HOLLÓNÉ VLASZÁK MÓNIKA – ÉLANYA PROGRAM BESZÁMOLÓ

Szeretném megköszönni Tominak és az egész LifeTilt csapatnak a lehetőséget az élanya programra! Bárkinek mesélek róla, még mindig értetlenkedve fogadják a kezdeményezést…

A programnak köszönhetően férjemmel eljutottunk kettesben a Kanári-szigetekre, ahol végre kiszakadva a mindennapos gyereknevelésből, kicsit ki tudtunk kapcsolódni és mondhatom, hogy kipihentük magunkat. Feltöltődtünk a harmadik baba előtt, aki októberben érkezik. És kislány lesz a két fiú után :))

Ezen felül eljutottam egy alap sminkes tanfolyamra, többet költöttem a saját igényeimre, és elég sűrűn járunk el kettesben férjemmel például étterembe vagy vásárolgatni.

A baba születése utáni időszakban talán még jobban szükségem lesz a “kötelezően” magamra fordítandó támogatásra, máskülönben megint háttérbe helyezném magamat… nemsokára rendelem is meg a szoptatás mellett szedhető csomagot 😀

Tehát, tényleg csak annyit szeretnék, hogy köszönöm 🙂

 

28 éves, két fiút nevelő anyuka vagyok (4 éves Olivér és 1,5 éves Zénó). A fiúk előtt dietetikusként dolgoztam a Kiskunfélegyházi Kórházban. Nagyobb fiam most kezdte az ovit, a kicsivel még egy ideig otthon maradok, így csak az anyaságra koncentrálok.

Férjemmel már a kapcsolatunk elején eldöntöttük, hogy fiatalon szeretnénk gyerekeket. Második terhességem kalandosabb volt, 2 héttel a szülés után kellett költöznünk.

Az Élanya programra először nem akartam jelentkezni, mert úgy gondoltam, hogy úgysem lenne esélyem. Egy teljesen átlagos anyuka vagyok, teljesen átlagos élményekkel, nehézségekkel, örömökkel és néha gondokkal. Mikor megértettem, hogy ez nem segély, hugom unszolására küldtem el az üzenetemet. Az egész annyira hihetetlen volt, még akkor sem hittem el amikor már biztos volt, hogy bekerültem a 3 anyuka közé.

Az anyaság mellett próbálok nő és feleség maradni, nem teljesen feladni önmagam. Nagyon szeretek sütni, tortákat készíteniés kreatív dolgokkal foglalatoskodni. Ezen kívül sokat utazunk a családdal belföldön és külföldön egyaránt. A havi támogatást így elsősorban utazásra fogom felhasználni. Férjemmel (aki szintén megérdemli az elismerést) kettesben tervezünk egy rövid utazást, ahol kialudhatjuk magunkat. Ezen kívül tanfolyamokat és továbbképzéseket szeretnék elvégezni, amikre valószinűleg nem fordítottam volna a támogatás nélkül pénzt (sminktanfolyam, virágkötő, illetve szakmámmal kapcsolatos képzés).

Néha vannak könnyű napok, máskor kevésbé könnyűek. Az anyaság nekem egy 24 órás munka, de a nap végén mindig hálát adok, hogy anya lehetek.

 

Mutass többet