röviden

Valami nagyon nem stimmelt nekem Viviennel kapcsolatban, már a 30 napos bejegyzése óta. A fogyása ütemével voltak gondjaim, és azóta ez az érzés egyre erősebb lett bennem, de gondoltam, megvárom a 45 napos összegzést, de egyre inkább meg voltam róla győződve, hogy kammerákol a csaj.

A LifeT!lt egy olyan program, amit ha nem csinálsz rendesen, akkor az egyből kibukik, mert rendszer van benne, és mindennek utána lehet számolni. A három Slim közül kizárólag Vivinél érzem azt, hogy szar van a puncsostálban, úgyhogy egy kicsit elkezdtem számolgatni…

1 kg színtiszta testzsír elégetéséhez 9000 kalóriás mínuszt kell elérni, amit ugye elsősorban a diétával és az edzésekkel lehetséges. Aztán itt van a szénhidrát által megkötött víz, ami egyénenként változik ugyan, de nem árt tudni, hogy a súlyfelesleg 26–32%-a nem zsír, hanem víz. Ezért van az, hogy a LifeT!lt-programok első 2 hetében szinte lerobban az emberről a felesleg harmada. Mondom érthetőbben, és az egyszerűség kedvéért számoljunk Viviennél 30%-os testvízfelesleggel. Ugye Vivien 78 kg-ról indult, és ahhoz, hogy kibekurva jó nő legyen belőle, az 53-55 kg-ot kell elérnie, ami esetében 25 kg-os felesleget jelent.

25 kg felesleg 30%-a 7,5 kg, tehát ennyi Vivien vízfeleslege, amit a diéta kíméletlenül kihajt belőle a csökkentett szénhidrátbevitelnek és a fehérjedús táplálkozásnak köszönhetően. A testvíz kihajtása után jön a fogyás érdekesebb része, mert innentől kezdve már a tömör zsírt kell lebontani, és itt jön be a 9000 kalória 1 kg mínusz elve. Vivien diétájában, ahogyan a kezdőposztjában is leírtam, naponta átlagosan 681 kalóriával van a kalóriaigénye alatt. Most tartunk a 45. napnál, azaz 45×681 kcal, az 30.645 kcal, ami pedig újabb –3,4 kg kellene, hogy legyen. Ehhez jönnek még hozzá az edzések által elégetett kalóriák, ami jelen esetben 500 kcal/futás, ebből van 3 egy héten. 6 hét edzései tehát 18×500=9000 kcal, ami újabb –1 kg, zsírégetők, MCT olaj isten fasza újabb –1,5 kg. Még mindig nincs vége, mert a megemelt fehérjebevitel és az edzések miatt a test zsírégető folyamatai alapjáraton megemelkednek, ami újabb 1,5 kg mínusz 45 nap alatt.

Az agyilag retardáltabb réteg átugrotta az előző bekezdést, úgyhogy összegezném a fentebb leírtakat. Testvíz eleresztése 7,5 kg + diéta 3,4 kg + edzések –1 kg + megemelkedett thermogenezis folyamat –1,5 kg + táplálékkiegészítők –1,5 kg. Viviennek tehát, ha mindent betart, akkor mostanra 14,9 kg-ot kellett volna fogynia a jelenlegi 8 helyett. Ha beleszámoljuk az egyénenként változó anyagcsere-változót, akkor is 12-13 kg fogyásról kellene beszélnünk, és én itt most nem gecizek vele, nem egy szubjektív véleménnyel támadok rá, hanem a tényekkel. Vivi azt mondja, betartja a diétát, és lemegy heti 3× futni, de én azért erre nem vennék mérget. Vagy Vivien mond igazat, vagy a számok hazudnak, márpedig a számok és a matematika elég stabilan álló csillagok a tudományok galaxisában, de lenne itt még valami, amin igazából Petra óta már meg sem lepődök. Emlékszik valaki ezekre a sorokra még májusból?

„Petra csúnyán átbaszott, amit a Teréz körúton egy padon ülve kellett megtudnom a program indulása után 41 nappal, amit egy „Úgy elmondanék most neked valamit, de ha elmondom, ígérd meg, hogy nem fogsz nagyon kiakadni” mondattal vezetett fel. 29 perc „de tényleg ne legyél ideges” szarakodás után végül is elmondta, hogy ő bár 64 kilót mondott nekem a programunk elején, ezzel szemben valójában 67,2 kg volt. Miután felborogattam 2 kukát, megkérdeztem tőle, hogy miért volt erre szükség, és én ezt most mégis hogy a picsába kommunikáljam le a blogban, mire adott egy tipikus női választ. Valami olyasmit, hogy szégyellte, hogy így meghízott, és MAGÁNAK SEM MERTE BEVALLANI, és különben is nem tök mindegy? Ennél a pontnál azt hiszem, elsírtam magam…”

Természetesen szembetűnő és nagy a változás Vivinél, ami a képeken tökéletesen látszik is, de ha lehetne több, akkor miért érnénk be kevesebbel? Vivien áll hozzám a legközelebb a Slimek közül, de beszélnem kell vele két ünnep között a folytatásról…

