röviden

Amikor kitaláltam a Slim3-at, akkor az volt az elsődleges célom, hogy olyan súlyproblémával élő nők fogyását mutassa be a program, akik nap mint nap szembejönnek velünk az utcán, mert itt élnek közöttünk.

http://tukorkepem.blog.hu/

Éppen ezért a elsődleges cél, hogy ez a három kategória lefedje a nők jelentős részét, ezáltal mindenki azonosulni tudjon a szereplőkkel, és egyfajta példaképek legyenek a többi nő számára, ezzel motiválva őket a kezdésre, és inspirálva őket a sikeres programjuk végigcsináláshoz. A Slim3-as csajok ha akarják, ha nem, példaképek lesznek, ahogyan Petra is az volt, éppen ezért ez a három nő nemcsak saját magáért, hanem a diéták erdejében régen elveszett többi nőért is csinálja, és elsősorban ezért vállalták a nyilvános szereplést, nem csak önmaguk miatt. Az ő esetleges kudarcuk a többi nő kudarca is lesz, ami nincs kizárva, hogy nem következik be, de ha ez megtörténik, akkor az egy nyilvános visszaigazolása lesz a hétköznapi nők érzelmi megingásainak és a diétával szemben folytatott harc elvesztésének. A kiválasztásnál az anya kategória volt a legegyértelműbb. 29 anya jelentkezett a programra, de Erika már bőven a jelentkezési határidő előtt ki lett választva, mert annyira egyértelmű volt számomra, hogy ő az az anya, akivel maximálisan azonosulni tud majd mindenki. Nem magyarázom, mert a fotók és a videók mindent elmondanak helyettem.

Erika 32 éves, 14 éve él házasságban, és 3 gyereket nevel a férjével egy Zámoly nevű településen. Reni, a lányuk 14 éves. Hirtelen nem tudnék gyilkosabb dolgot felsorolni, mint egy kamaszodó lány lelkivilága, ami azért tartogat majd némi meglepetést és nehézséget a program végigcsinálását illetően Erika számára. Van még egy 5 és egy 2 éves gyerekük is, de ha megölnek se jut eszembe most a nevük. Erika 70 napját egyébként laza 3000 ember követi majd nyomon, mert mint megtudtam, Zámoly hiába többezres település, mindenki ismer mindenkit, és mivel Erika az ottani közösség megbecsült tagja mint édesanya, és elismert tagja mint a helyi iskola gazdaságisa –  jelentsen ez bármit is –, ezért egy egész település szurkol neki. Erika stabil, és nagyon lelkes. Már most csatlakozott hozzá 2 másik anyuka is, akik vele együtt tartják majd a diétát és az edzéstervet. Kizártnak tartom, hogy feladja, benne vagyok a legbiztosabb a három nő közül…

Az anya kategória lényege, hogy a szülés miatti meghízás és az ezt követő gyerekekkel járó őrület miatt egy nőnek önmagára jut a legkevesebb ideje. Gyereknevelés, a család összetartása, a háztartás vezetése. Egy nő a szülés után nemcsak anya lesz, hanem feleség is, aki egyszerűen nem hanyagolhatja el magát, és a legtermészetesebb igény, hogy visszaszerezze a szülés előtti nőies, vonzó önmagát. Ez az igénye egy nőnek önmaga felé alapkövetelmény kell, hogy legyen. Április felé kezdtek el szállingózni a levelek olyan anyáktól, akik arra kértek, írjak nekik olyan edzéstervet és diétát, amihez nem kellenek eszközök, és amihez nem kell sokáig otthonról kimozdulni sem, mert nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Az apa dolgozik, és mint anya csak nagyon nehezen tud otthonról kimozdulni, de ő mégis szeretne valamit edzeni. Erika programja a válaszom ezekre a levelekre. Ez a program a gyerekes kismamák és a többgyerekes anyák programja, legalábbis ezen a blogon.

Ami Erika edzettségi állapotát illeti, arra azt hiszem, nyugodtan mondhatom azt, hogy kritikán aluli. A fizikai szintfelmérőt nem véletlenül csináltattam meg a csajokkal, hanem hogy szembesüljenek vele, milyen a valós fizikai állapotuk, mert a nők hajlamosak azt hinni, hogy ha elugrálnak hetente 3× otthon egy Rubint Réka DVD-re, vagy eljárnak párszor aerobikórákra, akkor minden rendben van, ők már fittek, és megtették azt, amit meg kellett tenniük a testük karbantartása érdekében. Erika is egy ilyen nő, aki azt hitte magáról, hogy jó állapotban van, mert a gyerekekért az oviba futva megy, és egy anyák által szervezett aerobikórára jár, amit az iskola tornatanára tart heti 2 alkalommal. A Margitszigeten volt is nagy levegő után kapdosás meg szembesülés azzal, hogy a 400 méter lefutása is komoly gondokat okoz, nem beszélve olyan alapgyakorlatokról, mint egy darab női fekvőtámasz szabályos elvégzése. Mielőtt nagyon belebonyolódnék a nők sportos életmódnak gondolt világába, rövidre zárnám annyival, hogy az otthoni kazettára ugrálás SEMMIT sem ér, és az aerobikóráknak is annyi haszna van, hogy egy  közösség részese leszel másfél órára. Ezt már Erika is tudja, és legyen mindjárt az elején ő az élő példa arra, hogy ezek semmit sem érnek, mert ha érnének valamit, akkor Erika most nem lenne itt a blogon 14 kg felesleggel. Majd ezen azért gondolkozzatok el egy kicsit…

Erika programját úgy raktam össze, hogy a konditerem közelébe se kelljen mennie, sőt még egy darab súlyzót se kelljen használnia. A 70 napos program alapja heti 3 futás lesz, és egy olyan otthon végezhető gyakorlatsor, amihez egyáltalán nem kell kimozdulni a lakásból, mert a lényeg a saját súllyal dolgozáson lesz. Ehhez jön egy 5 napos forgó diéta, amit nem ártana szigorúan betartani, és ugye itt vannak a programot segítő táplálékkiegészítők is.

