röviden

Eltelt 18 nap, és nekem most kezd leesni, hogy már eltelt 18 nap. Eddig ha programba kezdtem, a masszív szenvedés legkülönfélébb szintjeit éreztem, úgy mint lemondás, az éhséggel való folytonos birkózás, és úgy általában a 6. nap után a mindent elsöprő vágyam valami szénhidrát iránt.

Gyilkolni tudtam volna egy spagettiért, vagy valami igazán hizlaló pizzáért, de igazából bármiért, amiben tészta van, vagy csak croissant-nak hívják.

Ez most nincs, és nem is éreztem így. Nem volt éhségérzet az első három nap után, nem éreztem úgy, hogy le kell mondanom bármiről is, és ami a legfontosabb, hogy nem lett tele a tököm a sütögetésekkel reggelente 1 órával bármi előtt, hogy vinni tudjam magammal a kaját napközbenre. Fantasztikus egy állapot ez, amikor úgy vagy programban, hogy nem érzed, hogy programban vagy, márpedig most ez a helyzet áll fenn.

A LifeTILT FOOD óta leegyszerűsödött az életem. Megkapom a napi ötszöri kaját reggelente, és ezzel ezt az egész kaja dolgot, ami ugye a sikeres alakformálás 70%-át teszi ki, letudtam. Nincs buziskodás a piacon, az Aldiban, nincs cipekedés, nincs húsok fóliázgatása, nincs semmi. Jön a kaja reggelente, az viszont van, és ennél jobb dolgot jelenleg nem tudok elképzelni egy diéta alatt.

És tudjátok, mi nincs még? Nincs mantrázgatás, nincs fókusz a célra, mert arra csak most jöttem rá, hogy ez az egész challenge, vagy én nem is tudom, hogyan hívjuk ezt az alakformálással járó időszakot, teljességgel szükségtelen, vagy ha úgy jobban tetszik, nem okoz semmiféle problémát. A gondolataim igen nagy részét nem az köti le, és nem azt mondogatom magamnak, mint egy idióta, hogy „van egy célom, és azért küzdenem kell”, meg „nem szabad megennem, amit a szemem meg az elmém kíván”, meg a többi balfasz közhely, amit ilyenkor a motivációs képeken olvasgatunk. Nincs rá szükség, mert nem érzem ezeket, nem érzem, hogy nehéz lenne, és ezen a ponton jött is a felismerés.

A program nem a diéta betartása miatt nehéz, és nem is az edzésekre való járkálások miatt, hanem a tökölés miatt a konyhában. Az a rengeteg elpazarolt idő, amikor nincs kedved főzni, vagy ha lenne is, akkor észreveszed, hogy kifogyott a tojás vagy a hús, és neked le kell menned utántölteni, na szóval neeeeeem, és kurvára nem. Ilyenkor inkább elindulsz otthonról kaja nélkül, „majd valamit eszek a városban” felkiáltással, ami jó eséllyel nemhogy szar lesz, hanem biztosan az lesz. És itt dől be a legtöbb ember a programjával. Eszik egy kicsivel szarabbat, mint amiről tudná, hogy ennie kéne, de ha már ezt megette, akkor már a még nagyobb hordalék is belefér, és bumm, a pizzafutár már ott is figyel az ajtóban, vagy éppen nyílik az oreós Milka csomagolópapírja.

itt van egy kép

Nekem konkrétan a tököm tele volt a sütögetéssel. Ha belebuktam a programjaimba, az pontosan azért volt, mert nem volt kedvem a sparhelt mellett állni 40 perceken keresztül, és ezt az egész átkozott procedúrát megcsinálni minden egyes napon. Ja, hogy lehetne főzni 4 napra előre is. Aham. Minden tiszteletem azoké, akik megesznek egy 4 napos kaját, és nem megy el a kedvük az élettől is + edzések, mindezt hónapokon keresztül.

A FOOD nagyon rendben van. Ez a megkapom a kaját minden reggel egész napra okosság annyira jó dolog, hogy nem is értem, miért nem ezt eszi mindenki. Végtére is mindenki jól járna. Én mocskosul gazdag lennék, ti pedig egészséges kaját ennétek mindennap, és az alakotok is olyan lenne, amilyet szeretnétek. Ne vessük el ezt a lehetőséget, mindenképpen gondolkozzatok el rajta. Nektek csak 2350 forint naponta, nekem viszont az új, 5 szobás lakásom a belvárosban.

És ami a legjobb a LifeTILT FOOD-ban, hogy vannak ízek. VANNAK ÍZEK. Na, hát többek között ezért nem érzem kihívásnak ezt a programot, és ezért sem inogtam meg még egyszer sem idáig, egy kürtőskalácsos offenzívát leszámítva a Deák téren nagyon még nem is gondoltam rá. 18 nap alatt fogytam 5 kilót, mi kell még?

