nehezen állom meg, hogy ne legyek egy igazi szarkasztikus faszfej, és tegyem fel a kérdést, hogy a növények mégis mi az isten ha nem élő organizmusok. Mivel nem sikerült megállnom, ezért folytatnám.

Az ételeket tápanyagértékük, az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk, úgy mint például emészthetőségük szerint tudományosan rangsoroljuk.

Tudjátok ez az a bizonyos fehérje- szénhidrát- zsír arány, hogy csak a legalapvetőbbet említsem, amivel tudományosan, tehát TUDOMÁNYOSAN rangsorolni lehet az ételeket.

A vegánok kizárják a tengeri fehérhúsú halakat, de azon kívül, hogy ezeknek a szerencsétlen halaknak szemük van, nem sok érvet tudnának felhozni ellenük, és itt lenne még a tojásnak a fehérjéje is, ami minden élelmiszer közül talán a legkiválóbb értékekkel rendelkezik.

El tudom fogadni, hogy a marhahús egyes részei úgy mint bélszín, bár értékei szerint maximálisan rendben van, de emészthetősége miatt hanyagolandó. El tudom fogadni, hogy az édesvízi halakat megvetik a vegánok, és olyan elmebeteg állatok fogyasztására sincs semmilyen magyarázat mint a disznó vagy a bárány.

De kizárni olyan élelmiszereket is, amiknek a kizárására semmilyen tudományos magyarázat nincsen azon kívül, hogy csak mert nem, most arra mit kéne mondanom? 

A vallással is valami ilyesmi problémám van. Tök jó az ideológia egy bizonyos pontig, de amikor felteszik az első ellentmondásos kérdéseket akkor csak néznek az emberek mint a bambafasz, és a makogáson túl már nincsenek értelmezhető válaszok.

A vegánság egy bizonyos pontig egy tök jó út, de ez a kizárok mindent ami lélegzik gyökérség, szóval valahol ettől válik nevetséges ideológiává ez az egész.

És akkor most rátérnék egy huszárvágással arra, hogy miért lett mégis vegán vonal a LifeTILT-en.

Azért mert laktózérzékeny lettem.

Nem tudom meginni a tejet és semmilyen tejterméket nem tudok fogyasztani anélkül hogy ne lennék cefet szarul napokig. 

Ezt a laktózos lettem témát egy ideig nem voltam hajlandó elfogadni, és az igazi balfarkakra jellemző, “engem nem érdekel” nagyon okos hozzáállással el is rendeztem magamban a dolgot, de amikor már annyira szarul voltam, és így nagyjából 1 éven keresztül, akkor rá kellett jönnöm, hogy a laktóz intoleranciám attól nem fog elmúlni, hogy nem veszek róla tudomást.

Fokozatosan álltam át egy olyan életmódra, ami összeegyeztethető volt a laktóz intoleranciámmal. A tehéntejet lecseréltem mandula, rizs, kókusz, vagy éppen zabtejre. Aztán jöttek a laktóz mentes sajtok, majd egy idő után azt vettem észre, hogy a tejsavó fehérjét sem bírom.

Ha laktóz érzékennyé válasz, akkor úgy lépsz egy óriásit a vegánság felé, hogy te közben nem is vagy ennek tudatában mert minden ami állati eredetű tej, azt te nem fogod bírni.

Ezen a ponton nagyon könnyű lenne nekem azt mondani, hogy na lám te fasz, hát ez mindennel így van. Látod barom, minden ami állati eredetű az valójában rossz az embernek, de most mondom, hogy ez nem így van. 

Mert ha ezen az úton indulunk el, akkor a gabonafélék is rosszak amitől a gluténérzékenység alakul ki, és akkor már mindjárt legyünk paleolit bohócok is gondolom.

Szóval értem én, hogy ez a vegán cucc egy tökre jól kinéző, nagyon felvilágosult, baromi felső középosztálybeli, nagyon nyitott emberek kedvenc irányjelzője a társadalom felé, amivel nagyon elakarják magukról mondani, hogy ők mennyire, ők mennyire kurvára ott vannak, csak sajnos ez a bigott, “nincs állati eredetű kaja és kész” nem érdekelnek a tudományos tények attitűd teszi számomra értelmezhetetlenné a vegánságot.

Én mostanra már 80%-ban vegán lettem mert nincsen más választásom, de nem zárom ki az életemből a tengeri halakat, rákot, polipot, a minőségi marhahúsokat és a tojást sem mert tudom, hogy ezek a szervezet számára fontos, és létfontosságú tápanyagokat tartalmaznak, és nem utolsó sorban semmilyen panaszom nincsen tőlük.

És most jön a lényeges kérdés.

Miért indítottam vegán vonalat?

Azért mert én már évek óta kizárólag a saját termékeimet fogyasztom. Egyszerűen azért teszek így mert én 100%-ban tudom, hogy a termékeim mit tartalmaznak. Nem bízok egyetlen más termékben sem. Én a LifeTILT termékeket igazából magamnak teszem össze azon mércék alapján és igényeim szerint, amit elvárok attól a szótól hogy minőség, és tiszta alapanyagok.

Én tudom hogy mik vannak a termékeimben mert kiváló szakemberekkel egyeztetve tetetem össze őket úgy, hogy ezt én is fogyasztani fogom.

Én már nem tudom meginni a tejsavó fehérjét a laktóz tartalmuk miatt. Egy idő után a sajátomat sem tudtam meginni, ezért cseréltem le a műanyag dobozost a papírra. Azon túl hogy más lett a dizájn, a termék is más lett. Azt akartam, hogy nagyon elhatárolhatóan lehessen látni, hogy ez már nem az  a termék ami volt.

Én fogyasztom a saját termékeimet, és a mindennapjaim részét képezi az étrend és táplálékkiegészítés. Azért hoztam létre a vegán vonalat vegán termékekkel, mert így totális biztonsággal tudom és tudhatják azok is akiknek ez fontos, hogy ez tényleg vegán, így totálisan biztos lehetek benne, hogy ettől semmilyen panaszom nem lesz, megtartva ugyanazt a minőséget és hatékonyságot.

Ami nálam vegán, arról 100% bizonyossággal tudom, hogy nem lesz tőle panaszom, sem rossz közérzetem, de ugyanígy nem lesz a lazactól, a tonhaltól, a bélszíntől, sem a tojástól.

Továbbra sem hiszek a 100% vegán táplálkozásban, de hiszek a 100% vegán táplálékkiegészítésben. Azért hiszek, mert biztonságot ad.

A bejegyzés véghez érve lenne még itt egy fontos gondolat.

Biztos vagyok benne, hogy egymillió köpködő vegán lesz majd itt a bejegyzés alatt, amit egyébként tökre megértek. Az emberek nem szeretik, ha a meggyőződésüket megkérdőjelezik. Mindenki abban hisz amiben akar. A LifeTILT nem egy vegán oldal és sohasem lesz az. A vegán vonal a LifeTILT-nek egy nagyon kis szelete ami azért lett, mert magamnak csináltam. Ha most pár vegán megsértődött azokon amiket írtam és majd jól beírja hogy a kurva anyámat nem fog nálam többet vásárolni azt is megértem. Bőven van máshol vegán választék, ahol valószínűleg sokkal inkább azt mondják, amit a vegánok hallani akarnak.

Itt csak azt fogjátok hallani amit valóban gondolok. 

Vegánságról, fogyásról, nőkről, családról, az életről. Ez itt a LifeTILt az én valóságom, az én ideológiám, vagy ha úgy jobban tetszik, ez itt az én vegánságom.