röviden

A világ évszázadok óta értetlenül áll a magyar csoda előtt. A sztori még 896-ban kezdődött, amikor ősapáink, Európa akkori legnagyobb arcai a Dunát meglátva megálltak szomjukat oltani, és ha már itt voltak, le is telepedtek, és úgy döntöttek, itt küzdenek majd honért a hős Árpádnak hadai.

Akkor még nem tudták, de ezzel lerakták egy olyan nemzet alapjait, ami népességét és területét tekintve ugyan elenyésző, azonban a magyarok kreativitásuk, ügyességük és évszázadokon átívelő teljesítményük miatt megkerülhetetlen szereplőivé váltak a történelemkönyveknek, valamint az emberiség evolúciós és technikai fejlődésének. És a leszármazottak. Kandó Kálmán, Bíró László, Deák Ferenc. Bethlen Gábor, Neumann János, Pulitzer József, Eötvös Loránd, Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, Irinyi József, és még sorolhatnánk napestig a korszakos agyak magyarországi helytartóit.

Minket nem tudtak tönkretenni a tatárok, 150 év sem volt elég hozzá a kebabos fiúknak, Versaille-ban szerződésekkel alázták meg határainkat, majd jött Horthy fehér lovon, Sztálin vágtatott harckocsikon, Rákosival jött a vörös terror és a konklúzió, hogy mi valahogy mindig a rossz oldalon állunk. De mi ennek ellenére megmaradván magyarnak továbbra is itt vagyunk, és annyi balszerencse közt, oly sok viszály után, megfogyva bár, de törve nem, él nemzet e hazán.

Tehetséges nép a magyar, és erre az olimpiai részvételünk a legjobb példa. 1896 óta ott vagyunk szinte minden alkalommal az összesített éremtáblázat első 10 helyezettje között, ami manapság már csak azért is nagy szó, mert a sport már régen nem az, ami régen volt. Vérdoktorok és genetikusok rajzolják újra a világ sporttérképét, az úszószámok rajtkövéről sem fecskében ugranak már be a medencébe sportolóink olyan emberek közé, akikről hirtelen senki nem tudja eldönteni, hogy ember van a vízben vagy egy kibaszott delfin, akit Michael Phelpsnek hívnak. A technikai sportokat, mint például a kerékpár, már meg sem említem, mert ott egyenesen űrtechnikát alkalmazva készülnek fel és érnek el olyan sebességeket, amire szerintem egy Porsche Cayenne sem lenne képes. Amíg a kajakosok tőlünk nyugatabbra szélcsatornákban készülnek fel, áramlatokat és a legkülönfélébb sodródásokat imitálva, addig nálunk még mindig fagerendákról veszik le a kajakokat, és teszik rá Janicsék csak úgy simán a vízre a csónakot. Tudom, miről beszélek, évekig hurcoltam én is azt a szart, és a helyzet azóta sem változott. A magyar sport tizedannyi pénzből és minimum 20 éves lemaradással rendelkező technikai háttérrel alázza be éppen a világot Londonban, és olyan nemzetek előtt vagyunk a rangsorban, mint Ausztrália, Olaszország, Hollandia, Svéd-, vagy éppen Spanyolország, ami a válsága ellenére is eurómilliárdokat fektet a spanyol élsportba. Európa gazdasági motorja, Németország éppen hogy csak előttünk van, és Franciaország is egyre sűrűbben néz bele a sportdiplomáciai visszapillantó tükrébe, mert már szélárnyékban jövünk mögöttük, egyetlen arannyal lemaradva.

Persze nem csak gazdasági hátrányt dolgozunk le durván színtiszta tehetséggel és nemzeteket megelőző mentális erővel megáldva, hanem népességbeli különbségeket is, mert az milyen már, hogy India 1,3 milliárd emberrel egy bronzérmet tud csak felmutatni, Brazília 190 millió emberrel törzskönyvezve 20 hellyel van mögöttünk összesen 2 arannyal, míg a Francia Egyesült Államok, ismertebb nevén Kanada a maga 32 millió lakosával és USA-t verő jóléti társadalmával mindössze a 34. helyen áll mögöttünk, 26 hellyel lemaradva. Ragozhatnánk ezt még napestig, de a lényeg, hogy mi, magyarok kurva nagyok, és az egyik, ha nem a legtehetségesebb nemzet vagyunk a Föld nevű bolygón. Büszke vagyok rá, hogy magyar lehetek, mindig is az voltam, és tudatában vagyok annak, hogy mi, magyarok mikre vagyunk képesek. Éltem külföldön, tudom, mit jelent az a szó, hogy honvágy és hazaszeretet. Nem akarok innen elmenni, én szeretek itt élni, és azt akarom, ha egyszer órám lejár majd, ide temessenek el végleg, de addig is itthon, magyarként, a lehető legtöbbet akarok hozzátenni a jövőben ennek a nemzetnek az építéséhez, és már azt is tudom, hogyan.

