röviden

Hányszor hallottad már a megoldást olyanoktól, akik közel állnak hozzád?

Hányszor hallottad már, hogy tedd magad túl rajta, zárd le a múltat, ha nem vagy elégedett, hát változtass, hagyd abba, és ne csináld tovább, vagy szakítsd meg a kapcsolatot mindennel, amitől nem haladsz előre?

Ismerősek ezek a tanácsok? Gondolom, igen. És ezek? Lépd meg végre, merj kockáztatni, nem kell mindig a biztosra menni, csukd be a szemed, és ugorj, tedd már meg végre, amiről évek óta ábrándozol, és ha van egy terved, hát valósítsd meg azt.

Éjszakai piázások, baráti beszélgetések. Amikor az élet nagy dolgaira terelődik a szó, ahol mindenki olyan baromi okos. Ahol mindenki tisztában van az értékrendekkel, ahol mindenki tudja a megoldást, persze folyamatosan azt hangsúlyozva, hogy ez mennyire nehéz, de ezt meg kell lépni, különben mindannyian elmehetünk a picsába.

Az okosok nemzedékének életigazság-közhelyei, akik úton-útfélen tanácsokat osztogatnak, akik tudják a megoldást. Kívülről persze minden olyan egyszerűnek tűnik, de miért fogadnád meg ezeket a tanácsokat olyanoktól, akik ugyanúgy egy helyben toporogva őrlődnek az életükön, siratják az elmúlt kapcsolatuk emlékeit, vagy talán az időközben elpazarolt, fejlődés nélküli éveiket.

A problémák megoldása, az ehhez szükséges erő megléte, és meghozni a megfelelő döntéseket. Bátorság, hogy elindulj az úton, megvalósítsd, amit elterveztél, és közben mindvégig tartsd magad, ne inogj meg, ne bizonytalanodj el. Ennyi lenne a megoldás, de a legtöbb ember számára rohadtul nem fog menni, mert az emberek 90%-a nincs olyan állapotban, hogy ezt az 5 lépést képes legyen betartani, vagy betartassa önmagával.

A megoldatlan problémák pedig csak gyűlnek abban a bizonyos hátizsákban, amit sajnos soha nem tudunk letenni. Egy hátizsák, amibe a múltunk sérelmei kerülnek, és az a hátizsák csak egyre nehezebb lesz, és egy idő után már mozdulni sem fogunk tudni, nemhogy haladni valami nemesebb cél felé, ami minden esetben a boldog életet jelenti. Ugyanis esélyünk sem lesz a teljes életre, ha nem oldjuk meg a problémáinkat, ha nem zárjuk le életünknek azon pontjait, amelyek szanaszét szaggatnak bennünket.

Nem tudtad megoldani, oké. Hát hallgass rám, és próbáld ki azt az utat, amit én javaslok. Nem kell, hogy higgy nekem, az sem érdekel, ha miután elolvasod ezt a bejegyzést, úgy élsz tovább, ahogyan eddig is tetted, mert megmondom őszintén, kurvára leszarom. Nem nekem teszel szívességet, hogy megfogadod ezeket a sorokat, hanem magadnak, de erre csak később fogsz rájönni, de akkor bizony kurvára hálás leszel nekem.

Semmi olyat nem fogok kérni tőled, amit anno én sem voltam képes megtenni, vagy amire a mai napig sem tudtam magam rávenni, holott ha megtettem volna, akkor most sokkal előrébb tartanék annál, mint ahol most vagyok éppen. De ezeket meg kell tenni, mert nincs más út, egyszerűen nem létezik.

1.  Úgyhogy most egy kicsit engedd el magad. Engedd el a problémáidat, és ne stresszelj. Teljesen felesleges. Nem tudtad megoldani eddig sem, és hiába vergődsz, hidd el nekem, ezután sem fogod. Fogadd el, ez van. Feleslegesen veszel ki magadból energiákat, és mivel most nincs benned elég erő, hogy megoldd azokat, így most egyszerűen csak dőlj hátra, és kapcsold le magad, kapcsold ki az agyad.

Most év eleje van, mögötted egy minden bizonnyal fárasztó év, ami sok szempontból megviselt, vagy csak simán elfáradtál. Egy új évben kötelezően jönnek a nagy tervezgetések, de eltelik még 2-3 nap, és te is rájössz, hogy ez az év is ugyanolyan, mint a többi, és semmivel sem különb, mint a tavalyi volt, csak a naptárakon egy kicsit máshogy van festve a 3-as szám.

Ami probléma volt egy hete vagy pár hónapja, rosszabb esetben évek óta, az most is megvan, ha nem láttad a kiutat pár nappal ezelőtt, akkor valószínűleg most sem látod, csak még káprázik a szemed a tűzijátéktól. Dőlj hátra, vegyél egy nagy levegőt, és engedd el magad. Azt már nagyon is jól tudod, hogy változtatnod kell, de amit eddig és ahogyan próbáltad, nem hozott különösebb változást. Ez az első lépés. Engedd el magad, és szarj le mindent.

