röviden

Tavaly decemberben azt ígértem, hogy a LifeTILT FOOD-os kajákat a januári indulásra megtisztítjuk, és úgy emberileg, mint szakmailag felújítjuk, hogy mire 2015. január tizenkettedikét írunk, addigra mindenki valóban egészséges és alakformálásra alkalmas ételeket tudjon az ajtaja elé vagy éppen a munkahelyére rendelni.

Most ahelyett, hogy felsorolnám, a FOOD-os kaják milyen átalakuláson mentek keresztül, álljon inkább itt egy e-mail, amit a többieknek küldtem az általam szükségesnek vélt változtatásokkal. Ebben a levélben azt is megírtam, hogy vagy tudjuk tartani az általam fontosnak tartott kritériumokat, vagy hagyjuk a picsába az egészet, mert inkább bukok több milliót forintot, de az ételeknek és az összetevőknek tökéletesnek kell lenniük.

Tehát a már emlegetett e-mail változtatások nélkül, ahogyan akkor írtam.

„Akkor összegezve az eddig átbeszélteket.

 1. A teljes napi kalóriabevitel 1300 és 1650 kalória között KELL, hogy legyen. Minimális kilengések lehetnek, de a kilengés nem haladhatja meg az 5%-ot se föl, se le. tehát ne legyen 1700 meg 1850, hanem 1300 és 1650 között, ez kurvára fontos. Az adagok megállapítása, a húsok nagysága és a köretek mennyisége és úgy általában minden ennek a figyelembevételével kell, hogy történjen. Maradjunk az adott kalóriaértékek között.

A nép az utolsó étkezésre minden esetben LifeTILT-fehérjét fog fogyasztani, aminek az értéke 112 kalória. Amelyik nap kevesebb a kalória, ott nem vízzel, hanem 1,5%-os tejjel keverik majd ki a fehérjét, de majd ezt is lekommunikálom. Tehát a maradék 4 kajálás kalóriaértékét kell úgy belőni, hogy ha hozzátesszük az esti fehérje 112 kalóriáját, akkor is a fent említett kalóriaérték között maradjunk. Ha nem érthető ez a rész, szóljatok, de szerintem azért igen.