Fizikai állapot

A Rendészeti Minisztérium alkalmassági szintfelmérőjét csinálták meg a Slimek a Margitszigeten, nyilván annak egy erősen lightosított verzióját. Ez a felmérés többek között azért is volt hasznos, mert ezt a szintfelmérőt a lányok megcsinálják a program felénél és a legvégén is, így szemléltetve, hogy mennyit erősödtek, mennyivel nyújtanak majd jobb teljesítményt 2-3 hónap múlva. Ellenőrző pont lesz ez nekem és nektek is, mert bizonyítéka lesz annak, hogy valódi munka van a program mögött, nem csak egy jól effektelt videóklip.

2000 m – 400 méter futás után pihenő, majd a második körbe már belegyaloglás 300 méter után, összesen tehát 700 métert sikerült megtenni.

100 m – 20,6 mp

Felülés 1 perc alatt max. – 19

Fekvőtámasz 1 perc alatt max. – 22

Saját súly megtartása (mp) – 0 mp

Ingafutás – 1:19:70

Az első 3 hétben 2 km lefutása lesz a cél. Kezdetekben ez úgy fog kinézni, hogy 400 m futás, 200 m gyaloglás, és így szép fokozatosan elérve azt, hogy megszakítások nélkül legyen lefutva a 2 km a harmadik hét végére. Ha ez megvan, egyből emeljük 3,5 km-re a távot, majd 5-re, és én nagyon szeretném, ha elérnénk a program végére a 7 km megállás nélküli futást. Heti 3 futás tehát a program kardiorésze. Most jönnek az erősítő edzések, a saját súllyal való edzés, amivel nagyon durva eredményeket lehet elérni. 5 különböző testrészekre történő edzéstípus lesz.

Orvosi vizsgálat

Erika

November 3., csütörtök, attól a naptól tartom olyan szigorúan a diétát és a mozgást, ahogy le van írva, se többet, se kevesebbet… PONT ANNYIT… Addig pedig az utolsó 10 napban rákészülök, beszerzem, ami az új életvitelemhez szükségem lesz, sok víz, csirkemell, 1,5%-os tej, lazac vagy naphal (ha nincs a METRO-ban, még lesz időm forrást keresni).  Ezen a héten a vízfogyasztásomat beállítom napi 2,5-3 literre, ha megy, akkor több, majd meglátom, és nem eszem meg azokat a kis falatkákat, amit a gyermekeim hagytak a tányérjukon, a sütievésemet már itt nullára redukálom. Nem szeretnék úgy indítani, hogy ez még az utolsó héten belefér! Nem fér bele, ha komolyan gondolom és végig akarom csinálni, nem fér bele…

McDonald’s-ban rég jártam, talán márciusban, DE TAVALY!! Szóval nem vagyok függő, bár a pizzát szeretem. Ennél is jobban a sütit! Minél krémesebb, annál finomabb, és a túrótortát, amit én sütök, és azt hiszem, minél kalóriaszegényebben oldom meg, de most ezt sem!!

Szeretek tornázni, 1 óra kikapcsolódás, elmenekülés otthonról, amikor más vigyáz a gyerekekre, és utána jó. Ehhez jön a futás mostantól… Fejlemények közben, előre nem jósolok…

„Fejben kell erősnek maradni, kitűzni a célt, és végigcsinálni. Nincsenek kifogások, nincs magas léc, csak kis ember. Nincsenek menekülőutak, csak egy út van, aminek a végén ott van a kitűzött cél.”

„A fogyás hatására egy jobb, szebb testben egy erősebb jellem, nagyobb önbecsüléssel” – ezt szeretném! (forrás: LifeT!lt.blog)

Minden reggelemet úgy kezdem, beveszem a vitamint, és ami elő van írva… Aztán ha szabad, akkor megiszom a kávém szokásos 4-5 édeskével és 1 dl tejjel. Majd rohanás az oviba, ameddig lehet, bicóval, aztán pedig szánkóval, hazafelé kisbolt (ami pékség is egyben, már megbeszéltem a PÉK Úrral, ha lehetne, szeretnék rozskenyeret – de igazit, minél savanyúbb, küllem nem számít –, és rábólintott, készít nekem), itt minden dolgot meg tudok venni, ami a reggelimhez kell, de épp nincs otthon. 9:00-ra érek haza, akkor reggeli, elég későn kelek, majd ez a reggeli dolog adja magát, mert 3 óránként enni az azt jelenti: 9 reggeli, 12 tízórai, 15 ebéd, 18 uzsonna, 21 vacsi, bár úgyis éjfél körül szoktam feküdni. Majd adja magát, az első héten, mikor tartanom kell, berázódik. A mozgással együtt, amit akkor kell kiviteleznem, mikor az Ádi alszik, és tudnak vigyázni rá.

De jó lesz, már alig várom.