2.Add át most nekem az irányítást. Ne akarj dönteni, ne akard megoldani, ne várj megerősítést másoktól, ne gondolkozz, hogyan lenne jó neked, egyszerűen csak bízd rám magad, bízz meg bennem.

Ne tegyél fel hülye kérdéseket, ne kérdőjelezd meg, amit mondok, ne kérd ki másnak a véleményét, hogy ez jó lesz-e így vagy sem, mert ha te most úgy döntöttél, hogy rám hallgatsz, akkor ne érdekeljen, hogy a huszadik majom mit gondol, egyszerűen csak bízz meg most bennem.

3.Zárd le a múltat, de ha lehet, totálisan. Úgy zárd le, mintha sosem létezett volna. Nincs régi szerelem, nincsenek emlékek a fejedben, nincsenek emberek, akik keresztbe tettek neked, te most ezeket nem akarod megbosszulni. Le kell zárnod a múltat fejben. Ez persze nem lehetséges, de most fogadd el, hogy megbántottak. Fogadd el, hogy csúnyán kibasztak veled a múltban, fogadd el, hogy megcsaltak, nem mondtak igazat, átvertek. Fogadj el mindent, ami fáj, és ne őrizgesd ezeket a sérelmeket magadban. Az emberek energiáját ezek a múltbeli baszakodások emésztik fel a legjobban. A piti sérelmek megtorlásának gondolata teljesen felesleges, mert nem visz előre, te abból semmit nem fogsz profitálni. Ezzel csak közel tartod magadhoz a negatív gondolatokat, amelyekkel csak tovább mérgezed magad.

Mindent zárj le. Húzz magad köré falakat, de olyan falakat, ahova senki és semmi nem fog tudni behatolni. Egy új világot készülsz most felépíteni, amire azért volt szükséged, mert az a világ, amiben most élsz, nem adta meg, amire szükséged van. Ne mondd el senkinek, mire készülsz, mert amit nem tudnak, arról nem tudnak lebeszélni. Lesz kivel megosztanod, ne aggódj. Én itt leszek neked, Mi itt leszünk neked, a TILT több tízezres közösségének részese leszel. Lesz, aki bátorítson, lesz, aki meghallgasson, és ami a legfontosabb, hogy itt mindenki támogatni fog téged. Pár dolgot azonban meg kell tenned, amit most még ugyan feleslegesnek gondolsz, de mindennek oka van. Semmit nem kérek tőled, ami valamiért nem lesz fontos a jövőben, vagy nem kapcsolódik valamihez, ami csak később fog értelmet nyerni.

4.A legtöbb ember azért bukik bele élete nagy elhatározásaiba, mert nem látja azonnal a változást, nem látja, hogy az erőfeszítései eredményesek lennének. A legtöbben 16 óra betartott diéta és az első 3 km lefutása után már otthon nézegetik magukat a tükörben változás után kutatva, mint egy bazári majom. De az ember ilyen. Eredményt akar látni, ha lehet, azonnal, és ha ez elmarad, akkor a lelkesedés is alábbhagy. Most még nem a testformálásról van szó, az még nagyon odébb van.

Előtte még mentálisan kell megerősödnöd, és mivel egy új életet kezdesz, látnod kell, hogy érdemes csinálni. Látnod kell, hogy az erőfeszítéseid nem hiábavalók, látnod kell, hogy az áldozatnak, amit meghozol, igenis van értelme. A pontok összekapcsolódása, aminek a végén kirajzolódik előtted egy új világ.

Tedd rendbe hát az életed, és kezdd a lakással. Takarítsd ki a faszba. De nem ám úgy, hogy felporszívózol meg port törölgetsz. Nem ez a lényeg. Fogj meg mindent, amitől már régen meg akartál szabadulni, ami csak a helyet foglalja. Fogd meg ezeket a tárgyakat, és dobd ki őket a picsába. Nem kellenek a csetreszek meg a „jó lesz az még valamire, úgyhogy nem dobom ki” prolitempó. Minden kidobott felesleges tárgy, vagy csak a helyet foglaló bútorok kidobása a múltad egy darabját fogja szimbolizálni. Tekints ezekre a tárgyakra úgy, hogy a múltad felesleges, fájó részeit dobod ki. Hatalmas feloldozás lesz ez. Kezdd azokkal a tárgyakkal, amelyek nem jelentenek semmit, és fokozatosan haladj azon tárgyak felé, amelyek mementóként vannak jelen a lakásodban.

Itt bizony sok szív fog széthasadni, mert itt már tudni fogod, hogy ennek a folyamatnak az lesz a vége, amit már régen meg kellett volna tenned, de még nem volt elég erőd hozzá, ahogy sok minden máshoz sem. Egy 3 évvel ezelőtti repülőjegy a közös utazásról, egy ott hagyott ruhadarab, egy plüssállat, amit még tőle kaptál születésnapodra. Emlékek egy olyan időszakból, amelyek már elmúltak, és soha nem jönnek vissza többé. Nem élhetsz a múltban, mert nem lesz jelened. De ezt most még nem kérem, mert még nem állsz rá készen. Most még kezdd csak kicsiben, kezdd a jelentéktelen dolgokkal.

