röviden

A bizonytalanságok korát éljük, hiszen az utóbbi pár hétben két dolog foglalkoztatta leginkább a világsajtót, és tartotta lázban a gazdasági élet szereplőit, ezzel mintegy tematizálva a közvéleményt.

Az egyik kérdést több milliárd euróért Görögország tette fel az IMF-nek, míg a másik mindenkit érdeklő téma, hogy mikor indul a Summerproject.  Aki nem tudná, hogy Görögország miért került ekkora szarba, annak ellenére, hogy ott nem kormányzott 8 évig az MSZP, az olvassa el a portfolio.hu Megdöbbentő juttatások című cikkét. Ennyit Zeusz népéről, mert fontosabb dolgok is történtek a napokban. Egy hónapnyi szarakodás után, 2 hét múlva elindul a Summerproject.  A bizonytalanság oka a Vodafone volt, ugyanis az utolsó pillanatban kiszálltak mint főszponzorok. Ezúton is szeretném biztosítani a Vodafone Hungaryt arról, hogy mélységesen megvetem őket, és tiszta szívből tudok nagyon messze hányni tőlük. A kiszállást a megváltozott marketingstratégiával indokolták. Természetesen a valódi okokat a Gazdasági Versenyhivatalnál kell keresni…

„Egy év után döntött a Versenyhivatal: a Vodafone Magyarország tavaly június 21. és augusztus 15. között lebonyolított »Nyerj a Vodafone-nal« emelt díjas SMS-játékával kapcsolatban fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. A jogsértés megállapítása mellett a GVH 100 000 000 forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót.”

Ennyit a Vodafone-ról. Végülis csak rájuk és a pénzükre épült a teljes műsor, többheti egyeztetés után persze. A Summerproject seggét végül is a UPC mentette meg a kapitalista seggbekúrástól, és mivel újra lett főszponzora a műsornak, így kissé megkésve ugyan, de úgy néz ki, július közepén elindul ez a webreallity. A műsorról annyit, hogy egy srácot fogok benne átalakítani 10 hét alatt, valamint az életét és a változás minden folyamatát kamerák követik majd, amit weben lehet követni, és csatlakozni az edzéseinkhez. A Nike-nak mint további szponzornak meg azt üzenném, hogy próbáljon már meg világcéghez méltón viselkedni, és ne egy családi vállalkozás spúrságával hozzáállni a dolgokhoz.

Ma június 30. van, ami azt jelenti, hogy 2 hét múlva elkezdünk forgatni. Ez magával vonz pár dolgot. Többek között azt, hogy a programom holnap kezdődik, és nagyon úgy néz ki, hogy Soundot mégiscsak ásványvízzel fogom lekísérni, de nem csak a Summerproject miatt szopom be az idei fesztivált.

Amikor elkezdtem írni a LifeT!ltet, akkor megfogadtam, hogy ha beszarok is, de elérem, hogy ez a blog ne csak egy blog legyen a sok közül. Aztán ez a gondolat kinőtte magát, és az új célkitűzéseim egyike az lett, hogy a LifeT!ltet kiszélesítem egy olyan mozgalommá, ami értéket közvetít érdekektől mentesen, és hivatkozási alappá képes válni akkor, amikor szóba kerül az egészséges életmód, és ami mögé oda lehet állni, és büszkén felvállalni. Egy mozgalom, aminek az alapja az edzés, a diéta és a sportolással járó életforma. Az egészséges életre nevelés és a LifeT!lt-közösség és -gondolatiság kialakítása országosan. Egy mozgalom, ami továbbviszi a blog keretein túl a LifeT!lt szellemiségét, azaz hogy nem kell semmi segédeszköz, nem kellenek a csodaszerek, hanem csak te kellesz hozzá és az elhatározásod. A LifeT!lt azt a pluszt akarja megadni neked, amit sehol máshol nem kapsz meg. A mentális segítséget és azt a fajta lökést, ami elindít téged egy egészségesebb és teljesebb, minőségibb élet felé.

Az első nagy kiugrás a Bitch-air cikk 200 ezer feletti olvasója volt, ami után eldöntöttem azt is, hogy megélem az álmaimat. A LifeT!ltnek szüksége van további reklámokra és olyan megjelenésekre, ami lehetőleg minél több emberhez jut el. Az energiáim és az eszközeim is végesek. Egyedül ezt nem tudom elérni, és bár szép számmal olvassátok ezt a szart, a következő szintre lépéshez már sem erőm, sem időm, sem energiám nincsen, úgyhogy döntenem kellett. Elírogatom a blogot, aztán amikor kifárad a dolog, abbahagyom, megelőzve az elmúlás szomorú állapotát és fázisait, vagy belevágok olyan dolgokba, ami kockázatos, lehet, hogy tönkremegyek benne, és egy életre megbélyegzem magam, de a bebukás rémképe mellett ott van az a bizonyos álomkép is, amit ezzel a lehetőséggel élve képes leszek megfesteni. Lényeg a lényeg, jelentkeztem a Való Világ 5-be.

A LifeT!ltnek ez a fajta reklám és amit az esetleges bekerülésemmel el tudnék érni, olyan lökést adna, amit soha sehol máshol nem kapnék meg.  Sikeressé akarom tenni a LifeT!ltet és azt a szellemiséget, amit a LifeT!lt képvisel. Ha ehhez az kell, hogy bemenjek egy olyan műsorba, mint a Való Világ, akkor megteszem. Ha belebukok, akkor belebukok, de az is az én döntésem volt és nem fogok sírni utólag azok után, amiket esetleg emberileg ott felejtek. Volt egy interjú még régebben, ha jól emlékszem, a Kék Fényben egy férfival, akinek a felesége halálos beteg volt, és egy csaló valami terápiás kezelést adott el a családnak, így kihúzva a zsebükből másfél millió forintot. Természetesen a nő meghalt, mire megkérdezték a férfit, hogy a mostani fejével is belement volna a kezelésbe? Erre a férfi azt mondta, igen mert ha csak egy kis esély van rá, hogy ettől meggyógyul a felesége, akkor belemegy bármibe, és nem érdekli, mennyibe kerül. Így legalább nem veri a fejét a falba, hogy mi lett volna, ha ez a kezelés segít.

Belemegyek, vállalva minden későbbi kritikát és minden nyomást, amit egy ilyen műsor megkövetel. Készen állok rá? A céljaim miatt igen, és ezen felül nem érdekel semmi. Mindannyian a céljainkért élünk, és azt akarjuk elérni. Egy idő után döntenünk kell, hogy ugrunk-e, vagy a szakadék szélén pusztulunk meg, álmodozva arról, hogy vajon mi lett volna, ha… mi lehet a mélységben. A felkészülésemet tehát holnap hivatalosan is megkezdem a Summerprojectre és a Való Világ 5-re egyaránt. Ja, a legjobbat el sem mondtam. Az első casting július 9-én lesz 12.30-kor. Igen, a Balaton Sound kellős közepén, úgyhogy lesz egy fasza kis utazásom szombaton oda-vissza. A vonaton lesz majd mit átgondolnom.