röviden

December 20-án rendhagyó RunT!lt szerveződik. De nemcsak azért, mert most először nem a Margitszigeten, hanem a városligetben lesz megrendezve a LifeT!lt-futás, hanem mert karácsony közeledtével egy jótékonysági megmozdulást szeretnék meghirdetni.

A Magyar Vöröskereszt Mikulás-gyár fedőnéven évről évre gyűjtést szervez a rászoruló gyerekeknek, amire idén is sor kerül, és amihez idén a LifeT!lt is csatlakozni fog. A gyűjtés lényege, hogy a Hősök tere mellett a Felvonulási téren áll egy sátor, amiben egy rohadt nagy Mikulás figyel, és ahova mindenki leadhatja az adományait, legyen az tartós élelmiszer, ruházat, vagy éppen megunt játékok. Ehhez a megmozduláshoz csatlakozik a RunT!lt is december 20-án.
Úgyhogy arra szeretnék megkérni mindenkit, aki részt vesz a RunT!lt karácsonyi futásán, hogy mielőtt lefutnánk a Városliget 3,2 km-es távját, az hozzon magával bármit, amire már nincs szüksége, és amit a rászoruló gyerekeknek el szeretne juttatni. Mint említettem, ez lehet étel, vitamincsomag, ruházat, társasjáték, plüssmaci, ezer éve nem használt videójáték, tisztálkodási vagy éppen tisztítószer, de tényleg bármi, amit a helyszínen le tud adni a vöröskeresztnek, amely karácsonyig eljuttatja ezeket a felajánlásokat a nélkülöző családoknak. Részemről a LifeT!lt nevében 50.000 forint értékben konzerveket fogunk vinni, úgyhogy remélem, szeretik Borsodban a székelykáposztát, és remélem, bírni fogja fater kocsijának felfüggesztése a terhelést. Az is jöjjön, aki nem akar futni a –4 fokban, de felajánlásával segíteni szeretne.

Találkozó tehát december 20-án, csütörtökön 19.00 órakor a Városliget melletti Felvonulási téren, a Mikulás-sátor előtt, és adjuk le együtt az ajándékokat. Aki tud, az jöjjön feketében, és hozzatok tojáslikőrt. Réka süt majd valami rá jellemző stílusú diétás karácsonyi tortát, és Kristóf is biztos hoz majd valami shaolinos okosságot. Mi ott leszünk, gyertek ti is.
Ne ijedjetek meg a videóban 0:41-nél Habsburg Györgytől, ő valójában nem egy farkasember, bármennyire is annak tűnik.