Hát mondjuk egy beszámoló a 18.napról, hogy miket ettem ma.

Reggeli

6 szelet csirkemellsonka light mozzarella, paradicsom, rozskifli

itt van egy kép

2009 nyarán faterral dolgoztam. Kaptunk egy nagy önkormányzati melót, ahol reklámtáblákat kellett felmérni Budapesten és további 7 vidéki városban. A dolog úgy nézett ki, hogy meg voltak adva helyszínek, és azokat kellett lefotóznunk és rendszerbe tennünk. Reggel beültünk a kocsiba, és mentünk vele addig, amíg nappali fénynél lehetett fotókat készíteni. Na most ez a meló mindenre alkalmas volt, csak arra nem, hogy normálisan tudjon kajálni az ember, így a reggelik rendszeresen 2 zsömléből és 10 deka sajtos párizsiból álltak. Azt hiszem, ott szoktam rá erre a szendvicsevés dologra reggelente, és ezt a szokásomat szépen át is emeltem a LifeTILT rendszerébe, természetesen egy egészségesebb kivitelben, mint amilyen ez a reggeli is.

A letölthető LifeTILT-diétákban ezért szerepelnek rendszeresen rozskenyérrel megsimogatott sonkás szendvicsek, mert nem kell vele tökölni még egy rántotta erejéig sem, hanem csak felvágod, belekúrod a felvágottat, és megindulsz. Egyik kezedben a szenya, másikban a paradicsom, klasszikusan harapva, semmi tányér meg felesleges hülyeségek.

Egyszerűség, emberek, egyszerűség. Minél többet baszakodtok a kaja elkészítésével, annál nagyobb tehernek érzitek majd ezt az egész hercehurcát. Ez a szendvics apámmal való munkámnak állít emléket, azaz nagyon jó eséllyel ennek a reggelinek is majd valami faterral kapcsolatos nevet fogok adni. Olyan ez a LifeTILT, mint egy fotóalbum vagy egy emlékkönyv. Az emlékeim lenyomata.

Apu reggelije. Ez lesz a neve januártól, vagy valami ilyesmi.

Tízórai

LifeTILT Túrókrém – Vaníliaízű

itt van egy kép

Ez a kép is egy emléket őriz. Annak az emlékét, amikor elfelejtettem lefotózni, és csak féltávnál jutott eszembe, hogy dokumentálnom kéne.

Ebéd

Erdeigyümölcs-leves

itt van egy kép

Őrült viták dúlnak nálunk, hogy most megtartsuk a gyümölcsleveseket vagy sem. Én utálom, de a visszajelzések kizárólag pozitívak. De persze hogy pozitívak, hiszen édesek ezek a gyümölcslevesek a kókusztej meg az édesítő miatt, és a nőknek az édesség olyan, mint a férfiaknak a sör. Hosszú távon nem élhetünk nélküle.

Juhtúrós csirkemellfilé vadrizzsel

itt van egy kép

Az isten áldjon meg minket ezért a kajáért, és azokat a beszállítókat is, akik a juhtúrót a nagy mennyiségre való tekintettel engedménnyel adták át nekünk. A juhtúró alacsony glikémiás indexe és magas fehérjetartalma miatt volt remek választás. Egyetlen problémám volt vele, hogy a kettőt kevésnek éreztem. Ebből lehet, hogy 3-at fogunk adni januártól. A köretet lecsökkentjük.

Uzsonna

Hajdinás palacsinta jégsalátával, paradicsommal

itt van egy kép

Ha keresztre feszítenek sem veszem ki ezt az ételt a FOOD-ból. Pár programos csaj is a FOOD-tól rendel, ami azt jelenti, hogy az edzéseikre is hozzák magukkal a kajájukat természetesen. Az egyik ilyen napon pont ez a hajdinás cucc volt terítéken. Én az enyémet már megettem, mire megjelenik a csaj ezzel a hajdinás kajával a kezében. Nem vicc, el akartam venni tőle. Mondom, kifizetem, csak adja nekem, mert ez a kedvencem, meg kell ennem. Nem adta. Persze hogy nem adta, én sem adtam volna, végtére is palacsintáról van szó, ráadásul egészséges palacsintáról. Ah, azóta is fáj ez a sztori.

Vacsora

LifeTILT tejsavófehérje – Eperízű

A múltkor azt írtam, hogy üres a hűtőm, nincs benne semmi. Hazudtam. Van benne sovány túró az Aldiból egy rakással. Ha tejsavófehérjéd van, azt este minden esetben 5–8 dkg sovány túróval keverd össze, így lassan fog felszívódni, és nekünk este fele pont erre van szükségünk.

Szeretem ezt a LifeTILT FOOD-os programot. Olyan egyszerű, minden olyan rohadtul egyszerű.

http://lifetiltfood.hu/