röviden

147 nő jelentkezett a Slim3 programra október 15-éig, és ebből több mint 92-en a 10+ kategóriában indultak el, ami szinte grafikonon ábrázolja azokat az állapotokat, amelyek a nők fogyási hajlandóságát mutatja meg kategóriákra lebontva.

Napi kalóriaigény: 1719 kcal. Diéta átlagos kalóriamínusza: 423 kcal.

Kalóriamínusz %-ban/nap –24,9%

19 anya, 36 25+-os csaj, és mint már említettem, 92 10+-os lány. Ezek a számok beszédesek, és még egy ilyen kis mintánál is megmutatják, hogy az anyák fogyási hajlandósága ugyan megvan, de az anyák többsége saját magát háttérbe szorítva fontosabbnak tartja a gyereknevelést és a családi életet a külsejénél, holott persze tisztában van vele, hogy azért valamit tennie kéne, mert az anyasággal ugye nem szűnt meg feleségnek lenni. Összeegyeztetni a kettőt csak akarat és szervezés kérdése, mert a gyerekekre, háztartásra, vagy éppen a szülésre hivatkozni még hónapokkal később is csak a kiskapuk keresése, és egyenes út a kifogások szánalmas világába. A 25+ nők változásra való vágya számszerűsítve és arányaiban már magasabb, mint az anyáéké, de náluk ott van az a tényező, hogy már túl vannak azon a ponton, ahonnan már nagyon nehéz visszajönni, mert olyan hosszú út előtt állnak, és már annyira nagy erőfeszítéseket kell tenniük a külsejük rendbetételére, hogy már ennek a gondolatába is belefáradnak. Már meg sem próbálják, és már magukban sem hisznek, pedig csak pár hónap rendszer kéne az életükből azért, hogy ne legyen 20 évvel korábban vége. Éppen ezért, ha van olyan túlsúlyos nő, aki olvassa már a blogot egy ideje, és nem jelentkezett a Slim3-ra, az tegye fel magának a kérdést, hogy miért nem tette ezt meg, és mélyen gondolkozzon el ezen. Akik jelentkeztek, azok csinálják Viviennel együtt a programot, mert már készen állnak a változásra, és a jelentkezésük elküldése erre a legfőbb bizonyíték…

Aztán itt vannak a 10+ lányok, akiknek szinte csak egy karnyújtásnyira van a kívánt alak elérése. Számukra a váltás relatíve könnyen megy, és tegyük hozzá, hogy ezek a nők (5–12 kg felesleg) tömegével vannak jelen úgy a mindennapjainkban, hogy egy jól választott ruhával észre sem vesszük, hogy felesleg van rajtuk. Ezekre a nőkre már nem mondjuk, hogy el vannak hízva, mert fel sem tűnnek a pluszkilók. Ezeket a nőket a férfiak ugyanúgy megnézik és megkívánják, mint egy úgymond jó alakú, kurva jó csajt, és ez a pár kiló egyáltalán nem zavarja a férfiak nagy részét. De mégis lenne itt egy komoly probléma, ami alapjaiban határozza meg ezeknek a nőknek a mindennapjait. Ez pedig az, hogy ezek a nők pontosan látják magukon a felesleget, ami miatt szarul érzik magukat. Hiába fedik el egy jól szabott felsővel a hasukat, egy fekete harisnyával a lábukat, egy bővebb szabású szoknyával a feneküket, mert az önképüket és az elhízás miatti komplexusukat és bizonytalanságukat önmagukkal szemben egyszerűen nem tudják eltakarni, mert sajnos a gondolatokra még Ralph Lauren, Vera Wang és Moschino együttvéve sem tudnának megfelelő leplet tervezni, és ez a tudat kihat a mindennapjaik minden egyes órájára. A 10+ csajok jó nők, ezt nem árt letisztázni, és ezt a férfiak is így gondolják, de ezt a nőknek is így kell gondolniuk saját magukról, különben vastagon elmehetünk a picsába, és sajnos nem csak a nők.

Adrienn tökéletesen megtestesíti ezt a kategóriát. Ő egy olyan csaj, hogy meg nem mondaná róla senki, hogy gondjai vannak a súlyával, azt meg főleg nem, hogy 11 kiló felesleg van rajta. A csajok hihetetlen kreativitással tudnak öltözködni, csak hát ezzel az a gond, mint a push up melltartókkal, hogy attól még, mert úgy néz ki, az attól még nem lesz az. A 10+ lányok kiugróan magas jelentkezési aránya tehát ennek köszönhető, arról meg már nem is beszélve, hogy a nők többsége akkor sincs megelégedve magával, ha tényleg jó alakja van, elhanyagolható felesleggel, hát még ha valóban súlyproblémákkal küzd.

