röviden

Az Insanity egy 60 napos edzésprogram, amit egy amerikai tréner, egy bizonyos Shaun Thompson fejlesztett ki. A rendszer egy 10 DVD-ből álló edzésprogram, amit előre megadott napokon kell elvégezni.

Ezt a módszert teszteljük le itt, a LifeTilten 1 srác és 2 lány segítségével, akik vállalták, hogy nyilvánosan dokumentálják a 60 nap alatt elért eredményeiket. Most a 40. napi összegzések jönnek, a 20. napi eredmények erre a linkre kattintva érhetők el.

Kata

Már megint eltelt 20 nap. Kezdek aggódni, hogy lassan vége a programnak. Az elmúlt hetem nagyon kemény volt, utolsó hét a suliban, első hét MAX-edzések, mindenféle sulis záróbulikkal körítve, ami miatt az esti és reggeli edzéslehetőségeim is elúsztak, így elég nehéz volt beiktatni napközben azt az egy órát. Tehát volt egy kis mélypontom, de mostantól a végéig lesz időm az edzésre koncentrálni. Úgy gondoltam, hogy a további sztorizás helyett inkább felsorolom nektek, hogy miket értem el a 20. nap óta az Insanity segítségével, talán ez jobban tükrözi a program hatékonyságát, mint a centik és a fotók. Apropó, a fotókon nem fogjátok látni azt a változást ami a testemmel történt, mivel nem 10 kg fogyásról van szó, hanem a testem átalakulásáról, ami egy sima fotón nem jön le, maximum ha feszítenék.

Tehát:

– Amire a legbüszkébb vagyok, az a 23 perc 12mp-es szigetköröm, aminél tudni kell, hogy idén kétszer voltam futni, a két Runtilten. Mikor régen futottam, akkor úgy emlékszem, hogy 5 perccel (!!!) „rosszabb” köröket futottam. Igazából én sem akartam elhinni, hogy ennyi lett, és a mai napig kapom a pozitív visszajelzéseket.

– Egy komolyabb buszhoz sprintelés után mikor felszálltam, úgy éreztem, hogy kicsit sem ment fel a pulzusom, pedig régebben azért kapkodtam a levegőt egy percig.

– Mindenki megjegyzi, hogy sokat változtam, ami nyáron rövidnaciban a combomon a leginkább észrevehető, mert amikor sétálok, gyönyörűen szétválnak az izmok. Ezenkívül a vállam szép szögletes lett, és a MAX-edzések után látom mostanában, hogy kezd alakulni az „oldalsó hasizmom”.

– Szintén óriási eredménynek és sikernek tekintem, hogy a lelkesedésem és a kinézetem egyértelműen látható változása miatt négy barátnőm kezdte el a programot, és még négyen fogják a közeljövőben.

A legnehezebb nekem az hogy még a mai napig nincs rendszer az edzéseimben. Egy átlagos nap úgy néz ki, hogy eltervezem, hogy reggel jó korán felkelek, lenyomom az edzést, és akkor már egész nap jól fogom érezni magam. Ehelyett leggyakrabban este 10-11-kor szoktam edzeni.

Robi

Totál kivagyok!

A Max Interval edzések olyanok az első hónaphoz képest, mintha a nulláról kezdtem volna. A diéta pedig kikészít, de nagyjából tudom tartani. Időnként elcsábulok, pedig az elején olyan jól ment! A 2. Fitt teszt egész jó lett magamhoz és az előző teszthez képest, bár ahogy egyre edzettebb leszek, ez gondolom, nem meglepő. A közös vásárlás és edzés nagyon nagy élmény, az utóbbiból jó lenne minél több, a monitor előtt ugrálás azért nem annyira szórakoztató. A LifeTilt-fehérjét rendszeresen fogyasztom 5. étkezés gyanánt, de néha kell mellé ennem valamit, amióta a maxos edzéseket csinálom. Mandulatejjel iszom, és az íze így csodálatosan finom.

Azért ezekhez az 55 perces edzésekhez nagyon nagy kitartásra van szükség, van, hogy minden akaraterőmet össze kell szednem ahhoz, hogy végigcsináljam, ilyenkor jó lenne, ha ott lenne egy Shaun T, és tényleg szétrúgná a seggem! Lehet, hogy a költözéssel kombinálva ez kicsit sok nekem, de lehet, hogy anélkül is megerőltetők lennének a közel egyórás edzések. Bár az eredmények magukért beszélnek, majd két számmal kisebb lettem és 5 kilogramm lement rólam!

Kíváncsi leszek a végeredményre, ha kibírom odáig!

Rena

40 nap után elég vegyes gondolataim, érzéseim voltak a programmal kapcsolatban. Talán az volt a baj, hogy túl sok before–after Insanity-képet nézegettem a Google-n még a kezdés előtt, és emiatt magasak voltak az elvárásaim. Úgy éreztem, hogy semmit nem változok, teljesen mindegy, hogy csinálom rendesen az edzéseket, hogy betartom a játékszabályokat, nem történik semmi. Persze kiderült, hogy ez nem így van, hiszen ha lazán beleférek a tavaly nyári nadrágomba, amit eddig alig bírtam magamra húzni, akkor az nem a semminek köszönhető.

Az edzéseket tehát úgy, mint eddig, a vasárnap kivételével mindennap megcsinálom, a kajázást tartom, jó, persze csaltam én is, mert hát mégiscsak szülinapom volt, és eszem ágában sem volt kihagyni a tortámat!! Hétvégén összefutottam anyukámmal is, aki nem látott már két hónapja, és elmondása szerint szuperül nézek ki, megjegyezte, hogy milyen lapos a hasam, behúztam-e, vagy alapból ilyen? Lassan én is elkezdtem észrevenni magamon, hogy feszesebb a bőröm, a lábam és a fenekem egyre formásabb, és a gyakorlatok végzése közben már lehet látni igen szépen a hasamon az izmokat, amit – szerintem – ha nem fedne egy tonna zsír, már alapállapotban is lehetne látni… Az edzések elég kemények most már, hogy a maxosokon van a sor, de még mindig határozottan élvezhetők. Az Insanity miatt abbahagytam a futást, ami mostanra már nagyon hiányzik, így ha marad energiám a napi edzés után, párszor lemegyek éjjel a városba egy körre. Ilyenkor tapasztaltam, annak ellenére, hogy este 10-11 körül 60 perc Insanity után vágok bele a futásba, sokkal könnyebben megy, mint eddig, 10 km után ha megállok, nem érzem magam fáradtnak, de még csak levegő után sem kapkodok.

Ezen pozitívumok ellenére ami a legjobban kiborít, az a mérleg. Persze tudom, nem mérlegre edzünk, hanem tükörre, de akkor is elég bosszantó, ha már egyszer végre sikerült bemennem 60 alá, akkor a következő héten miért megint 61-et mutat?! Amit kicsit sajnálok, hogy a többi insanityssel elég keveset találkozunk, próbálunk minden héten összehozni velük és a bucis lányokkal egy közös edzést a Városligetben, amik szuperek szoktak lenni, de hát ugye mindannyian elég elfoglaltak vagyunk, nyár van, stb., így nem egyszerű. A programnak sajnos nemsokára vége, már csak 23 nap van hátra, maxos edzésekkel, úgyhogy még mindig kíváncsian várom a végeredményt!