röviden

Eltelt 50 nap Laura programjából, azaz már majdnem elértük azt a napszámot, amit én egy csajjal maximálisan együtt tudok lenni egy kapcsolat keretein belül.

1. nap 60,3 kg

50. nap 55,6 kg

Vége van Laura fogyasztóprogramjának, azaz mostantól kizárólag a testformálásra helyezzük a hangsúlyt. Új kardio-edzésprogram lesz, amibe bekapcsolódik a lépcsőzés és az emelkedőre bicajozás, új diéta megemelt fehérje- és rosttartalommal, figyelembe véve Laura kérését, hogy legyen benne több gyümölcs, és elkezdi az EAA–CLA szedését, ami a formáláshoz szükséges sovány izomtömeg növelésében fog segíteni, valamit új konditermes program lép életbe, amiben állítunk a sorozatszámokon és változtatunk a gyakorlatokon. 20 nap van hátra, ami nem lesz elegendő a formálás befejezéséhez, így nagy valószínűséggel ki kell tolnunk a programot 90 napra. A formálás egy teljesen más folyamat, mint amit Laura eddig megszokott, és ehhez a változáshoz alkalmazkodnia kell. Laurát ismerve ezzel nem is lesz probléma, sokkal inkább lesz gond azzal, hogy hogyan fogja elrendezni fejben azt, hogy a most elért 55 kilója fel fog menni 58-59-re, ami a formálásnak alakot adó izomzat többletsúlyát fogja jelenteni. A nők nehezen élik meg a súlynövekedés bármilyen formáját, de még akkor is, ha az sovány izom formájában jelenik meg rajtuk, a szép, nőies alakot kialakítva ezzel. Összekötik ugyanis a súlynövekedést az elhízással, és veszettül nézik azt a kurva mérleget, mintha az bármit is jelentene akkor, amikor vizuálisan formálják a testüket. Tükörre edzünk, nem mérlegre, és ezt nem ártana bevésni a jobb agyféltekébe, hercegnőim…

Diéta

Laura

Olvastam a tápkiegekről szóló bejegyzést, ami szerintem elég tanulságos lett, bár én laikus vagyok. De a lényeg nem ez, hanem azok a hozzászólások, amik Bence hozzáértését, divatos szóval legitimitását kérdőjelezték meg.

Mivel csak a saját tapasztalatom tudom, így most ezt osztom meg. Párszor utaltam/utaltunk arra, hogy nem tegnap és nem Bencével kezdtem el edzeni. Elég alapos ember vagyok, így rengeteg szakmai cikket, rengeteg fórumot és könyvet nyálaztam át ezzel a sporttal kapcsolatban. Elmondhatom, hogy szinte mindenről ellentétes véleményeket találtam. Képtelen voltam eligazodni ebben a dzsungelben, és csak kavargott a fejemben a sok infó. Ekkor elfogadtam egy személyi edző segítségét, aki az a tipikus, folyton az új vendégek körül legyeskedő fajta volt. Beszélt velem pár mondatot, majd kotorászott a mappájában, és adott egy edzéstervet meg egy étrendet, és persze nyújtotta a tenyerét. Kicsit furcsa volt, hogy nem valami személyre szabott, de úgy gondoltam, ha már beismertem, hogy szakember kell, akkor nem kérdőjelezem meg a programját. Így kezdtük el meglehetősen rövid kapcsolatunkat, mert rövid idő alatt világos lett, hogy nem az én emberem. Az még hagyján, hogy rajtam kívül egy időben még kb. 3 emberrel foglalkozott, de mikor 50 kg-mal kellett lábtolóznom a szar térdemmel, majd akkora bicepszem és combom lett, ami egy átlagos pasinak is becsületére válna, na akkor köszöntem meg a munkáját.

