röviden

15 nap alatt –4,5 kg és átlagban 4,4 centivel karcsúbb testrészek. Üt, mi? Mire nem képes a túró, a sonka meg a csirkemellfilé…

1. nap

15. nap

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy bizonyos emberek Magyarországon nyomatják a rostos fos hülyeségeiket azon a címen, hogy az bizony egészséges, teljes kiőrlésű, meg persze örök élet, ingyen lőszer. „Teljes kiőrlésű liszt süteményekhez”. LOL. De tényleg, most erre mit mondjak még… Na nem mintha az ország rendőre jobb lenne az Update-nek hazudott kakaós csigáival. Nem ártana lassan megérteni, hogy semmi más nem kell a fogyásotokhoz, csak az a 21 étel, amit már a nagyanyáink is ismertek, és amit bármikor meg tudtok venni a piacon vagy a Lidlben. Ezeket az ételeket kell napszaknak megfelelően elosztani napi 5 étkezésre úgy, hogy figyeltek a zsír, a szénhidrát és a fehérje megfelelő arányaira. Kész. Ennyi. Ezt az egy mondatot vágjátok ki, és már nagyjából mindent tudtok az egészséges táplálkozásról. Aki mást mond, az vagy hülye, vagy hazudik, vagy egyszerűen csak egy átverhető, naiv, befolyásolható valakit lát benned, akinek eladhatja a nullszériás termékeit. Azok a nők, akik ezt a blogot olvassák, többek között azért vannak itt, mert gondjaik vannak a külsejükkel, ami kihat az életük minden részére, és negatívan befolyásolja azt. Társasági élet, párkapcsolat, komplexusok, de most nem erről akarok beszélni. Az, hogy te itt vagy, az azt jelenti, hogy minimum évek óta vívod a harcod a kilókkal, és keresed azt a fegyvert, amivel legyőzheted végre. A köcsög Atkins-diéta, a 90 napos faszkodás, a biorezonanciás kezelések, a csokoládé- és koffeindiéták elképesztő hülyeségei. Van annyi baromság, hogy felsorolni se lennék rá képes, mert a pofám leszakadna. Ehhez a káoszhoz jön hozzá a női gondolkozás, ami aztán végképp olyan anarchiát teremt az életmódpiacon, amiben a legnagyobb kóklerek és a legmocskosabb csalók vígan eléldegélnek, mert kiszolgáltatott, elkeseredett és gyenge emberekből a legkönnyebb pénzt kiszedni. Erre alapoz többek között az FLP- és Amway-maffia, és ezért dobnak be a köztudatba újabb és újabb sztárdiétákat, vagy jönnek ki frissen igazolt kutatási eredményekkel a kilóra megvett orvosok, amikből aztán persze újabb brandek születnek…

Van egy ismerősöm. Nyilván csaj, akinek a fejében a következőképpen néz ki egy diétás étkezés. A tejszínnel készült gyümölcslevesből kiszedi a cseresznyét, mert ugye az a sok, majd a rántott hús mellé csak majonézes kukoricasalátát eszik, de sült krumplit már nem. Nem viccelek, gyerekek, ez a csaj meg van róla győződve, hogy ő most diétát tart, és most figyelt a kalóriákra. Már nem is mondtam neki semmit, mert lóval felesleges kártyázni. Természetesen a csajon +20 kg, és sír, hogy nem tud lefogyni, PEDIG Ő MINDENT MEGTESZ. Most őszintén és minden sovinizmus nélkül, ilyenek a nők. Ezek és az ehhez hasonló húzásaik annyira jellemzők a gondolkodásukra és arra a tökéletes homályra, ami jellemzi őket, de mondok mást. A csajomnak van egy barátnője, aki fogyózik ugye, és 2 hónap alatt heti 4 futás mellett fogyott 1,5 kilót. Nem érti, miért nem fogy többet, amikor ő szigorúan betartja a diétáját. Egyik nap, még szeptember vége fele ülök az Andrássyn egy kávézóban, amikor is meglátom a csajt. Puszi-puszi, na mi van, szevasz. Éppen szigorú diétát tart, és kérdezem, hogy halad, majd kivesz a táskájából egy doboz tejet, amit valami bioboltban vett. Leteszi elém az asztalra, miközben baszottul büszke magára, hogy ő ilyet talált, és ő most ezt issza útközben, mert ez szójatej, és milyen jó. Megnézem a doboz oldalát… 100 ml tejben 67 kcal… Kérdezem, nem zavar, hogy 1 literben 670 kcal van? De hát biotej – jön a válasz. Tovább nézem, hogy aszongya 1 deci tej 9 g cukrot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy 1 doboz tejben, amit éppen ivott a szigorú diétája közepén, 90 g cukor volt. Csak hogy értsétek… 1 liter sima Coca-Colában 115 g cukor van. Ebben a szójatejben 90. Hát valami ilyesmi történik a nőkkel nap mint nap. Ez a csaj egyébként nyírfacukrot eszik, mert az szerinte nem hizlal, mert az növény, és esküszik a mascarpone lightra mint diétás ételre. Nem hiszem, hogy ehhez bármit is hozzá kellene tennem.