Mindenki küldetéssel érkezik a földre, és születik valamire. Ezt a valamit nem mindenki találja meg, de ha igen, és tudatában van annak, hogy amit csinál, az jó, és másokat is épít, akkor boldog és teljes életet fog élni, mert mint tudjuk, a munka nemesít. Mára már tudom, hogy mi az én küldetésem, és mi tesz engem boldoggá. Már tisztában vagyok vele, hol tartok most, és tisztán látom a jövőmet is, és határozottan tudom, mit akarok. Az életben döntéseket hozunk, és vannak olyan döntések, amelyek az egész életünket befolyásolni fogják. A LifeTilt alapjaiban változtatta meg az életemet és terelte a gondolataimat a hónapok során oda, ahol most vagyok. Életemben először tudom, hogy mi az én utam, és mi az, amit tennem kell. Mostantól a sportra és a rendszeres testmozgás népszerűsítésére, a nők lefogyasztására és a megfelelő képzés után a jövő generációjának egészséges kinevelésére fektetem majd a hangsúlyt, a gyerekeket mind fizikálisan, mind szellemileg felkészítve az élet kihívásaira.

Véleményem szerint két dologért élünk. Az egyik, hogy megtaláld önmagad és azt, amit őszinte szívvel tudsz végezni, és nem munkaként tekintesz rá, és hogy megtaláld azt a másikat, akivel kiegészíted az életed. Aki támogat a céljaid elérésében, aki ott lesz melletted, amikor nagyon nehéz, mert valamit alkotni, felépíteni és folyamatosan fejleszteni borzalmasan nehéz, higgyétek el nekem. Még igazán el sem indultam, de már most rengetegen akarják látni a bukásomat, és ez később csak fokozódni fog, és sokkal nehezebb lesz. De nemcsak nekem, hanem bárkinek, aki valamit kezdeni akar majd az életével, mert ha jó vagy, veszélyt látnak benned, és el akarnak majd taposni téged, míg mások képtelenek lesznek elviselni a sikereidet, mert a te sikered az ő bukásuk. A te sikereid az ő sikertelenségükkel szembesíti őket, és dühösek lesznek rád rohadtul, de te ne törődj velük. Építsd tovább azt, amit elkezdtél, és ha jót csinálsz, nem lesz senki, aki az utadba állhatna, mert a jó dolgok mindig utat törnek maguknak. Te csak találd meg azt, amiben jó vagy, csináld szívből, higgy benne, hogy amit teszel, az fantasztikus, higgy magadban, és nem lesz olyan erő, ami megállíthatna.

Ez egy olyan ország, ahol sok a megkeseredett, negatív ember. Ez a keserűség, ami minket, magyarokat körülvesz. Tele vagyunk negativitással, cinizmussal, de egyben hatalmas érzelmekkel és kreatív intelligenciával is. Magyarországon elérni valamit nagyon nehéz, mert ha valamit csinálsz, és sikeres is vagy benne, akkor azt nem nézik jó szemmel, de ha ebből ráadásul még pénzed is lesz, akkor aztán jön a tömény gyűlölet, és kenyérvágó késsel keresik majd a nyakadat, hogy elvághassák, nem számít, hogy te mennyit dolgoztál érte, és nem érdekel senkit sem, hogy mennyi időt és energiát fektettél bele. A lényeg, hogy ne legyen többje másnak, mint ami neked van. A lehetőség persze másnak is megvan, hogy elérje ugyanazt, hogy alkosson valami hasonlót, csak hát ha már valamit tenni kéne, nem csak pofázni, akkor hirtelen megáll a tudomány. Ez sajnos a kommunista rendszer még bennünk élő hagyatéka, de ezt a hozzáállást az idő elkoptatja majd. Az én harcom azonban csak most kezdődik, és elsősorban magammal. Képes leszek-e összetartani egy elképesztő ütemben duzzadó közösséget, meg tudok-e küzdeni a külső támadásokkal és a saját démonaimmal, és lesz-e elég erőm továbbmenni akkor is, amikor szembejönnek majd olyan erők, akik elől a legtöbben félreállnának. A válaszom természetesen határozott igen, és amíg én hiszek benne, hogy meg tudunk változtatni hosszú évek alatt nagyon sok mindent ebben az országban, addig ti is higgyetek bennem.