Adrienn-nel egyébként a határokat feszegetem, mert ennek a lánynak a beválogatásával most azért alaposan letesztelhetem, mire is képes valójában a LifeT!lt-program. Mehettem volna tutira is egy olyan lánnyal, aki gond nélkül lead 10 kilót, és az alkati adottságainak köszönhetően még a Laura-féle formálásra is jutott volna bőven elég idő ebben a 70 napban. Adrienn a válaszom tehát azokra a hangokra, akik azt hangoztatják, az igazán problémás lányok átváltoztatását nem vállalom be. Adriennt három tényező is gátolja a program során, amiből egy is bőven elég lenne, de itt mindjárt három ilyen tényezővel nézünk szembe.

1. Örökölt széles csípő, ami a genetikának köszönhetően nehezen alakítható.

2. Egészségügyi problémák, amire fogamzásgátlót kell szednie, és ezzel el is érkeztünk a nem kevés nőt érintő problémához, amit úgy hívunk, a…

3. Fogamzásgátló szedése. A női létnek két igazi szopóága van. Az egyik, amit Devecseren és Kolontáron csak vörösiszapárnak hívnak, a másik pedig a fogamzásgátló szedése, ami sok nőre úgy hat, mint egy többhetes McDonald’s kúra egy endomorf testalkatra. A fogamzásgátló a gyógyszertörténelem legfaszább találmánya, ezt szögezzük le, csak hát nem minden nőnél éri el azt a hatást, amire hivatott lenne.

A fogamzásgátló kúrát Adrinak pár nap múlva kellene elkezdenie orvosi utasításra. Tegnap volt egy Facebook-beszélgetésem Adrival, amikor is felvetettem neki, hogy mi lenne, ha nem kezdené el a kúrát, hanem várna vele egy hónapot, hátha a LifeT!lt-program diétája és a heti 4 edzés rendbe hozza őt, amire ő azt mondta: „rendben, csináljuk így”. Erikával nem lesz probléma, Viviennek fejben fog eldőlni a program, míg Adrinál az akarat és az elszántság a változásra maximálisan megvan, de nála ez a 3 tényező megléte befolyásolni fogja a programját. A kérdés már csak az, hogy mennyire. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ilyen előzmények után mit tudunk elérni Adrinál, és hogy a LifeT!lt valójában mire is képes, mindenesetre 70 nap múlva megkapjuk a válaszokat.

Adrit terhelni fogom, méghozzá durván. Rá nem kell úgy vigyázni, mint Vivienre, és rajta nincs is annyi felesleg, plusz neki van némi edzésmúltja is. Az első 40 napban heti 4× fog edzeni. Két kondis és két kardioedzése lesz. A kondis edzések elsősorban a fenekére és a combjára összpontosulnak majd, a has alsó részére és a vállakra, hogy meglegyen a homokóra alkat. A kardioedzések fontos részét képezi a lépcsőzés, amit futás közben kell majd beiktatnia, és lesznek emelkedőre bicajozások is. Az utolsó 30 napban aztán heti 5 edzésre emelünk + 1 kardionapot beiktatva.

Adrienn

Elsősorban bemutatkoznék. Adrienn-nek hívnak, 18 éves vagyok, és őszintén szólva már elég régóta vágyom arra, hogy amikor a tükörbe nézek, egy magabiztos, önmagával elégedett nő nézzen vissza rám. Jóformán már 15 évesen sem voltam megelégedve önmagammal, viszont már itt az elején le szeretném szögezni, hogy sajnos anyukámtól olyan alkatot örököltem, hogy ha meggebedek se leszek nádszálvékony, mert egyszerűen fenék- és combtájon erős maradok. 15 éves fejjel ezt még nem fogadtam el, és mindenáron úgy akartam kinézni, mint azok a modellalkatú lányok az újságokban.