Magamra maradtam, meg az edzőtársak és az internet tanácsaira. Hetente 6×-7× jártam edzeni, minden edzés után 30 perc kardio, odafigyelés a kajára, és persze vitaminok, fehérje. Teltek a hetek-hónapok, feszesedtem, de ezzel egy időben egyre nagyobb darab lettem és a felesleg sem tűnt el. Rohadtul elkeseredtem (tükörbe sírás), mert szarabbul néztem ki, mint mielőtt elkezdtem. Ekkor találtam meg ezt a blogot. Átnyálaztam, rengeteg kételyt oszlatott el a fejemben, és egyre sűrűbben gondoltam arra, hogy megkeresem Bencét, és nem érdekel, hogy nem képzett, mert látom az eredményeket. Írtam neki, és nem ingyentanácsot kértem, mint itt elég sokan… Megkérdeztem, el tud-e vállalni, ha igen, mikor, milyen anyagi és egyéb feltételekkel. Hamar világossá vált, hogy amit csináltam, teljesen felesleges volt. Jól ettem, de sokat, amivel szinte tömegeltem, anélkül, hogy a pucolás megtörtént volna. A fehérje, amit szedtem, nagyon jó minőségű volt no name létére, hiszen testépítő versenyzők és edzők taposták egymás sarkát, mikor jött egy szállítmány az üzletbe, de számomra egyáltalán nem volt jó. Nem volt külön kardionapom, a sok edzés miatt pedig nem volt ideje pihenni a testemnek.

Elkezdtem Bence programját, és 12 nappal később volt eredmény. Innentől kezdve magasról tettem arra, hogy nincs egy színes OKJ-papírja. A blog attól különleges, mert emberi nyelven adja át a legfontosabb tudnivalókat, emellett olyan stílusban, hogy felkelj a tévé elől. Lehet, hogy szakmai szemmel hiányos, lehet, hogy tele van szubjektív véleménnyel, stb., stb., de halló: egy magánember BLOGJA. És persze az önrendelkezés: ha nem tetszik, nem kell olvasni. De mélységesen gennyesnek tartom, hogy elkezdték fikázni azok, akik megsértődtek, hogy nem kapnak ingyentanácsot, meg azok, akik a dagadt fejükkel szimpla irigységből beszólogatnak, mert képtelenek változtatni magukon. A többi rosszindulatú meg csupán ilyen ótvar személyiség. És mondom még egyszer: nem a jó szándékú, építő kritikáról beszélek. Ja, és fizut sem kapok ezért a bejegyzésért, csak mivel én is egy vagyok azok közül, akik a LifeT!lt-program szerint élnek és edzenek, kicsit magaménak is érzem.

Ettől a pár héttől nem lettem istennő, de ezek az érthető nyelven íródott bejegyzések, valamint tapasztalatok megmutatták, hogy egy esztétikus test és a velejáró mentális fejlődés elérése nem ördögtől való, és nem is lehetetlen küldetés. Hétvégén kaptam egy töltőnapot, ami azt jelentette, hogy pizzát ehettem. Már napokkal előbb be voltam zsongva, nagyon vártam. Aztán mikor az első pár falatot behabzsoltam, a többi alig akart lemenni. Teljesen elszoktam ettől a kajától, ráadásul hiába volt engedélyem, még lelkifurdalást is éreztem. Furcsa dolog ez… Volt, aki beszólt, mikor leírtam, hogy a 70. napi nem a végleges állapot. Nekem sokkal nagyobb vágyaim és céljaim vannak, mint amire ez a 70 nap képes, hiszen az eredeti az volt, hogy dobjunk le 5 kg-t, és formálódjunk kicsit. Na most ez módosult, és ha nagyképű és vakmerő akarnék lenni, akkor úgy akarok kinézni, mint egy fitneszmodell, de tudom, ehhez jóval több idő kell.

A program után is folytatom az edzést, tartom a kontrollt az étkezések felett, és alig várom, hogy az alakommal kapcsolatban az legyen egyszer majd (akár 10 év múlva) a legnagyobb problémám, hogy pl. a jobb vállam kicsit elment a balhoz a képest. Ja, és senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy komolyabb szándékok esetén is Bencével fogok dolgozni, mert a programja jó és hatásos. Ha nem hiszed, tessék, kelj fel a kanapéról, és járj utána. Ha meg über pro vagy, akkor a tudásod ne csak a fikázásig terjedjen, hanem tegyél hozzá valamit a dologhoz, és legyél te a követendő példa.