A LifeTilt jövője a napokban íródik, és azt is tudom, hogy komoly szakmai alapok nélkül a Tilt nem tud már továbbmenni, mert elértük azt a kritikus tömeget, ahol az írásaimért már felelősséggel tartozom. Éppen ezért a LifeTilt Innováció a Tilt egy magasabb szintre emelése, egy nagyon stabil szakmai alap lerakása, így kialakítva azt, hogy a LifeTilt egy nagyon magas színvonalú, értéket nyújtó név legyen Magyarországon, ahol garantált a minőség, egy nagyon erős és hatásos diétával és szakmailag megalapozott edzésmódszerekkel és edzéstechnikákkal.

A nők fogyasztásában és a szálkásan izmos férfitest kialakításában a LifeTilt a legjobbak között van, de be kellett látnom, hogy a tudományom itt megáll, és ahhoz, hogy szakmailag továbbfejlődhessen a Tilt, külső segítséget kell kérnem. Első lépésként beiratkoztam az IFFB szeptemberben induló szakedzői tanfolyamára, ahol a vizsgák sikeres letétele után nemzetközileg elismert szakedzői diplomát kapok. Soha nem akartam papírt szerezni, mert egy diplomától még senki nem tanult meg a nők nyelvén beszélni és tömegesen motiválni, de később, ha gyerekekkel akarok foglalkozni, akkor erre előbb-utóbb sort kellett volna kerítenem. De a papír megszerzése csak az első lépés.

A LifeTilt Innováció a különböző edzésmódszerek bemutatása és megismertetése olyan szakemberek, profi edzők és sportolók bevonásával, akik mögött többéves szakmai múlt és nemzetközi sportsikerek vannak. Olyan edzésmódszerek ezek, amelyekkel radikális változásokat érhettek el, a diéta betartása mellett persze.

1. Lépcsőzés – Belovai Kristóf kungfuvilágbajnok
2. Futás – Németh Ilona, a BEAC atlétikai szakosztályának vezetője
3. Crossfit, kettlebell, barbell – Radnai Tamás és Lukács Attila
4. Úszás – Turi György, Cseh Laci edzője
5. Kondi – még tárgyalás alatt
6. Insanity Shaun T videók részletes elemzése

A LifeTilt Innováció és a LifeTilt szakmai fejlődése ezekkel az emberekkel kezdődik. Ők írnak majd mintaprogramot nektek a kezdőtől egészen a haladó edzéstervekig. Nem érdekel, mennyi időt vesz igénybe ennek a rendszernek az összetétele, és az sem, hogy mennyibe kerül majd, mert a lényeg, hogy lerakom az úgynevezett hétköznapi ember számára Magyarország leghatékonyabb és legprofibb rendszerét, amit a LifeTilt-diétákkal együtt csinálva minden eddiginél látványosabb eredményeket érhet el bárki úgy, hogy tudják, amit csinálnak, az hasznos, megalapozott, és profi szakemberek segítségével lett összeállítva.

Ez tehát a LifeTilt-rendszer, és ez a jövő, a LifeTilt Innováció. Egy új rend, egy új közösség, egy új rendszer épül, és higgyétek el nekem, senki nem fog minket megállítani, mert az elkövetkezendő hónapokban és években olyan alternatívát teszek le az asztalra a széles rétegek elé, amivel végleg leszámolok a fogyasztószerek blöffjeivel, a diétának hazudott parasztvakításokkal, a konnektorra kötött edzésekkel, és mindazzal, ami egészségesnek van hazudva. Mi vagyunk a jövő, és a jövő most elkezdődött…