 1. Gabi említette, hogy vákuu csomagolás lesz, és nem kell a fóliázgatással baszakodnotok, ami nagyon fajintos, erről küldjetek már pls valami bővebb infót, hogy miért is jó ez a népnek. Hosszabban tartja frissebben a kajákat, ez ok, de mennyivel? Én valami 3-4 napról tudok, de jó lenne ezt pontosan tudni.
 2. Kijött valami rendelet, hogy a kajákon fel kell tüntetnünk pár dolgot, ennek nézzetek pontosan utána, ezt mindenképpen csináljuk meg. Van rá 27 napunk, nem akarom, hogy a kurva Nébih vagy a többi gyökér szervezet emiatt basztasson minket + a nők is teljesen rá vannak buzulva erre a ch-, fehérje-, pontos kalóriaértékekre, hát tegyük rá, számolgassanak, ha akarnak.
 3. A sajtok minden esetben 15% alatti zsírtartalmúak legyenek. Meg kéne egyezni az Óvári sajtosokkal, hogy adjanak valami fasza árat, meg ugye nekik van fasza sovány sajtjuk. Ha nem tudunk megegyezni velük, akkor is kell a sovány sajt. Nem lehet félzsíros meg majdnem olyan, mint a sovány.
 4. Sonka csirke- vagy pulykamell 90% fölötti hústartalommal. Krisztinek mondtam már ezerszer, hogy valahogy állapodjunk meg az Aldi beszállítóival. Tudom, hogy szarnak ránk, mert nem tétel ez nekik, de azért egy próbát csak megérne. Bemegyünk, Zsófival elintézzük, csak valahogy be kéne jutnunk.
 1. A rozskenyér valóban rozs legyen, tehát ne színezett fehér kenyér, sem 50%-os rozs, vagy rozsos meg a többi ilyen buziság. Mondjuk ezzel eddig sem volt gond, de azért gondoltam, leírom.
 2. A margarin maradhat, mert egyszerűen nincs más. Ha sokat ugatnak érte, akkor majd csinálunk mindent teavajjal, és lehet érte köhögni 4000-et naponta. Akkor majd egyből nem lesz olyan fontos.
 3. Gyümölcsök. Legyenek idénygyümölcsök. Ezt még átbeszéljük, mert a gyümölcscukor megbassza az egész diétát, szóval erről még beszéljünk. Mondtam Zsófinak, hogy ennek nézzen utána alaposan.
 4. LifeTILT Túrókrém úgy jó, ahogy van. (Aldis beszállítókkal való együttműködés, nekik van 0,1%-os túrójuk, krémes meg minden.)
 5. Egyetlen levest se cukrozzunk, ahogyan eddig sem. Használjunk édesítőt. Nyilván én a Steviának örülnék a legjobban, de nem baszhatjuk fel az árakat annyira, mert így is lesz sírás. Nekem ugye van Steviám, meglátjuk, mit tehetünk az ügy érdekében.
 6. Amihez kell, használjunk kókusz-, rizs- vagy mandulatejet.
 7. A sertéshúst ki kell dobnunk a picsába, és végül is úgy döntöttünk Krisztivel, hogy a karaj sem maradhat. Tudom, hogy jó, de a sok okos bele fog kötni a karajba. Csirkecombnak is mennie kell, kivéve abban az esetben, ha filézve van.
 8. Ezek a húsok mehetnek. Csirkemellfilé, pulykamellfilé, jérce. Én mindenképpen szeretnék nyulat is, de ezt majd megnézzük, hogy fér bele.
 1. Afrikai harcsa, hekk, tonhal, esetleg tilápia, de ezt még beszéljük át. Semmi folyami zsíros hal, meg hasonló retardált társaik.
 2. Nem mehet light majonéz, sem ketchup, a só használatát pedig a lehető legminimálisabbra kell csökkenteni. Mustár mehet, de ha lehet, akkor dijoni mustár, de ehhez nem ragaszkodom.
 3. Sima tészta egyáltalán nem. Durumtészta igen.
 4. A vadrizst felejtsük el a faszba és a barna rizst is. Egyszerűen nem finom, meg kemény, van vele annyi gond, hogy szerintem ne adjuk semmihez. A sima rizst is felejtsük el, legyen az alaprizs a jázmin rizs. Hajdina, amaránt, esetleg quinoa. Apropó quinoa. Találtunk quinoát kilóját 3 dollárért, igaz, 10 tonnát kell belőle rendelni. LOL. Ne vessük el ezt a lehetőséget, mert nem csak a FOOD-ban tudnánk hasznosítani. Forgalmazhatnánk mi is, de ezt most csak úgy mondtam.
 5. A salátákat minden esetben kefirrel és balzsamecettel keverjük.
 6. Semmi joghurt. Sehol nem lehet.
 7. A köreteket 30%-kal csökkenteni kell. A húsok súlyán ne változtassunk.
 8. Vegetát egyetlen étel ízesítésére sem használhatunk.

Ezek a legfontosabbak. Ezek legyenek meg, a többit meg majd útközben intézzük. Az áremelésről senki ne kommunikáljon semmit, ezt majd én intézem. Zsófinak meg szóljatok már, hogy ha lehetséges, akkor próbáljon már meg az e-mailekre ne kurva 5 óra elteltével válaszolni.”

Ahogy a listából is kiderül, jelentős változásokat hajtottunk végre. És ami az árakat illeti. Próbálok nagyon egyszerűen fogalmazni. Az ételeken, az alapanyagokon és az összetevőkön is jelentősen javítottunk. Ezért emeltünk árat.

És még valami.

Az árak továbbá tartalmazzák

a jövedelemadót,

a személyi jövedelemadót,

a munkaadói hozzájárulást,

az általános forgalmi adót,

a nyugdíjjárulékot,

az egészségügyi hozzájárulást,

az iparűzési adót,

a munkavállalói járulékot,

a társasági adót,

a futárok benzinköltségét

a jövedéki adót,

a kamatadót,

a társadalombiztosítási hozzájárulást,

a csatornadíjat,

a munkabért,

a telefondíjat,

a reklámköltséget,

a környezetvédelmi adót,

az amortizációs költséget,

a szemétdíjat,

a villanyszámlát,

a gázszámlát,

a banki költségeket,

a könyvelő, valamint az alkalmazottak fizetését és a faszom se tudja, még milyen adót.

Igen, ez ma Magyarország. És az a legnagyobb vicc, hogy simán kihagytam 4-5 olyan adót, járulékot és költséget, ami most szerintem még eszembe se jutott. Szóval ha nekem valaki ezek után azt mondja, hogy a LifeTILT FOOD drága, akkor azt mondom, napi 2500 forintért napi ötször kajáltok minőségi ételeket, ilyen költségek mellett. Valóban drágák lennénk? Inkább eszeveszett kurva nagy királyok, hogy ennyiért ilyen jó kajákat kínálunk alternatívaként.

LifeTILT FOOD ételrendelés

http://lifetiltfood.hu/