Ennek érdekében mindent megtettem. A végeredmény mindig az lett, hogy HA le is fogytam, mindent visszaszedtem, de a combom, a popsim még akkor sem volt olyan, mint amilyenre vágytam. A jojóeffektus „áldozata” lettem nem egy alkalommal, és ez a folyamat máig üldöz, ami sajnos már a bőrömön is meglátszik. Múlt évben, amikor már tényleg tükörbe se mertem nézni, elhatároztam, hogy ennek véget vetek. Utólag visszanézve nagyon jól ment. Visszavettem a kajamennyiséget, és nagyon odafigyeltem, mit viszek be a szervezetembe. A sportot sem hanyagoltam el, kijártam futni, itthon csináltam a felüléseket, aminek az eredménye az lett, hogy 2 hónap alatt lefogytam 8 kg-ot. Rettentően örültem neki, de természetesen akkor se voltam teljesen elégedett magammal, mivel jócskán ráfért a bőrömre a feszesítés. Az, hogy ezt elértem, éppen elegendő sikerélmény volt számomra, ráadásul közeledett a 18.-ik születésnapom is, és olyan ruhát vehettem fel, amilyet csak akartam. Jól éreztem magam a bőrömben, és magabiztos voltam.

Aztán elkezdtem enni, amit úgy kell elképzelni, hogy egész álló nap folyamatosan ettem, ami szépen lassan csak rakódott és rakódott rám. Jött a nyár, és a barátnőimmel egy hétre elmentünk nyaralni. Mivel láttam, hogy mindenki eszik körülöttem (és nem keveset), persze én is ugyanúgy ettem. Tudtam, hogy nekik máshogy rakódik le az a kajamennyiség, mint nekem, de abban a helyzetben egyszerűen nem érdekelt. Jött az ősz, és még mindig jöttek rám a kilók, és ez volt az a pont, ami után rájöttem, hogy ez már baromira túlment a megengedett határaimon. A megszokott ruháim egyszerűen nem jöttek fel rám, vagy ha rám is jöttek, úgy néztem ki bennük, mint egy töltött galamb. Sajnos az igazság az, hogy még ekkor sem voltam tisztában vele, hogy itt már nagy gáz van, és ha nem állok le, akkor vészesen túllépem azt a határvonalat, ahonnan már nem nagyon fogok tudni visszajönni. A szüleim féltettek a legjobban, mert ismernek, és tudják, ha egyszer a tükör elé állok, és meglátom magam benne, akkor nagyon nem érzem majd jól magam  a bőrömben, ami szépen kihat majd a hangulatomra, és ezt mások is tapasztalták már.

Ez volt a végső pont, ami után eldöntöttem, hogy ez nem mehet így tovább. Nem igaz, hogy nem vehetek fel olyan ruhát, amilyet szeretnék, én, aki divatmániás, hogy nem tudom jól érezni magam egy buliban sem igazán, hogy ezzel a viselkedésemmel nemcsak magamat őrlöm fel teljesen, hanem a körülöttem élő embereket is csak felhúzom. Rádöbbentem, hogy tennem kell valamit!

A sors keze talán, hogy Bence ekkor hirdette meg a Slim3 nevű programot, aminek nagyon megörültem, és szinte azonnal jelentkeztem is, lesz, ami lesz alapon bevállalom. Később olvastam, hogy túljutottam az első fordulón, és én ennek elmondhatatlanul örültem, jóformán örömtáncot jártam. Jött a személyes találkozó, és itt valahogy úgy éreztem, nem fogok bekerülni, ezt elszúrtam. Nagyon elkeseredtem, hogy egy ilyen jó lehetőséget hogy ronthattam el! Bence ugyan semmi ilyet nem mondott, egyszerűen csak így éreztem, hogy nem voltam elég jó ehhez az egészhez. Pár nappal később jött a telefon, hogy BEKERÜLTEM! Váratlanul ért a dolog, mert én már teljesen abban a hitben voltam, hogy nem kerülök be, de a hír hihetetlenül feldobott.

Remélem, akik ugyanebben a cipőben járnak, mint én, rájöttek, hogy a jó alak baromira nem fog csak úgy megérkezni, ha ölbe tett kézzel ülünk, és nem teszünk érte semmit, csak eszünk tovább, beletörődve abba az életbe, amit igazából csak magunk alakítottunk ilyenre, akkor csatlakozzanak hozzánk, hogy a program végére egy magabiztos, boldog nő váljon belőlünk. Egy olyan nő, aki nem fél tükörbe nézni, és tudatosan irányítja az életét, a testét, mert meg lehet csinálni, és én ezt meg is fogom mutatni Nektek!

Orvosi vizsgálatok

Fizikai szintfelmérő

1200 m – 7:13.70 három kör után egy bedobott törölköző…

100 m – 19,2 mp

női fekvőtámasz 24

felülés 33

ingafutás 1:21:8

saját súly megtartása: 11,3