Vivien

Félidő… Ismét egy bejegyzés, egy új fotó és a centik mérése. A harmincnapos bejegyzés óta nem nagyon fogytam. Az elmúlt pár napban ment le 2 kg összesen. Nem vagyok elkenődve, mert tudom, hogy ez normális, de azért mégis kicsit rossz érzéssel tölt el. Bár ha belegondolok abba, hogy nem is tudom már megmondani, mikor voltam 70 kiló, akkor viszont nagyon boldog vagyok, mert tudom, hogy innentől már hatossal fog kezdődni a szám a mérlegen…

Most tartok a felénél a programnak. És már másfél hónap alatt mennyi minden megváltozott az életemben. Egyre jobban érzem magam a bőrömben. Teljesen elmúlt a fejfájásom. Régebben nem nézett meg ennyi srác, mint az elmúlt pár napban. Vagy csak nem akartam észrevenni. Mielőtt elkezdődött a program, semmi önbizalmam nem volt, és nem is hittem el, hogy bárkinek is tetszhetek így. Mostanában viszont nem lógatom a fejem, ha sétálok az utcán, hanem igenis fölnézek, és észreveszem az elismerő pillantásokat. Bevallom, ez azért nagyon jólesik. Tudom, hogy még kb. 10 kiló fölösleg van rajtam, de ha visszanézem azt a Vivit, akit látok az első képen, akkor rosszul leszek. Egyszerűen nem értem magam, hogy nem néztem tükörbe, vagy csak szimplán ennyire nem érdekelt, hogy mennyire kövér lettem. Nagyon gáz. Hogy engedhettem idáig fajulni a dolgokat?! Nem is értem. Az új képeken nagyon tetszik, hogy már látszik a kulcscsontom, amiről már el is felejtettem, hogy az ott van. És szépen kezd alakulni a derekam is, ami eddig abszolút nem volt. Az arcom, a combom, a hátam… Mindenhol látom, hogy milyen szépen formálódom. Ezért is mondok nemet mindenféle kísértésnek. Most apunak volt a szülinapja. Hát rengeteg finomság volt. Krémesebbnél krémesebb sütemények, torták, pogácsák és töltött káposzta várt itthon. Apu mondta is, hogy „na ez a kemény, ezeknek ellenállni!”, igaza van. Persze hogy nehéz nemet mondani, de meg sem fordul a fejemben, hogy egyek bármiből is egy falatot. Látom a fejlődést, és tudom, hogy miért csinálom ezt az egészet. Ez mindig a szemem előtt van. Ami talán a legjobban motivál, az az, hogy kétrészes fürdőruhát vehessek fel nyáron, és ne kelljen nyakig betekert törölközőbe mászkálnom a strandon. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de még soha életemben nem vettem fel bikinit. A képeken is azért vagyok fehérneműben, mert egyetlen kétrészes fürdőruhám sincs. Ha vége a programnak, és elérem a kitűzött 60 kilót, első dolgom lesz, hogy beszerezzek egy gyönyörű darabot.

Azt hittem, hogy a futások egyre jobbak lesznek. De sajnos nem így van. Minden egyes futás nagyon nehéz nekem. Ha Bencével megyek futni, akkor kicsit könnyebb, hogy ott van mellettem, viszont ha egyedül kell mennem, akkor még mindig lassabb vagyok. És általában egyedül kell mennem, mert nem jön el velem senki. Állandóan mindenki megígéri, de senki nem tartja be a szavát. Mindegy. Ez engem nem szabad, hogy érdekeljen, csak az, hogy én kimegyek, és végigcsinálom. Sajnos nem tudom lemérni a futásokat, mert a telefonomon nincs Runkeeper. De ha minden igaz, a Jézuska hoz nekem iPhone-t, és akkor majd én is szépen le tudom mérni a futásaimat. Ezért is várom már nagyon a karácsonyt, de a legjobban azért, mert nagyon ritkán van együtt a család, és ez az a pár nap, amikor mindent együtt csinálunk. Együtt reggelizünk, ebédelünk, vacsorázunk, és nagyon sokat hülyülünk. Már nagyon várom, hogy anyuval és az öcsémmel együtt főzzünk, süssünk sok-sok finomságot. Sütizni nem nagyon szeretnék, de azért a vacsorát szeretném elfogyasztani bűntudat nélkül, ha már egyszer engedélyezve van. Anyu már mondta, hogy írjam össze, miket szeretnék enni majd szenteste. Hát ezen még nem gondolkoztam, de a rántott sajtot biztos, hogy felírom a cetlire. Tudom, hogy most jön a karácsony, de a heti háromszori futást mindenképpen be fogom tartani. És nem szeretnék átesni a ló túloldalára, és hízni 1-2 kilót az ünnepek alatt, mert ez nekem nem ér meg ennyit. Január 4-én fogom írni a 60 napos beszámolót. A cél addigra a 67 kiló.

Ja… el is felejtettem az egyik legpozitívabb élményemet leírni, ami eddig a program alatt történt. Bementem a h&m-be, mert nagyon szeretek ott vásárolni. Felpróbáltam egy 40-es nadrágot, és jó volt rám. Ennek annyira örülök, hogy el sem tudom mondani. Másfél hónappal ezelőtt már a 42-es nadrágot sem tudtam összegombolni…