5. Ha ez megvan, akkor nyisd ki a szekrényed, és dobd ki azokat a ruhákat, amiket nem használsz. Menjen minden. Menjen minden, mert nem lesz olyan, hogy még jó lesz azt egyszer valamihez felvenni, mert nem lesz ilyen alkalom.

Meg kell tisztítanod az életed, ki kell pakolnod abból a bizonyos hátizsákból, hogy könnyebb legyen továbbmenned és ezt tudomásul kell venned. Szabadulj meg a múltadtól, rakj rendet otthon, hogy a fejedben is kicsivel nagyobb rend legyen, mert ha ezt megteszed, ez lesz a mentális átalakulásod első és egyben a múltadtól való elszakadásod legfontosabb lépése, amikor kézzel foghatóvá válik a fejlődésed.

Ne kapaszkodj tárgyakba, mert az nem a szép emlékeid megtestesítője, hanem csak egy tárgy, ami láncot ver rád, a fejlődésedre, és te nem tudsz továbbmenni, mert mindig visszaránt.

6. Minél több tárgyat teszel ki az életedből, főleg ha olyanokat is, amelyeknek érzelmi jelentése van számodra, meg fog viselni téged. Ekkor lehet, azt érzed, hogy még nem állsz rá készen, még nincs itt az ideje. Úgy fogod érezni, hogy a tárgyakat, amelyek eddig kapaszkodót jelentettek a puszta létezésükkel, elveszted, és már semmi nem köt azokhoz, ami mostanra már nem létezik ugyan, de neked még igenis sokat jelentenek. Ezen a ponton majd elbizonytalanodsz, de félre kell tenned ezeket a gondolatokat. Mert az az út, amin most elindultál, sok esetben meg fog viselni, de a jellem nem fejlődhet fájdalom nélkül, és nem lehet semmid, amíg nem vagy képes lemondani.

 

7.Mivel kizökkentetted magad az eddig élt világodból, és fokozatosan tünteted el a jelened problémáit okozó múltad lelki lenyomatait, egyre inkább úgy érzed, hogy egy légüres térben mozogsz, ahol minden ismeretlen és bizonytalan. Az ember hajlamos úgy gondolkodni, hogy hiába szar, ami most van, de legalább kiszámítható. A legtöbben ezért félnek váltani, mert nem tudják, mi vár rájuk. De neked most nem kell ettől tartanod, mert a régi életed nem fog teljesen megszűnni, ez nem is volna lehetséges, hanem szimplán csak egy alternatív világot húzol fel magadnak, amihez éppen most tesszük le az alapokat. Tudod, csak akkor ereszted el a régi indát, ha már biztosan fogod a másikat, de ezt a nők nagyon is jól tudják ugyebár.

A te új világod alapja a LifeTILT lesz, a mozgás lesz, ami mindenhez megadja az alapot, ami minden problémát képes megoldani, ahol a könnyek nem a szemedben távoznak, hanem a lábaidban, ahol a feszültséget nem másokon vezeted le, hanem magadon, miközben csak mész előre, csak haladsz önmagadat leküzdve.

Minden gyűlölet, irigység és rosszindulat, ami benned van, minden negatív érzés, amit érzel nap mint nap, azt nem mások iránt érzed, barátom, hanem önmagad iránt. Azért gyűlölsz, mert magadat gyűlölöd. Azért vagy irigy, mert érzed, hogy kevés vagy. Érzed, hogy több van benned, de nem teszel semmit, hogy kihozd magadból. Elátkozol embereket, Istent, bármit. Keresed, hogy ki a hibás, miért nem sikerül, miért van másnak több pénze, jobb lakása, jobb munkája, kényelmesebb élete? Mert többet tett érte, azért. Fájt? Nem érdekelte. Nehéz volt? Elviselte. Belebukott? Újrakezdte.

Ez a recept és csakis ennyi. El kell viselned a fájdalmat, a fáradtságot. Menned kell akkor is, amikor nincs erőd, tovább kell menned akkor is, amikor már képtelen vagy rá. Ezek formálják a jellemet, ettől leszel kivételes ember, és ezzel fogsz a többiek fölé kerekedni pusztán csak azzal, hogy te továbbmész akkor is, amikor mások megállnak. Ez az egyetlen emberi kvalitás, ami elválasztja a győzteseket a vesztesektől, hogy mindig továbbmennek. Mert minket csak a halál állíthat meg, de odáig menni kell. Bassza meg, MENNI KELL!!!!!!!

Hát menjetek. Győzd le a senkiházi énedet. Győzd le azt az éned, aki benned van, és meggátol, akinek nincs elég bátorsága. Győzd le azt az éned, aki megállna akkor, amikor már fáradsz. Mert valójában erről szól az élet, erről szól a sport, erről szól a mozgás, hogy le tudod-e győzni azt a személyt, aki életed legnagyobb ellensége, aki nem más, mint te magad vagy.