A valódi fogyókúrás megoldással persze minden olcsó lelkű dietetikus és életmód-tanácsadó tisztában van, de ezeknek az ételeknek a reklámozása senkinek sem éri meg, mert nem tudnak vele valódi profitot termelni, mert a csirkemellfilében, túróban, tojásban meg a zöldségekben nincs kifutási lehetőség. Hova építsenek marketinget a csirkemellfilére vagy a lazacra, amit bármelyik hentesnél meg lehet venni. Ezért kreálnak termékeket, amiket csak náluk lehet kapni, ami köré ideológiát gyártanak meg kutatási eredményeket nyomtatnak, ami persze legtöbbször szart sem ér, vagy jobb esetben pont annyit, de így a pénz kizárólag náluk csapódik le… Vegyetek évszázadok óta ismert egészséges kajákat, amiket itt a blogon már nemegyszer felsoroltam, és ami az alapját képezi Erika és a Slim-lányok diétájának is. Nem kell a sok szar, amit rátok akarnak tukmálni mint a fogyásotok egyetlen záloga, mert az edzésmunka és a szigorú diéta nélkül változást ígérő bármi mögött hamis lelkű, pénzsóvár senkiháziak vannak segítőkész jelmezben, aggódó arcú maszkot húzva, akik kizárólag a pénzedre mennek, és magasról szarnak arra, mi van vagy mi lesz veled…

Erika a diétának, a futásainak köszönhetően nagyon nagy és nagyon szép eredményeket ért el. Erika annyit fogyott 15 nap alatt, mint amennyit más, rossz módszerekkel diétázó nő fél év alatt sem érne el. Ehhez elsősorban Erika kellett, és nem tudom, feltűnt-e valakinek, de kint éppen mínusz 5 fokok repkednek, és a Slimek ebben az időben kezdték el a szabadtéri edzéseiket. Nem majd tavasszal, nem máskor, amikor jobb idő lesz, meg nem a konditeremben, mert az mekkora alap már, hogy a konditermes kardiogépek használata rohadt nagy tiltólistán van a LifeT!lten.

Erikával nem találkozom annyit, mint a két kicsivel, de az első és legfontosabb teendő vele kapcsolatban a rossz futótechnikájának a kijavítása volt. A futási folyamatokat jól ábrázolják Erika futóedzései, amit folyamatosan GPS követ le a Runkeeper progi segítségével. Ennek elemzése jön most egy kicsit.

Erika első futása még rossz technikával november 3-án volt, amikor is 19 perc 49 alatt futott le 2 km-t, 9:35-ös kilométerekkel. 8 nap múlva már jobb technikával ez a táv 18:17 alatt ment, másfél percet javítva a teljes időn, és fél percet gyorsulva a tempóján, míg tegnap már 200 méterrel többet futva újabb 40 másodpercet javított az idején, és a sebessége is bement 8 perc alá. 13 nap alatt Erika 2 perc 10 másodpercet javult, és majdnem 2 percet gyorsult/km. Ez az, ami a futásban nagyon durva, és amin tökéletesen lemérhető valakinek a fejlődése. Vivien még durvábbat fejlődött, de ne szaladjunk ennyire előre.

Erikával Skype-on tartom a kapcsolatot, mert egy utazása Budapestre 3 papírba fájna, ezt meg nem nagyon erőltetném, így leszorítva a személyes találkozók számát a legszükségesebbekre. Erika programjában annyi változás lesz, hogy több hasedzése lesz, és rámegyünk kicsit erősebben a comb és a fenék formálására, valamint az eddigi 2 km-es távokat felemeljük 3-ra…

Erika

Miután ráhangolódtam az egész diétára, és minden csak Rám várt, hogy kezdjem, csütörtökön hozzá is láttam. A diéta tartható, bár nagyon bele kellett szoknom, hogy tízórai és uzsonna és ezek most mikor, hova tegyem?  Amúgy is elég pörgősek a napjaim, tudom, nem szép állva enni, de bizony volt, hogy teregettem, ettem, és még a gyermekeimre vigyáztam, ja és telefonáltam…

A hallal voltak problémáim, mert a lazacot úgy kaptam, hogy rajta volt a bőre, pikkelye, de 15 dkg-os darabokban betettem a mélyhűtőbe, és amikor kiveszem, simán le tudom nyúzni a fagyott halhúsról, de sokkal finomabb, mint az afrikai harcsa, amit nyúzva árulnak.

Az illatokat nagyon érzem, és talán meg is kívánom, de még nem éreztem azt a kemény érzést, hogy meg is enném. Ez talán olyan, mint a házasság, mármint egy csomó pasi vesz körül/talán meg is…/de nem teszem.

A futások: még ha fáradtan kezdek neki, vagy közben jön rám az az érzés, hogy „most visszafordulok, és majd később inkább folytatom”, de elhessegetem, és megyek, mire kiérek a pályára, már jól érzem magam, és folytatom, a végén jólesik, kellemesen elfáradok. MÁR 19,5 km-t futottam 15 nap alatt!! Majd itthon, jönnek a gyakorlatok és kis nyújtás, közben már körülöttem vannak a kicsik, és csinálják Ők is, nagyon édesek.

A táplálékkiegészítőket szedem az előírt módon, remélem, ez azért látszik a képeken, én látom a tükörben, a rózsaszín tankinim alját már be kellett vennem (40-es volt). Az első napokban sok vizet hajtott a szervezetem, amikor jelentkeztem, 74,5 kg voltam, aztán 71,8-cal indultam neki, és most 67,3!

Már akkor elkezdték mondani ismerősök, barátok, hogy „ugye nem akarsz többet fogyni, jól nézel ki”. Pedig akkor indultam csak neki a programnak, és végre azt a súlyt érem el, ami nekem is jó, és nem azt, ami másnak jó, és én csak sodródom az árral, mert nincs erőm küzdeni azzal, hogy én így is jó vagyok, mert most nem! Nem vagyok jó, majd ha én úgy érzem, akkor abbahagyom! Addig nem. Drukkoljatok nekem, mert túl kell élnem 1 Mikulást, 1 szülinapot, a karácsony 3 napját meg talán a szilvesztert is, de elszánt vagyok, és ha most nem tudom megcsinálni, akkor már soha. Ez az utolsó lehetőségem, mert most, a 3. X elején még érzem, meg tudom csinálni, és CSINI ANYU leszek.